Felt Straightshot

4cross
Kontakt:

Felt Straightshot

Post autor: 4cross »

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Jestem nowym użytkownikiem,witam wszystkich jeszcze raz.Tak jak w tytule tematu czy felt straightshot,jest dobrą ramą do four crossu,lekkiego fr i slopstyle nie byłem jeszcze nigdy w górach,i na dany moment nie jeżdże w nich bardziej rower ma być do lokalnych tras.Mój wzrost to 161 a waga 65kg (w tych okolicach :mrgreen: ).
ps.nie chcę zakładac nowego tematu, więc sie spytam czy jak kupie sprężyne do marzocchi dirt jumper 3 2008 z 55 2008.Praca sie polepszy ?
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

4cross pisze:four crossu,lekkiego fr i slopstyle nie byłem jeszcze nigdy w górach
Hmm... z tymi górami pewnie jeszcze o dh chodziło? Różne dyscypliny, trochę ciężko to pogodzić.
Który rocznik Felta tak w ogóle? Bo np. geometria się zmieniała sporo.
Jeśli myślisz o tym z allegro, to średnio pasuje pod Twój wzrost - długa ta rama.
4cross pisze:jak kupie sprężyne do marzocchi dirt jumper 3 2008 z 55 2008.Praca sie polepszy ?
Nie, bo nawet jej nie upchniesz do dirt jumpera - inna średnica goleni. Zresztą sprężyna nie ma wiele wspólnego z jakością pracy amora.
4cross
Kontakt:

Post autor: 4cross »

Zmieżam bardziej, w stronę fr i 4x
.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Ile masz kasy na ramę tak w ogóle?

Jak ma to być coś uniwersalnego, to celowałbym chyba w Horneta, moim zdaniem lepsza geometria i ogólnie fajna rama.
Tu jest w dobrej cenie:
http://allegro.pl/rama-dartmoor-hornet- ... 06402.html
ODPOWIEDZ