Jestem w trakcie składania swojego pierwszego bajka do ostrzejszej jazdy. W temacie rowerów siedzę sporo, ale raczej w klimatach MTB i Road. W związku z tym mam parę pytań, które postanowiłem zebrać w jednym temacie, aby nie zaśmiecać forum. Mam nadzieję, że mi pomożecie

1. Stery
Rama będąca bazą mojego bajka to Dragstar 16". Nigdzie nie mogę znaleźć dokładnej informacji na temat sterów jakie tam wchodzą, raz czytam że zintegrowane, raz że półzintegrowane. I już sam nie wiem

2. Korba/suport
Korba jaką kupiłem to Truvativ Holzfeller ISIS. Napinacz e13 z mocowaniem pod michę suportu. Jaka powinna być długość osi, aby można było zamontować napinacz i żeby wszystko razem grało? 113mm wystarczy? I jak dobrze rozumiem, do tych korb potrzebny jest suport na ISIS, np GigaPipe ?
3. Hebelki
Rozglądam się za hamulcami. Kwota powiedzmy 500-600 złotych, plus minus. Da radę wyrwać coś w tej kwocie, najchętniej z tarczami? Mogą być używki. Ważę ok 75kg, styl jazdy powiedzmy że FR. To moje początki, nie musi być gigantycznej siły hamowania

4. Piasta tył
Tu najkrócej. Novatec D142SB nada się dla początkującego? Dwie maszyny to nie to co cztery, ale wymagań też sporych nie mam.
To chyba tyle. Prosiłbym o jakieś porady, sugestie. Jeśli coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to dopiszę

Pozdrawiam!
M.