Stukanie podczas jazdy 888
Stukanie podczas jazdy 888
Podczas jazdy 888 rc3Ti coś stuka w lewej komorze jak zniwelowac stuki jest to strasznie uciążliwe, oczywiscie amor jest serwisowany regularnie ale stuki denerwują .
"TEQUILA TONIGHT TOMORROW WE RIDE"
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ale to nie jest tak jak myslicie amor jest serwisowany w naprawde dobrym serwisie i mam do nich zaufanie , a stukanie to nie jest jakieś konkretne lecz głuche uderzenia zadnej sprezyny negatywnrej nie brakuje poprostu jak nacisne regulacje pokrętła podczas ugięcia to stuków niema.tak jak by brakowało jakiejś gumowej podkładki ? niewiem niewiem jak bym wiedział to bym nie pisał .
"TEQUILA TONIGHT TOMORROW WE RIDE"
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Stukanie podczas jazdy 888
podejrzewam że problem jest podobny jak u mnie , a mianowicie zobacz czy podczas uginania nie podnosi ci się korek do góry . Miałem podobną sytuacje w moich 888 rc3 i właśnie okazało się że podczas ugięcia podnosił się korek ( dodam że wszystko było dokręcone ) okazało się że pod korkiem brakowało podkładki, oringa który kasował luz .
Można to sprawdzić na manualu : http://www.windwave.co.uk/documents/tec ... 8_RC-3.pdf
obczaj części 36 i 37
I jeśli tu mowa o lewej ladze ( patrząc od strony roweru ) to tutaj może być to co mówię , jeżeli chodzi o lewą lagę ( patrząc od przodu na amortyzator ) to może jest to sprężyna tucząca się o lagę amortyzatora w środku czyli założyć folie termokurczliwą na sprężynę i po problemie
Można to sprawdzić na manualu : http://www.windwave.co.uk/documents/tec ... 8_RC-3.pdf
obczaj części 36 i 37
I jeśli tu mowa o lewej ladze ( patrząc od strony roweru ) to tutaj może być to co mówię , jeżeli chodzi o lewą lagę ( patrząc od przodu na amortyzator ) to może jest to sprężyna tucząca się o lagę amortyzatora w środku czyli założyć folie termokurczliwą na sprężynę i po problemie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja z racji tego że stwierdziłem że oring może się zużyć podczas sezonu zarzuciłem tam dopasowaną małą podkładkę dorobioną na szlifierce bo ta oryginalna wydawała się za cienka . Teraz podkładka ta trzyma oring który jest na samym dole by nie wyskakiwał z miejsca na którym powinien być
-
- Kontakt:
założyłem od góry na korku ale pod seger który tam był popatrz dobrze ba instrukcje którą podrzuciłem wcześniej