Siemka! Warto się pchać w EX 823, które miałyby być używane z dętkami? Obręcze jeździłyby z Hope Pro 2 Evoz a szprychy jeszcze do przemyślenia. Słyszałem, że te obręcze są mega sztywne i wytrzymałe. Więc jeszcze raz, warto przeplatać koła na te obręcze? Pozdro
Wszystko ok, tak pytam, bo na alledrogo dość tanie są te 823. Myślałem nad tym, bo zmieniam na fulla i nie chcę szybko pogiąć tych Pimplite'ów. Ale myślę, że wytrzymają
Weź pod uwage, że na dętkach ryzyko snejków na 823 jest relatywnie duże bo obręcz jest tak sztywna, że nie absorbuje nic. Dlatego pod bezdetki jest duzo lepsza. Ale w zamian masz najmocniejszą obręcz na rynku
Cały sezon 2012 na tych obręczach jeździłem. Dorwałem komplet - z insertami (wszystko nowe) za 220zł zł z wysyłka. Nie jakieś tam żółte tylko czarne, ze standardowymi naklejkami. Koła zaplecione na DT Competition. Zero wgniotów a sporo jazdy po kamienistych trasach. Opony na 2ply. Ciśnienie zazwyczaj około 1,5 na tyle i 1.3 przód. Tak lubię i tak jeżdżę, jak trafiłem na ostry kamień to zdarzały się snejki, ale prędkości też spore szły. Dętki Continental 1.75 - 2.5, dość lekkie
No o żółtych nie ma tematu. Za stówe nowe 823 to trzeba było brać wszystkie bo za tyle używki nie kupi nawet Miałem raz na tyle i obręcz mega. Nie dawno też na rowerowym kupowaliśmy mavici 3.1 UST czarne które są prawie bliźniacze do 823 i były po 149 komplet nowe, ale widzę że już nie ma.