Sam Hill w 2013

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

JakubRudy pisze:frango - Z własnego doświadczenia.
Jeżeli zmieniasz sprzęt na, którym jeździłeś lata, to potem dość długo się przestawiasz.
Przesiadka na legenda była u mnie natychmiastowa. Widocznie ten nuke proof jest jakiś kiepski ;)
nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Taa pulse to zlom,nawet na szrocie za pol ceny brac nie chca :lol:
Samuela tylko ogranicza,jak by mial mk 2 to juz by bylo wiadomo kto bedzie mistrzem w tym roku ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie przesiadł się bo pewnie myśli, że byłoby to nie uczciwe ;)
nukianuki0
Kontakt:

naklejka crc i bylo by ok ;)
kto by tam rozpoznal na czym jezdzi(tak szybko by przemykal) :lol:

no i jeszcze Amstronga jako osobistego trenera,bo ten wie jak wygrywac za wszelka cene.
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

nukianuki0 pisze:no i jeszcze Amstronga jako osobistego trenera,bo ten wie jak wygrywac za wszelka cene.
Zazdroscisz i hejcisz zeby być fajny czy co?
Spaced, broń boże żeby Gwin zaczął jezdzić na banshee :D
nukianuki0
Kontakt:

Ja nie,zazdrosc,mam scalpa :P
lollex
Kontakt:

nukianuki0 pisze:Ja nie,zazdrosc,mam scalpa :P
I jezdzisz nim jak worek ziemniaków. Ludzie, na litość boską, trzymajmy jakis poziom wypowiedzi a nie teksty rodem gimbusów :wink:
ps, sory za offt.
JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

Spaced - Pomiędzy Scythe a Scalp-em jest kolosalna przepaść, więc ciężko się przesiąść. Przy okazji nie chodziło mi akurat o tą przesiadkę, ponieważ trwa zima, więc to logiczne że ciężko mi się przesiąść.
Hill jeździł już kilka lat na demo, pomiędzy demo a pulse również jest kolosalna różnica, więc sądzę że i jemu jest ciężko się przesiąść.
Zauważ że on nie jeździ tak jak my, tylko na rowerze siedzi 24/7 więc jest dużo bardziej przyzwyczajony do roweru.
Demo również co do mm było skrojone pod niego, więc sądzę że jeszcze troszkę to potrwa.

Co do Scalp-a, nie mam na co narzekać.
Ramka spisuje się perfekcyjnie, nic się z nim nie dzieje.
Zawieszenie działa perfekcyjnie, rama w sama w sobie bardzo pasuje mi pod względem geometrii. :roll:
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
lollex
Kontakt:

JakubRudy pisze:Pomiędzy Scythe a Scalp-em
ale o co chodzi? :)
JakubRudy pisze:Hill jeździł już kilka lat na demo, pomiędzy demo a pulse również jest kolosalna różnica, więc sądzę że i jemu jest ciężko się przesiąść.
czemu?
JakubRudy pisze:Zauważ że on nie jeździ tak jak my, tylko na rowerze siedzi 24/7
Stanowczo nie. Jezdzi wiadomo, częściej niż my, u ma inny klimat, i możliwości, tylko że my jeździmy w koło komina, gdzies na jakies 15sek lokalne laski, raz na jakis czas jakis głębszy trip w góry, a on ma na podwówku trasy rodem naszych pucharówek.
nukianuki0
Kontakt:

Nie widziales to nie pier....el.
lollex a ty rasista jestes?
Taki pulse rozpedza sie troche lepiej od demo a przesiadka z chamskiej corwetty na astona martina dbs wymaga przyzwyczajenia :)
Spaced
moderator
Kontakt:

JakubRudy pisze:Spaced - Pomiędzy Scythe a Scalp-em jest kolosalna przepaść, więc ciężko się przesiąść. Przy okazji nie chodziło mi akurat o tą przesiadkę, ponieważ trwa zima, więc to logiczne że ciężko mi się przesiąść.
Hill jeździł już kilka lat na demo, pomiędzy demo a pulse również jest kolosalna różnica, więc sądzę że i jemu jest ciężko się przesiąść.
Zauważ że on nie jeździ tak jak my, tylko na rowerze siedzi 24/7 więc jest dużo bardziej przyzwyczajony do roweru.
Demo również co do mm było skrojone pod niego, więc sądzę że jeszcze troszkę to potrwa
Jest odwrotnie niż myślisz. Im więcej rowerów przerobiłes tym łatwiej się przesiadać miedzy nimi. No i róznica między Scalpem a Scythe jest ZNACZNIE większa niż między Demo i Pulse co sam Hill w wywiadach przyznaje.
Dodatkowo niektóre rowery po prostu mają bardzo neutralne prowadzenie się. Może nie są zajebiste w czymś konkretnie ale siadasz na nie i jedziesz.

btw. Ty masz problem bo jest zima. Hill ma lato i wlasnie pierwszą runde Pucharu Australii wygrał ;)
nukianuki0
Kontakt:

Scythe a Scalp to 2 swiaty.
Pulse ma wiekszy przeswit niz pelzacz Demo.Pulse w zwiazku z tym ze jest jednozawiasem powinno byc troche bardziej skoczne ale to tez zalezy od ustawienia i upodobania.
Kazdy z tych rowerow jest bardzo dobry,wiec taki pro jak Hill nie powinien miec najmniejszych problemow z przesiadka.
JakubRudy
Kontakt:

Spaced - Jasny gwint, ależ się scythe uwaliłeś.
Piszę że nie o przesiadkę ze scythe na scalp-a mi chodziło a Ty swoje :D
Czytaj Pan mnie uważnie ^ ^

Chodziło mi raczej o próbę przesiadki z Scalpa na Glory :roll:
Jedna sztuka się przez moje łapki przewinęła, i miałem podjąć decyzję na czym zostaję i czy się zamieniam, aczkolwiek mniejsza o to.

Z rowerem jest podobnie jak z samochodem.
Jeżeli jeździsz maluchem przez x lat a potem wsiadasz do poloneza to masz problem, bo nie jeździ Ci się wcale bardziej komfortowo i czujesz się mniej pewnie. Nawet jeżeli Hill non stop od miesiąca katuje pulse to i tak na demówce czuł by się teraz pewniej, lub na obu czuł by się podobnie.
Usiądź Sb teraz na inny rower i pojeździj na nim przez miesiąc.
Gwarantuję że jak wrócisz na banshee to nadal będziesz czuł się na nim pewniej.

Oczywiście.
Mogę się mylić.
Swoją wypowiedź i stawianą w niej tezę popieram własnym doświadczeniem i to nim kieruję się i sugeruję pisząc tą wypowiedź.

PS. Koniec przekup na targu, każdy ma swoje zdanie :)
Rower:
Sell:
Spaced
moderator
Kontakt:

JakubRudy pisze:
Spaced - Jasny gwint, ależ się scythe uwaliłeś.
Piszę że nie o przesiadkę ze scythe na scalp-a mi chodziło a Ty swoje :D
Czytaj Pan mnie uważnie ^ ^
Nie uwaliłem się. Twoim argumentem jest, że skoro przesiadka ze Scythe byla dla ciebie nie taka łatwa to Hillowi tez nie bedzie łatwo. Twoje słowa, nie moje.
JakubRudy pisze:Chodziło mi raczej o próbę przesiadki z Scalpa na Glory :roll:
Jedna sztuka się przez moje łapki przewinęła, i miałem podjąć decyzję na czym zostaję i czy się zamieniam, aczkolwiek mniejsza o to.
Nic o tym nie mówiłes więc skąd mamy o tym wiedzieć?
JakubRudy pisze:Jeżeli jeździsz maluchem przez x lat a potem wsiadasz do poloneza to masz problem, bo nie jeździ Ci się wcale bardziej komfortowo i czujesz się mniej pewnie. Nawet jeżeli Hill non stop od miesiąca katuje pulse to i tak na demówce czuł by się teraz pewniej, lub na obu czuł by się podobnie.

Znajomi jeżdżą w odprowadzaniu pojazdów. Jednej nocy potrafią zaliczyć Jaga, Evo, Hummera. Jakos nie narzekają. Jak rower jest neutralny to nie mam problemów z przesiadką. pare zjazdów i jest 95% tempa. To, ze ty masz problem nie znaczy, że wszyscy mają. Tym bardziej bardziej doświadczeni zawodnicy.
JakubRudy pisze:Gwarantuję że jak wrócisz na banshee to nadal będziesz czuł się na nim pewniej.
Zapomniałeś o moim pierwszym argumencie pare postów temu. Na banshee przesiadałem sie z lapierre, na którym czułem się mega pewnie. na banshee poczułem się pewniej po 3 zjazdach. Znowu wciskasz mi swoje odczucia. U mnie było inaczej, nie zakładaj, że skoro ty tak masz to każdy tam ma.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Co Wy tu za bzdury wypisujecie ! :o
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
JakubRudy
Kontakt:

