Pomoc w wyborze między Banshee Legend MKII a Nukeproof Pulse
Pomoc w wyborze między Banshee Legend MKII a Nukeproof Pulse
Witam mam dylemat co wybrać...
Jeżdżę głównie na miejscówkach u braci Czechów tj Spindleruv Mlyn albo Rokietnice. Która rama dobrze lata na gapach, nie wytrzęsie mi dupska na sekcjach z kamieniami i nie będzie puszką po coli co się wgniecie od jednego strzału kamieniem spod koła.
Słyszałem dużo pozytywnego o Banshee natomiast o Nukeproofie nie słyszałem nic konkretnego nie słyszałem.
Proszę o wypowiedź osób które jeżdżą na w/w ramach i o ich konstruktywne przedstawienie wad i zalet.
Jeżdżę głównie na miejscówkach u braci Czechów tj Spindleruv Mlyn albo Rokietnice. Która rama dobrze lata na gapach, nie wytrzęsie mi dupska na sekcjach z kamieniami i nie będzie puszką po coli co się wgniecie od jednego strzału kamieniem spod koła.
Słyszałem dużo pozytywnego o Banshee natomiast o Nukeproofie nie słyszałem nic konkretnego nie słyszałem.
Proszę o wypowiedź osób które jeżdżą na w/w ramach i o ich konstruktywne przedstawienie wad i zalet.
-
- Kontakt:
Ja w swoim Legendzie zauważyłem tlyko jedną ''wadę'' koniecznosc stosowania zebatki w korbie nie mniejszej jak 38 w innym przypadku rama kopie ( zalecenia producenta) . Legend jest bardzo masywnay wiec nie powinno byc problemu z wgniotami . Jesli chodzi o reszte zalet to cos wiecje moge napisac w trakcie sezonu. W ramie bardzo wazny jest odpowiedni dobór dampera , ale o tym pewnie wypowie się Spaced .
-
- Kontakt:
Re: Pomoc w wyborze między Banshee Legend MKII a Nukeproof P
W pracy.EZrider pisze:Gdzie jest Spaced ja się pytam?
Nie pisałeś, że na Sudety. Tam to koniecznie legend bo rama wybiera niczym poduszkowiec. Do tego pulse ma wyżej support i to znacznie. Jak kolega wyżej pisał do ramy sugerowana jest zębatka 38-40T ale to nie jest problem. Na luźne kamienie nie ma strachu. Czy alpy francuskie czy słowenia jedyny wgniot jaki złapałem to w folii ochronnej, nie ramie. Mega stabilność, i prowadzenie w zakretach. Sztywność nie do pobicia. Jak łapiesz po angielsku to recke z forum RM moge podesłać.
Roco jest kiepskim pomysłem do tej ramy. Tutaj albo damper powietrzny albo rc4 (ew. elka ). Legend bardzo konkretnych damperów wymaga. Mi z rc4 mega pracuje.premier pisze:Myślałem o Roco rc wc jako damperze i na przodzie 888 rc3 evo 2011...wydaje mi się, że roco raczej ogarnie te ramkę.
Warto też zwrócić uwage na rozmiarówke. Jak masz 180cm wzrostu to szędłbym w Lke bo mka jest mniejsza niż konkurencyjne ramy.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: