Leatt Brace czy warto?
Leatt Brace czy warto?
Witam wszystkich, w sumie nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale do rzeczy: Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy? Jakie są plusy i minusy? Używa ktoś tego typu ochraniacza? Z góry dzięki za odpowiedzi. 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli Cię stać to oczywiście, że warto. Btw. Twoje pytanie wygląda jak: Czy warto kupić Fiata, jeśli tak, to jakiej firmy?Story33 pisze:Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy?
Myślę, że to jest akurat kwestia dobrania odpowiedniego rozmiaru.Dałnhiller pisze:moveo minus jest taki ze jak mocno uderzysz mozesz złamać obojczyk ale lepsze to niz kark
-
- moderator
- Kontakt:
Tak zeby doprecyzowac wypowiedz powyzej.Story33 pisze: Czy warto kupić Leatt brace jeśli tak to jakiej firmy?
Leatt to marka. To, co Ty chcesz kupic, po angielsku nazywa sie neck brace, a po polsku - stabilizator karku

Wiec jak w wypowiedzi powyzej, chcac kupic samochod zapytales:
A co do samego pytania, to musialbys przymierzyc, a najlepiej pozyczyc od kogos na jeden dzien i pojezdzic w tym.Banan725135650 pisze: Czy warto kupić Fiata, jeśli tak, to jakiej firmy?
Ja mam Alpinestars i dla mnie jest calkiem wygodnie - nie odczuwam jego obecnosci podczas jazdy, ale schodzac z roweru robi sie troche za cieplo.
Pamietaj, ze te ochraniacze (ogolnie stablilizatory, niezaleznie od marki) potrafia byc niewygodne i denerwowac podczas jazdy. Dla mnie jest ok, ale wielu osobom to przeszkadza.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A ja mam pytanie do ludzi o poważniejszej budowie ciała 
Bo wśród moich znajomych, same suche typki mają neck brace'y.... i ciężko założyć jakiś który nie opina w klacie....
Czy na serio jest tak, że ta Mka ma starczać naprawdę dużym ludziom ( tak uważają ludzie w sklepach), czy nie? Czy w ogóle jest L-ka? Bo jakoś mi w niej (M) było przeokropnie źle
Z góry dzięki za odp

Bo wśród moich znajomych, same suche typki mają neck brace'y.... i ciężko założyć jakiś który nie opina w klacie....
Czy na serio jest tak, że ta Mka ma starczać naprawdę dużym ludziom ( tak uważają ludzie w sklepach), czy nie? Czy w ogóle jest L-ka? Bo jakoś mi w niej (M) było przeokropnie źle

Z góry dzięki za odp

Slavvduro
-
- Kontakt:
M'ka posiada części, którymi reguluje się hm... Nie wiem jak to nazwać - odległość od wsparcia na klatce i kręgosłupie. Przykładowo ja jeżdżąc w samym T-Shirt'cie zakładam tzw. zerówki, a na zbroję zmieniam na 30'stki i w obu przypadkach siedzi dobrze, przy czym w 0'ówkach i 10'kach nie wchodził mi na zbroje w ogóle - a jeśli nawet to uciska bardzo mocno. Co do rozmiaru to jeszcze w 2012 były same S'ki i M'ki, nie wiem jak jest teraz i jakiego rocznika Leatt'a szukasz, ale mogę zagwarantować, że kupując Leatt'a z 2012 i poniżej spokojnie za pomocą tych części dopasujesz go pod swoją budowę ciała. Myślę, że wytłumaczyłem to w miarę "po polsku".deviz pisze:Czy na serio jest tak, że ta Mka ma starczać naprawdę dużym ludziom ( tak uważają ludzie w sklepach), czy nie? Czy w ogóle jest L-ka? Bo jakoś mi w niej (M) było przeokropnie źle