Tulejki z damperu manitou do foxa
Tulejki z damperu manitou do foxa
Witajcie towarzysze, temat może mija się nieco z prawdą, ale napisałem go tak aby przyciągnąć największą uwagę i pomoc. Mianowicie wcześniej miałem maniciaka, zakupiłem sobie super tulejki montażowe proshox'a i po miesiącu czasy zmieniłem damper na x-fusiona, który ma rozmiar tulei montażowych jak fox. Wpadłem na pomysł aby oszczędzić kasiorę, dotoczyć tuleje ślizgowe o średnicy zewnętrznej x-fusiona, a wewnętrznej manitou. Ktoś kiedyś robił podobne cuda? Mam też na zapasie tulejki ślizgowe dedykowane do manitou, czy była by możliwość że będą pasować? Będę wdzięczny za porady.
standardowe są pokryte jakimś czymś - z pewnościa zauważyłeś,skoro masz zapasowe. lub tzw polimerowe, tworzywa sztuczne, teoretycznie te plastikowe mólbyś sobie toczyc,pod warunkiem dostania dobrego materiału.
tak czy siak- nie widzę sensu kombinowania-skoro tuleje mozna dostać za 30pln.(oryginalne alu foxa) .
tak czy siak- nie widzę sensu kombinowania-skoro tuleje mozna dostać za 30pln.(oryginalne alu foxa) .
-
- Kontakt:
Jedyny post który mi coś pomógł. Nie rozumiem ludzi na tym forum, zamiast pomóc, doradzić, za małą głupote jadą 10 postów. Przecież ja tego nie bd toczył, tylko zlece proshoxowi wykonanie niestandardowych panewek. Ps, najważniejszym pytaniem jakie kierowałem to, czy jeśli zrobie tuleje grubsze, nic sie nie stanie, gdyż chce spasować tuleje o mniejszej średnicy do oczek o wiekszej srednicy. Ale tak czy siak dzieki za pomoc.Schokowafel pisze:Wytoczyć z poliamidu panewki o średnicy zew 15 i wew 12.
Nie rozumiem twojej odpowiedzi, opisze wszystko jeszcze raz, może zrozumiesz. Mam tuleje pod damper manitou, bo miałem taki damper. Zmieniłem na inny, w którym średnica oczka to 12,7mm, a mam tuleje o średnicy 12mm. Zamiast płacić 100zł za nowe tuleje, chciałem wydać 30 na niestandardowe panewki, aby nie być teoretycznie 200zł w plecy (stare i nowe tuleje ). Jak się zużyją, kupie sobie nowe, właściwe. Jeśli cena niestandardowych panewek bedzie spora, kupie sobie normalne tuleje.
-
- Kontakt: