Siemka. Mam problem z DHX 5. Otóż regulację Bottom Out da się przekręcić jedynie wkładając krótszą część małego imbusa w dziurę w pokrętle... Ręką nie ma w ogóle opcji, żeby tym kręcić... Inne pokrętła chodzą normalnie. Co z tym zrobić? Pozdro
Jeżeli coś masz nie tak z tym pokrętłem spuść powietrze i spróbuj wtedy jeżeli normalnie nim pójdzie kręcić to znaczy ze masz wsio ok można to ciut poprawić rozbierając cale pokrętło i smarując ale to raczej normalne w DHX 5.0
O ile dobrze pamiętam to tam w tym pokrętle jest taki mały imbus i jak go trochę wykręcisz to pokrętło będzie lżej chodziło, ale i tak najlepiej użyć imbusa jako dźwigni tak jak sam napisałeś i inni tutaj.
U mnie to pokrętło po spuszczeniu powietrza obraca się w palcach, choć trochę siły trzeba użyć.. Przy napompowanym też nie da się go ruszyć bez klucza.
Moim zdaniem kręcenie bottomem na wysokim ciśnieniu jest niezdrowe dla uszczelnień. Gdzieś też przeczytałem, że nie wolno tego robić, ale nie mogę odnaleźć tej informacji.
A czy normalnym jest, że pokrętło chodzi góra- dół, o jakieś 3 mm? Po dokręceniu śruby imbusowej pomaga na jakiś czas, jednak po ponownym kręceniu znowu chodzi.
aa... masz zapewne na minimum albo bardzo mało wolnej kompresji ustawionej. Tak będzie, to normalne. Im więcej wolnej kompresji ustawisz pokrętłem, tym będzie ono "sztywniejsze"