Adobe Pemiere Pro cs5.5

BIG_boy
Kontakt:

Adobe Pemiere Pro cs5.5

Post autor: BIG_boy »

Witam poszukuje kogos kto mógłby mi udzielić rady ponieważ od dośc dawna uzywam produktu adobe a tego jeszcze nie wiem :

Wymienilem dysk w laptopie na nowym zainstalowalem programik
po czym wkleilem folder adobe z dokumentow starego do nowego z autosavami itp
Problem polega na tym ze nie wczytuje mi moich projektow nie wiem dlaczego
oczywiscie filmiki tez wszystkie sa na nowym dysku tak jak byly na starym nie wiem jakies scieżki mu trzeba zapodac czy jak ??

Szymon_331
Kontakt:

Post autor: Szymon_331 »

Od wielu lat pracuję z tym pakietem. Od roku na CS 5.5.

To jest głupi program jeśli chodzi o odtwarzanie niedokończonych projektów. Zmieniłeś dysk podczas pracy. Zrobiłeś (bez obrazy) ale poważną głupotę.

Premier oprócz auto save zapisuje też całą masę innych plików w specjalnym folderze. U mnie ten flder przeniosłem z partycji "C" na inną by mieć nad nią kontrolę. Program najwyraźniej zgłupiał bo zmienił mu się numer dysku oraz zgubił całą masę odnośników i ścieżek do plików.

Masz jeszcze stary dysk z danymi?

Czy jak otwierasz projekt to na osi czasu masz czerwone tła a program pyta się o pliki?
bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

Premiere wcale nie jest taki głupi, trzeba tylko umieć go używać. Lekką gupotką bym nazwał nieskonfigurowanie sobie programu i projektu (w szczególności ścieżek) przed rozpoczęciem pracy i takie są tego włąsnie efekty.

W premierze tych ustawień trzeba szukać w Preferencjach (File/Preferences) oraz w preferencjach sceny lub sekwencji (nie jestem pewien jak to jest w 5.5). Sprawdź jak to masz ustawione w projekcie, poszukaj tych folderów na starym dysku i wklej do nowego, a na przyszłość proponuję sobie to skonfigurować i ustawić takie ścieżki jakie będziesz chciał a nie takie jak chce premiere, bo te nie zawsze są najlepsze.
BIG_boy
Kontakt:

Problem w tym ze wszystkie filmy z go pro ma juz skopiowane na nowy dysk
Dysk mam stary z danymi czasem nawet dziala wiec dostep jest
cały folder z dysku c dokumenty adobe skopiowany
laduje mi sie projekt i wlasnie takie czerwone tla sie pojawiaja ale dziwne bo nie pyta o pliki ze czegos mu brakuje codeka ale to napewno nie to poprostu nie moze chyba odnalesc tych filmow mimo ze sa na swoim starym miejscu z tym ze na nowym dysku

bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

To zrób tak:
na timelinie zaznacz klip który świeci na czerwono i z prawego myszy z menu wybierz "reveal in project", pokaże Ci wtedy plik w binie, prawym klikinij w ten plik i wybierz "link media" i odszukaj ten plik w lokalizacji w której teraz jest - w ten sposób będziesz musiał zrobić z wszystkimi plikami w projekcie.
BIG_boy
Kontakt:

Witam pojawily sie kolejne komplikacje ponieważ ostatnio jak sprawdzalem to ladowalo projekt tak jak wspominale na czerwono itp a teraz nie laduje go wcale wywala mi do wybrania projektu i nie wczyta nawet tamtego

Dodam jeszcze ze dysk stary dziala i system tez na nim jest moze jakos z tej strony zaatakowac

ODPOWIEDZ