Spawanie obręczy.
Spawanie obręczy.
Witam nie znalazłem tematu o tym na forum więc założyłem nowy. To tak na zawodach pękła mi obręcz na sprawie. Moje pytanie brzmi czy idzie ją pospawać czy jakoś naprawić?

Wgniot jak nie jest nadmiernie duzy to nie problem. Pilnuj naciągu i zapleć koło u kogos kto sie na tym zna i powinno wytrzymać koło. 3/4 przypadków zajechanych riderów to zle zaplecione koła gdzie nie był pilnowany naciąg. Znam ludzi na prawde katujących jezdzacych na riderach co na tyle po 1.5 sezonu wyciągali.adjorek pisze: mam ridera bo to złamałem jakiś czas temu ale rider to porażka nawet niewiem kiedy złapałem wgniota na wysokim ciśnieniu
Pierdolenie, Za dużo mitów od podwórkowych teoretyków się nasłuchałes. Młody widze jestes to pewnie nie ważysz strasznie duzo, jeździsz tylko w pl zakładam. Znam ludzi po 80-90kg jeżdzących jak cegły i robiących po 3-4tyg w zagranicznych bikeparkach. Wiesz co im się dzieje z raiderami? Wyrabiajaą 1sezon na tyle i 2 na przedzie na lajcie.adjorek pisze:No ale jak mocno przywalę to się zegnie w pół a tak jak supra tylko pękła na spawie pewnie gdybym nie przywalił koło spawu został by wgniot
Alternatywa jest mavic ex721 ale jest dużo droższy i jak nie będziesz pilnowac naciągu to i tak ci pójdzie i za pol roku bedziesz się pytać gdzie doubletracka dostać.