Spaced - Ty również wyszedłeś z założenia, że skoro Ty tak masz, i szybko się przesiadłeś to każdy tak ma...
Pożyjemy, zobaczymy.
Jeżeli Hill zacznie jeździć szybciej to wyjdzie na moje.
Jeżeli pozostanie na tym samym poziomie wyjdzie na Twoje.
W każdym bądź razie jakoś się o tym przekonamy.
Nie mówię że mam problem z przesiadką, tylko że przyzwyczajenie się do roweru nie trwa 10 minut.
Przesiąść się i zjechać każdy potrafi.
Na rowerze może i czujesz się pewniej, może wykręcisz lepszy czas, ale chodzi tutaj o kwestię poczucia całkowitego flow.
Jeżeli na sprzęcie jeździsz długie lata, znasz go od deski do deski, wiesz co może, jak się zachowa, gdzie podskoczy, a gdzie się przyklei.
Z nowym rowerem masz problem.
Musisz go wyczuć, i nie wyczujesz tego po 2 zjazdach.
Pulse podobny do Demo ? Inny system zawieszenia, zupełnie inne kąty, zupełnie inne długości, zupełnie inna pozycja, inna wysokość suport - ziemia, inna wysokość pedały - siodło, inna długość roweru, inna długość górnej i dolnej rury, inna długość wahacza, inna masa.
Może i podobne, a zarazem zupełnie inne.
Nie da się powiedzieć że rower jest "taki sam, lub bardzo podobny".
Jeżeli zmieniona jest całkowicie konstrukcja ramy, to rower, jego właściwości i odczucia ridera będą zupełnie inne.
Na każdym elemencie będzie czuł się inaczej niż na wcześniejszym sprzęcie, w innym miejscu będzie przeskakiwał nad korzeniem/kamieniem, w jednym miejscu nie będzie w stanie kręcić, bo suport jest za nisko, lub zakręci bo suport jest wyżej i na to pozwala.

Także...
Nie mów mi o podobieństwie rowerów, bo takowe istnieje tylko pod względem wizualnym, ale nie pod względem technicznym.
Rower:
Sell:
Spaced
moderator
Kontakt:

JakubRudy pisze:Spaced - Ty również wyszedłeś z założenia, że skoro Ty tak masz, i szybko się przesiadłeś to każdy tak ma.
Nie, ja po prostu mówie, że się da. Nie mówie, ze się przesiadł. Sam mówił, że jest mu wygodnie, wybrał fabryczne kąty w ramie, wygrał juz na niej zawody wiec chyba jest nieźle.
JakubRudy pisze:Jeżeli Hill zacznie jeździć szybciej to wyjdzie na moje.
Szybciej niż co? Na razie mówisz, ze jezdzi wolno ale do czego chcesz porównywac jak wyników nie ma? Wygrał PA wiec już jeździ szybko.
JakubRudy pisze:Pulse podobny do Demo ? Inny system zawieszenia, zupełnie inne kąty, zupełnie inne długości, zupełnie inna pozycja, inna wysokość suport - ziemia, inna wysokość pedały - siodło, inna długość roweru, inna długość górnej i dolnej rury, inna długość wahacza, inna masa.
Słowa Sama, nie moje.
Czlenson pisze:Co Wy tu za bzdury wypisujecie !
Już inaczej na forum nie komentujesz ? Idź posklejać rame z plastiku ;)
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Myśle, że prowadzicie niepotrzebną dyskusję. Jak Gee przesiadł się na GT to przygotowali tak mu rame ( która jest zupełnie inna niż Commencial) tak żeby czyniła zadość jego przyzwyczajeniom i preferencjom.
Spaced pisze:Idź posklejać rame z plastiku ;)
Przyznaj że byś taką nie pogardził :wink:
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk pisze:Przyznaj że byś chciał taką :P
Chciałbym się przejechać to pewne. Czy bym chciał nie wiem bo ostatnio przekonuje się do ram, którym zawsze i wszędzie moge ufać i chyba dlatego tak uparcie przy mojej zostaje. Ale może jakby Zbig dał zielone światło na recke w 43ride to moze po testowaniu bym się zastanawiał ;)

Już o jednym carbonowym rowerze pisałem tylko, że do dirtu. ;)

jasiek_krk pisze:Myśle, że prowadzicie niepotrzebną dyskusję. Jak Gee przesiadł się na GT to przygotowali tak mu rame ( która jest zupełnie inna niż Commencial) tak żeby czyniła zadość jego przyzwyczajeniom i preferencjom
Jesteś pewien? Bo oficialne info było, ze na fabrycznej jeżdża tylko anglesety, tulejki i inne ale mold fabryczny bo gt nie lubi go zmieniać ;)
ODPOWIEDZ