Przesiadka na legenda była u mnie natychmiastowa. Widocznie ten nuke proof jest jakiś kiepskiJakubRudy pisze:frango - Z własnego doświadczenia.
Jeżeli zmieniasz sprzęt na, którym jeździłeś lata, to potem dość długo się przestawiasz.

ale o co chodzi?JakubRudy pisze:Pomiędzy Scythe a Scalp-em
czemu?JakubRudy pisze:Hill jeździł już kilka lat na demo, pomiędzy demo a pulse również jest kolosalna różnica, więc sądzę że i jemu jest ciężko się przesiąść.
Stanowczo nie. Jezdzi wiadomo, częściej niż my, u ma inny klimat, i możliwości, tylko że my jeździmy w koło komina, gdzies na jakies 15sek lokalne laski, raz na jakis czas jakis głębszy trip w góry, a on ma na podwówku trasy rodem naszych pucharówek.JakubRudy pisze:Zauważ że on nie jeździ tak jak my, tylko na rowerze siedzi 24/7
Jest odwrotnie niż myślisz. Im więcej rowerów przerobiłes tym łatwiej się przesiadać miedzy nimi. No i róznica między Scalpem a Scythe jest ZNACZNIE większa niż między Demo i Pulse co sam Hill w wywiadach przyznaje.JakubRudy pisze:Spaced - Pomiędzy Scythe a Scalp-em jest kolosalna przepaść, więc ciężko się przesiąść. Przy okazji nie chodziło mi akurat o tą przesiadkę, ponieważ trwa zima, więc to logiczne że ciężko mi się przesiąść.
Hill jeździł już kilka lat na demo, pomiędzy demo a pulse również jest kolosalna różnica, więc sądzę że i jemu jest ciężko się przesiąść.
Zauważ że on nie jeździ tak jak my, tylko na rowerze siedzi 24/7 więc jest dużo bardziej przyzwyczajony do roweru.
Demo również co do mm było skrojone pod niego, więc sądzę że jeszcze troszkę to potrwa
Nie uwaliłem się. Twoim argumentem jest, że skoro przesiadka ze Scythe byla dla ciebie nie taka łatwa to Hillowi tez nie bedzie łatwo. Twoje słowa, nie moje.JakubRudy pisze:
Spaced - Jasny gwint, ależ się scythe uwaliłeś.
Piszę że nie o przesiadkę ze scythe na scalp-a mi chodziło a Ty swoje
Czytaj Pan mnie uważnie ^ ^
Nic o tym nie mówiłes więc skąd mamy o tym wiedzieć?JakubRudy pisze:Chodziło mi raczej o próbę przesiadki z Scalpa na Glory
Jedna sztuka się przez moje łapki przewinęła, i miałem podjąć decyzję na czym zostaję i czy się zamieniam, aczkolwiek mniejsza o to.
JakubRudy pisze:Jeżeli jeździsz maluchem przez x lat a potem wsiadasz do poloneza to masz problem, bo nie jeździ Ci się wcale bardziej komfortowo i czujesz się mniej pewnie. Nawet jeżeli Hill non stop od miesiąca katuje pulse to i tak na demówce czuł by się teraz pewniej, lub na obu czuł by się podobnie.
Zapomniałeś o moim pierwszym argumencie pare postów temu. Na banshee przesiadałem sie z lapierre, na którym czułem się mega pewnie. na banshee poczułem się pewniej po 3 zjazdach. Znowu wciskasz mi swoje odczucia. U mnie było inaczej, nie zakładaj, że skoro ty tak masz to każdy tam ma.JakubRudy pisze:Gwarantuję że jak wrócisz na banshee to nadal będziesz czuł się na nim pewniej.
Nie, ja po prostu mówie, że się da. Nie mówie, ze się przesiadł. Sam mówił, że jest mu wygodnie, wybrał fabryczne kąty w ramie, wygrał juz na niej zawody wiec chyba jest nieźle.JakubRudy pisze:Spaced - Ty również wyszedłeś z założenia, że skoro Ty tak masz, i szybko się przesiadłeś to każdy tak ma.
Szybciej niż co? Na razie mówisz, ze jezdzi wolno ale do czego chcesz porównywac jak wyników nie ma? Wygrał PA wiec już jeździ szybko.JakubRudy pisze:Jeżeli Hill zacznie jeździć szybciej to wyjdzie na moje.
Słowa Sama, nie moje.JakubRudy pisze:Pulse podobny do Demo ? Inny system zawieszenia, zupełnie inne kąty, zupełnie inne długości, zupełnie inna pozycja, inna wysokość suport - ziemia, inna wysokość pedały - siodło, inna długość roweru, inna długość górnej i dolnej rury, inna długość wahacza, inna masa.
Już inaczej na forum nie komentujesz ? Idź posklejać rame z plastikuCzlenson pisze:Co Wy tu za bzdury wypisujecie !
Chciałbym się przejechać to pewne. Czy bym chciał nie wiem bo ostatnio przekonuje się do ram, którym zawsze i wszędzie moge ufać i chyba dlatego tak uparcie przy mojej zostaje. Ale może jakby Zbig dał zielone światło na recke w 43ride to moze po testowaniu bym się zastanawiałjasiek_krk pisze:Przyznaj że byś chciał taką :P
Jesteś pewien? Bo oficialne info było, ze na fabrycznej jeżdża tylko anglesety, tulejki i inne ale mold fabryczny bo gt nie lubi go zmieniaćjasiek_krk pisze:Myśle, że prowadzicie niepotrzebną dyskusję. Jak Gee przesiadł się na GT to przygotowali tak mu rame ( która jest zupełnie inna niż Commencial) tak żeby czyniła zadość jego przyzwyczajeniom i preferencjom
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość