Ja też patrzę, ale wygląda na to, że wyciągam inne wnioski.Spaced pisze:Sorry Kacper ale nie mierz wszystkiego swoją miarą bo jesli chodiz o obciążenie sprzętu to jezdzisz na rowerze myśle, że najlżej w tym kraju z ludzmi których poznałem.
Dla dyskusji o trwałości cena nie ma znaczenia. A wytrzymałość wg. mnie nie jest tak niska (myślę tu o ZTR i Raiderach, bo jak sprawują się Syntace'y jeszcze nie wiadomo).
Gdyby faktycznie ZTR kompletnie do niczego się nie nadawały, to nie byłoby tylu buildów na nich.
A co do ceny, to jak dobrze wiesz, są ludzie, szczególnie w hAmeryce, dla których 85$ to grosze.
Mam wrażenie, że negujesz rzeczywistość. I dajesz przykłady, które rozmydlają temat :P Co do gazu jako paliwa, to jak pewnie wiesz, nie jest ono wcale gorsze od benzyny czy ropy... ale wróćmy do tematu...Spaced pisze:Widziałem też pickupa na niskoprofilowych oponach i w gazie. To nie znaczy, że to rozwiązanie miało sens.
Na jakiej podstawie twierdzisz, żę ZTR jest słabszy od Raidera?Spaced pisze:Na prawde nie widzisz róznicy miedzy 40-50zł po zniżkach, a 400+ zł? Z czego 400+ psuje się szybciej?
To że jest sporo tańszy, faktycznie sprawia, że jest bardzo atrakcyjną propozycją, ale lokalnie. Nie wiadomo, czy gdyby Dart był dostępny w USA czy Kanadzie, to te obręcze nie padałyby jak muchy? Może u nas nikt się nie chwali, że rozwalił obręcz za 70pln? Bo przyjmuje do świadomości fakt, że to może się zdarzyć. Ja z taką świadomością wybierałem tę produkt 2 lata temu. Nie zawiodłem się. Zniszczyłem jedną obręcz, to ją wymieniłem. Mam jeszcze jedną w zapasie.
Nie zapominam, ale czy "DH" to tylko zapieprzanie na poziomie pierwszej dwudziestki PŚ? A jak się nie łapiesz, to jeździsz enduro? Wg. mnie nie. Tak, nie cisnę w winklach i nigdy nie zdarzyło mi się zerwać opony z obręczy. Co nie znaczy, że nie jeżdżę DH :PSpaced pisze:Zapominasz, że cienkie opony pływają bardziej na niskich cisnieniach. I twoja waga tu nie ma nic do tego bo powinienes do niej dostosować cisnienie. Float będziesz miec większy na cieńszej sciance.
Mam taką nadzieję, bo inaczej będę musiał bardzo się powstrzymywać przed zakupem Syntace'ówSpaced pisze:Pewnie nie polegna ale Kacper wiesz dobrze, że masz styl jazdy, który bardzo mało obciąza sprzęt. To co Tobie ujdzie na sucho nie ujdzie w kraju prawie nikomu.

No wiem, trzeba trochę więcej się pokręcić po regionie, niż ostatnioSpaced pisze:PS. We francji są kamienie, tylko na tych trasach mniej jezdzimy. Crosetes i Chatel ma trasy kamieniste też