Leatt Brace czy warto?

Story33
Kontakt:

Leatt Brace czy warto?

Post autor: Story33 »

Witam wszystkich, w sumie nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale do rzeczy: Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy? Jakie są plusy i minusy? Używa ktoś tego typu ochraniacza? Z góry dzięki za odpowiedzi. :D

Dałnhiller
Kontakt:

Post autor: Dałnhiller »

Warto,moveo minus jest taki ze jak mocno uderzysz mozesz złamać obojczyk ale lepsze to niz kark ;)

Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Story33 pisze:Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy?
Jeśli Cię stać to oczywiście, że warto. Btw. Twoje pytanie wygląda jak: Czy warto kupić Fiata, jeśli tak, to jakiej firmy?

Dałnhiller pisze:moveo minus jest taki ze jak mocno uderzysz mozesz złamać obojczyk ale lepsze to niz kark
Myślę, że to jest akurat kwestia dobrania odpowiedniego rozmiaru.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

Story33 pisze: Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy?
Tak zeby doprecyzowac wypowiedz powyzej.
Leatt to marka. To, co Ty chcesz kupic, po angielsku nazywa sie neck brace, a po polsku - stabilizator karku ;-).

Wiec jak w wypowiedzi powyzej, chcac kupic samochod zapytales:
Banan725135650 pisze: Czy warto kupić Fiata, jeśli tak, to jakiej firmy?
A co do samego pytania, to musialbys przymierzyc, a najlepiej pozyczyc od kogos na jeden dzien i pojezdzic w tym.
Ja mam Alpinestars i dla mnie jest calkiem wygodnie - nie odczuwam jego obecnosci podczas jazdy, ale schodzac z roweru robi sie troche za cieplo.

Pamietaj, ze te ochraniacze (ogolnie stablilizatory, niezaleznie od marki) potrafia byc niewygodne i denerwowac podczas jazdy. Dla mnie jest ok, ale wielu osobom to przeszkadza.
wujekbronek
Kontakt:

Post autor: wujekbronek »

podpinam się, ja zastanawiam się nad tym adventure I lub II , co o nich powiecie, bo słyszałem że bardzo wygodne, a mam okazje wziąć za niewielką kase ;p
Banan725135650
Kontakt:

wujekbronek pisze:podpinam się, ja zastanawiam się nad tym adventure I lub II , co o nich powiecie, bo słyszałem że bardzo wygodne, a mam okazje wziąć za niewielką kase ;p
Mam Leatt'a Adventure - po 5 minutach od założenia zapominam, że go mam. Polecam.
Phill
Kontakt:

Post autor: Phill »

to i ja podepne sie pod temat i zapytam-co sadzicie o usztywniaczu evs r4 ?, cena jest dosyć kusząca, jakieś plusy/minusiy ?
Story33
Kontakt:

Post autor: Story33 »

Osobiście myślałem nad Maveo carbonowym bo jest teraz w przystępnej cenie. Nie bardzo mam gdzie sprawdzić jaki rozmiar bo nikt ze znajomych nie posiada. Czy może ktoś poleci mi coś innego niż Maveo? :D

biadaczq
Kontakt:

Post autor: biadaczq »

Leatt Brace DBX
BMX National Champion
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

A ja mam pytanie do ludzi o poważniejszej budowie ciała :)
Bo wśród moich znajomych, same suche typki mają neck brace'y.... i ciężko założyć jakiś który nie opina w klacie....
Czy na serio jest tak, że ta Mka ma starczać naprawdę dużym ludziom ( tak uważają ludzie w sklepach), czy nie? Czy w ogóle jest L-ka? Bo jakoś mi w niej (M) było przeokropnie źle ;)
Z góry dzięki za odp ;)
Slavvduro
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Są nawet XL na rowerowym.com

Banan725135650
Kontakt:

deviz pisze:Czy na serio jest tak, że ta Mka ma starczać naprawdę dużym ludziom ( tak uważają ludzie w sklepach), czy nie? Czy w ogóle jest L-ka? Bo jakoś mi w niej (M) było przeokropnie źle
M'ka posiada części, którymi reguluje się hm... Nie wiem jak to nazwać - odległość od wsparcia na klatce i kręgosłupie. Przykładowo ja jeżdżąc w samym T-Shirt'cie zakładam tzw. zerówki, a na zbroję zmieniam na 30'stki i w obu przypadkach siedzi dobrze, przy czym w 0'ówkach i 10'kach nie wchodził mi na zbroje w ogóle - a jeśli nawet to uciska bardzo mocno. Co do rozmiaru to jeszcze w 2012 były same S'ki i M'ki, nie wiem jak jest teraz i jakiego rocznika Leatt'a szukasz, ale mogę zagwarantować, że kupując Leatt'a z 2012 i poniżej spokojnie za pomocą tych części dopasujesz go pod swoją budowę ciała. Myślę, że wytłumaczyłem to w miarę "po polsku". ;) Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