Author Arh- czy Sign FR 2 Stinki 05 r , co wyybrać ?
Author Arh- czy Sign FR 2 Stinki 05 r , co wyybrać ?
Witam jak w temacie co wybrac oba w podobnej cenie (naprawde okazyjnie) , mam zamiar jezdzić DH FR czasem po miescie , co byscie wybrali ? (amor z przodu narazie 66 bo taki posiadam narazie , a może 888 kupie niedługo ) ewentualnie kone stinki
Przez 15 lat jazdy na fulach "przerobiłem" wszystkie możliwe zawieszenia, w tym jednocepy typu sign. Jedyna zaletą tego modelu jest cena, nic więcej.Lukasz1PL pisze:Jeździłeś na signie czy wzorujesz się na zdjęciach z neta?
Duro też super, tyle że 66 czy Totem lepsze - tak mniej więcej wygląda porównywanie tych trzech ram.
Z tym pękaniem Kon jest trochę prawdy.
Z jednej strony jest strasznie dużo tych rowerów, a wiele z nich katuje kolejny z rzędu właściciel i stąd stosunkowo często się słyszy jak któraś się połamie...
Jednak sposób wykonania główki w modelach do 2005 roku włącznie moim zdaniem nie kwalifikuje tej ramy ani do FR ani DH. Do większych dropów kategorycznie odradzam. Główka jest przyspawana jak w dirtówkach z krótkim amorem. Nie ma tam nawet gussetu pod spodem, a główka jest standardowa na 1 1/8". Ten rower ma wytrzymałość mocniejszego enduraka z obecnych lat. Praca ramki jest ok i bardzo duże znaczenie ma w niej dobry damper.
Z jednej strony jest strasznie dużo tych rowerów, a wiele z nich katuje kolejny z rzędu właściciel i stąd stosunkowo często się słyszy jak któraś się połamie...
Jednak sposób wykonania główki w modelach do 2005 roku włącznie moim zdaniem nie kwalifikuje tej ramy ani do FR ani DH. Do większych dropów kategorycznie odradzam. Główka jest przyspawana jak w dirtówkach z krótkim amorem. Nie ma tam nawet gussetu pod spodem, a główka jest standardowa na 1 1/8". Ten rower ma wytrzymałość mocniejszego enduraka z obecnych lat. Praca ramki jest ok i bardzo duże znaczenie ma w niej dobry damper.
-
- Kontakt:
lollex , to są poprostu moje spostrzeżenia
, kiedys cały czas jezdziłem na sztywnym a teraz na te lato chciałem tzw Full (pod koniec roku sprawie sobie coś juz porzadnego ) , wiec chciałbym w spokoju pojezdzić a nie zaraz spawanie ramy itd ... moze coś innego taniego sie trafi , ale na chwile obecna mam te 3 w dobrych cenach do kupienia