Stery z krótkimi miskami do Pitbulla

krzysiexp
Kontakt:

Stery z krótkimi miskami do Pitbulla

Post autor: krzysiexp »

Witam. Mam w swoich 66 lekko skrzywioną sterówkę, może o 1 stopień. W mojej ramie (Duncon Pitbull) mam stery maszynowe "funn head banger". Problem jest taki, że jak dokręcę dobrze śrubę kapsla, żeby nie było luzów, to jest takie tarcie między sterówką a miską sterów, że ciężko się kręci kierownicą. Jak odrecę śrubę kapsla, to kiera chodzi ok ale jest zarąbisty luz. Raczej nie chcę wymieniać sterówki bo raczej nie jest to tanie, chciałbym kupić stery, z krótkimi miskami żeby miejsce skrzywienia nie tarło o miskę (czy może kołnierz, nie wiem jak to się fachowo nazywa) sterów. Które będą odpowiednie? Dodam że muszą być maszynowe i będą używane w downhillu :) Za wszelką pomoc z góry dziękuje
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

http://allegro.pl/marzocchi-rura-sterow ... 72722.html
Wymiana w jakimś zakładzie w którym maja odpowiednią prasę. Dużo nie zapłacisz.

Pomysł "dopasowania" sterów do krzywej sterówki jak dla mnie durny :roll:
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

nie wiem jak pan Wolanin, ale jak rurę kupowałem w milou.pl -to wymiana była gratis. dałem 110 za aluminiową i na następny dzięń bylo wszystko gotowe.
krzysiexp
Kontakt:

Post autor: krzysiexp »

hmm może i macie rację z wymianą sterówki.
Zna ktoś może miejsce gdzie coś takiego robią w pobliżu Limanowej, albo Krakowa?
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Zrobi ci to każdy kto ma prase

ODPOWIEDZ