[amortyzator] Ile maksymalnie mogą wystawać lagi w Boxxer'09
-
- Kontakt:
[amortyzator] Ile maksymalnie mogą wystawać lagi w Boxxer'09
Witam, zastanawiam się nad zmianą górnej półki na wysoką, jednocześnie zwiększając wysokość amortyzatora. I teraz nasuwa mi się pytanie czy można tak zrobić. Obecnie między dolnymi lagami a dolną półką mam 20,7cm. Jeżeli zmienię półkę na wysoką to zrobi się jakieś 23,5cm
Górne lagi (32mm) nie będą za bardzo narażone na kontuzję???
Górne lagi (32mm) nie będą za bardzo narażone na kontuzję???
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
+/- 2mm to sa wartosci maksymalne i minimalne, nie wysuwa sie tak wysoko amortyzatora.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Generalnie jak się będziesz trzymał dwóch zasad to możesz robić wszystko:
1. Wysokość dolnej półki nad uszczelkami/busterem = skok + 5mm
2. Rozstaw półek >= taki jak w instrukcji.
Dowolne ustawienie przy którym te dwie reguły będą spełnione jest ustawieniem poprawnym.
ad. 1. Jak zostawisz za mało miejsca to półka przywali w buster albo zatrzyma się na uszczelkach. Jeśli już to lepiej niech golenie górne uderzą w spód dolnych (szczególnie że u RSa powinny być tam gumy - ja w rebie 2k9 mam)
ad. 2. Mniejszy rozstaw zmniejsza sztywność. Dla boxxera starszego jak 2010 ma to dość spore znaczenie.
1. Wysokość dolnej półki nad uszczelkami/busterem = skok + 5mm
2. Rozstaw półek >= taki jak w instrukcji.
Dowolne ustawienie przy którym te dwie reguły będą spełnione jest ustawieniem poprawnym.
ad. 1. Jak zostawisz za mało miejsca to półka przywali w buster albo zatrzyma się na uszczelkach. Jeśli już to lepiej niech golenie górne uderzą w spód dolnych (szczególnie że u RSa powinny być tam gumy - ja w rebie 2k9 mam)
ad. 2. Mniejszy rozstaw zmniejsza sztywność. Dla boxxera starszego jak 2010 ma to dość spore znaczenie.