Wybór ramy . Pomocy . Dartmoor razzorr vs Panic.

Areeek
Kontakt:

Wybór ramy . Pomocy . Dartmoor razzorr vs Panic.

Post autor: Areeek »

cześć. Stanąłem teraz przed wyborem kupienia ramy. Znalazłem sobie ramę dartmoor razzorr : dokładnie taką http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-ho ... zzorr.html

Tylko teraz z moim paniciem mam mały problem . Przy skręcaniu chaczę stopami o przednie koło .
I obawiam się że w razzorrze będzie to samo .

Znalazłem że panic ma kąt główki 71 stopni , a razzorr 73 stopnie . Czy to duża różnica na tyle żeby mój problem zniknął ?
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Areeek pisze:Znalazłem że panic ma kąt główki 71 stopni , a razzorr 73 stopnie . Czy to duża różnica na tyle żeby mój problem zniknął ?
Musisz być asem z geometrii... Większy kąt nachylenia główki oznacza przecież, że koło będzie jeszcze bliżej pedałów.

Nie chce mi się szukać pełnej tabelki z geometrią Panica (i tak nie napisałeś, jaki masz rozmiar), ale Razzorr to też bardzo krótka rama. Górna rura ledwo 539mm, bardzo stroma główka - wygląda na to, że całkiem prawdopodobnie będzie jeszcze gorzej :roll:
raider1997
Kontakt:

Post autor: raider1997 »

Zdaje mi się, że chyba zły dział.
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

do czego ty wgl chcesz używac tej ramy razzor to typowo streetowa rama a panic nadaje się do wszystkiego i jest na prawdę mocny mój kumpel na nim jeździ i nie ma problemów np przy robieniu x-upów może po prostu masz za bardzo wysuniętą stope przesuń ją na pedale bardziej w stronę palców od razu też bd łatwiej pedałować ale trzeba się przez chwile do tego przyzwyczaić
ODPOWIEDZ