[Cesiu] NS Soda 2013 + Marzocchi 66 CR 2012

MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

praca na pewno się jakoś różni. Przypuszczam, że slope mniej zbiera, nie ma w ogóle ugięcia wstecznego, które jest odpowiedzialne za zbieranie ramy. Do tego ma skok bodajże 107mm.
Ale można kminić :)
http://www.pinkbike.com/photo/8900869/
kilerDhFr
Kontakt:

Post autor: kilerDhFr »

wdłg mnie ten boxxer tu wgl nie pasuje ;/

jaro09
Kontakt:

Post autor: jaro09 »

Cesiu,

Super sprzęt. Waga rewelacyjna.
Dobrze, że wróciłeś na rower.
Napisz proszę, jak już pojeździsz, jak się na tej ramce śmiga.

P.S. Podobno większość facetów nie rozróżnia kolorów a tu w co drugim poście narzekania.
Rowerem trzeba jeździć, a nie oglądać go i marudzić.
www.ects.pl
Wisnia-36
Kontakt:

Post autor: Wisnia-36 »

nopainnogame pisze:Względem choćby mojej ramki to można 2 Sody kupić z damperami,więc nie stawiam na cenę,bo już byłoby tego pełno
...tu jeszcze wtrącę swoje 2 grosze że Kona Entourage w setupie zbliżonym do Sody fr1 kosztuje 9900pln więc tylko 1000 drożej,czyli chyba nie kupisz 2 ram z damperami w cenie swojej ramy ;)
kilerDhFr
Kontakt:

Post autor: kilerDhFr »

Jaro09; ja rozumiem że trzeba jeżdzić ale jak już bym składał takiego bika to bym sie starał że by on jakoś wyglądał

biadaczq
Kontakt:

Re: [Cesiu] NS Soda 2013 + RS Boxxer RC CL

Post autor: biadaczq »

Nie chodzi nam o kolor, ale o to, że 2 półka jest za wysoka dla tej ramki
BMX National Champion
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

biadaczq i tu właśnie bym polemizował.

Popular ATC heights:
09-10 Boxxers: 568mm
09-10 Totems: 565mm

Z tego co wiem to od podanych roczników puszki się nie zmieniły więc wysokości też te same. Zgadzam się, że czarny Totem wyglądałby tu idealnie, ale tak naprawdę to tylko kwestia wizualna, bo te 3mm mają znikomy wpływ na geometrię ramy. Podejrzewam, że Boxxer wylądował dlatego, że trafił się w dobrej kasie i nie ma się co dziwić, sam jakbym miał dokładać kasy do Totema to bym sobie darował i wziął Boxxa.

A rowerek pierwsza klasa, bardzo mi się Soda w czerni podoba ;)
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Boxxer ma tą samą wysokość co 66 2008+, a na takie raczej nikt by nie narzekał. Też bym wziął Boxxa mając na niego dobrą okazję (czyli właśnie tak jak w tym przypadku)
A rama mi się bardzo podoba :) cały rower też, jeśli wziąć poprawkę na to że to nie finalny set.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Wisnia-36 tyle,że sama rama kosztuje ponad 8 tyś. zagranicą ;) Po drugie porównuj topowe wersje całych setów - nawet słabego Totema ciężko porównać z najtańszym Domainem ;) Nadal jest 2 razy :P Nie przejmuj się - większość zagranicznych ramek bije ceną naszego NS'a prawie 2 krotnie :lol:
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
MUSZEL
Kontakt:

nopainnogame pisze:większość zagranicznych ramek bije ceną naszego NS'a prawie 2 krotnie
co pokazuje że cena jest atrakcyjna i jest to raczej pozytywne zjawisko ;) poza tym 8tys za rame Entourage (czy jak to sie pisze)... trzeba by być chorym. Ale mniejsza o to.
nopainnogame
Kontakt:

Teraz, aby kupić jakąkolwiek nową ramę trzeba być chorym :lol: Ceny rzędu 7- 12 tyś. już mnie nie dziwią, gdy widzę biedne seryjniaki po 15 tyś . :lol: Dlatego się dziwię, że nie ma jakiegoś widocznego boomu na Sodę, czy Wisha. Voltage FR z pierwszego rocznika chodziły po 6-7 tyś. i są chyba w każdym mieście,a miały prawie najtańszy możliwy osprzęt.
MUSZEL
Kontakt:

nopainnogame pisze: Dlatego się dziwię, że nie ma jakiegoś widocznego boomu na Sodę, czy Wisha. Voltage FR z pierwszego rocznika chodziły po 6-7 tyś. i są chyba w każdym mieście,a miały prawie najtańszy możliwy osprzęt.
w sumie co racja to racja. Tyle że Voltage można było kupić nawet za 5-6k i sprzedać osprzęt i mieć tanio ramke, a za samą rame Scott sobie życzył tyle :P
nopainnogame
Kontakt:

No dlatego ja zrobiłem tak samo - biedny seryjniak po wyprzedaży z którego zostanie ostatecznie tylko rama, hample i korby ( co i tak nie jest pewne :lol: ). Osobiście nic do Sodówek nie mam i raczej jestem zawiedziony, że jest tak mało bikeparkowych maszyn :( Choć jak czytam komentarze, że takie fajowe rowery są do niewiadomego czego ( choć mają jasno określoną funkcję bikepark/miniDH ) albo że minusem jest krótka sztyca to nie wiem co myśleć. Enduraki ciągle piszą o geometrii do zjazdu - choć niejeden rower ma geo jak stara FR'ka. Z drugiej rower do FR/bikeparkowy ma mieć możliwość normalnego kręcenia - to oferują nowe agresywne rowery do enduro jak Rune V.2 ( geo zawstydzi nie jeden rower o podobnym skoku ) ,ale śmiganie na rowerze enduro to pewnie dla wielu siara. Lepiej cisnąć z 200mm po nizinach :lol:
PS: Nie wiem, czy to jakieś przyzwyczajenie, ale takie proste ramki nie pasują mi z dwupółką :?
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Hej, rower fajny ale i tak jestem szybszy ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Porównujecie minimalne wysokości amorów te są podawane w statystykach.
A tu mamy półki na max wysunięte ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
MUSZEL
Kontakt:

nopainnogame pisze:Lepiej cisnąć z 200mm po nizinach
dlatego niedługo pozbywam sie BH na Monsterze, możliwe że na Sode właśnie :) ale mi szkoda :(
dobra, nie offtopujmy tak :mrgreen:
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

MUSZEL pisze:nopainnogame napisał(a):"Lepiej cisnąć z 200mm po nizinach "
Niby tak ale co dadzą ci 2cm mniej? :) kwestia dampera z dobrymi regulacjami, i ze zjazdówki zrobisz naciąganą slopówke na niziny.
A co do samego roweru, bardzo mi sie podoba takie połączenie, kolorystycznie równiez, z czarnym totemem bedzie gorzej, mówie wam :mrgreen:
MUSZEL
Kontakt:

lollex pisze:Niby tak ale co dadzą ci 2cm mniej?
uwierz, że robi róźnice i to czuć ;) np podczas 0,5m bunny-hopa, to na moim BH naprawde musisz spiąć sił ;p
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Parę zmian zaszło po sezonie. Niestety z różnych powodów nie miałem okazji zbyt wiele w tym roku pojeździć, także plan na przyszły rok to jak najwięcej czasu spędzić w górach :)
ODPOWIEDZ