Jaką kasetę srama polecacie do DH
Jaką kasetę srama polecacie do DH
Witam jak kasete srama polecacie do dh ,9 lub 10 rzedów
-
- Kontakt:
ostatnio dużo się rozglądałem za kasetą... parę wywiadów z szosą i dużo osób polecało shimano... Tyle że topowe shimano ceną zabija, ale po zaglądnięciu w niższą półkę zauważyłem, że przy doćć podobnych wagach można zaoszczędzić nawet 30% kwoty ( 190g, 115 zł (minimum)pg 970 szosa 11- 23, a tiagra HG-50 12-25 ( średnio 85zł,20g cięższa) i 11-23 w podobnej cenie( ok 100 )10g różnicy... ) Niby shimano cięższe, ale trwałosć podobno lepsza
970 DH jest cięższa niż wymienione tutaj, a zakres przełożeń podobny... zaś cenowo ? na upartego wszystkie trzy za jedną by kupił 

Slavvduro
Dokładnie. Ja pomimo braków kondycji w gorszych sezonach zawsze miałem pierdolniecie w nogach i na suwnicy szło dobrze, łańcuch też zdarzało się częściej niz rzadziej zarwać jednak nigdy nie zajechałem zwykłej szosowej kasety. Wiec po co wersja dh? Pic na wode dla ludzi z małym penisem co myśla, że ciężej to lepiej. Nikt normalny tego nie używa z własnej woli.Moherek993 pisze:ciężka i wg mnie przez to bezsensowna jest 970 DH. Już lepiej w jakąś szosową zwykłą wziąć.
btw. warto rozkminic potrzebny zakres przełożeń. Do pl nawet 11-21 starczy ale w alpy dobrze miec większy bo czasem są dojazdy i ja na 11-23 cierpieć potrafie.
-
- Kontakt: