A gdzieś już się spotkałem że jakiś geniusz mówił iż niezbędne jest używanie pompy do Aira...
Nie no w ogóle...rafimax pisze:wiesz w CCDB jest zupełnie inna zasada działania nie ma komory powietrznej
Nie no w ogóle...rafimax pisze:wiesz w CCDB jest zupełnie inna zasada działania nie ma komory powietrznej
Na własne oczy widziałem w vividzie "dwie rurki" i zakamarków też nie brakuje... Ale to nie temat o vividzie...rafimax pisze:wiesz w CCDB jest zupełnie inna zasada działania nie ma komory powietrznej i twin tube to sporo zakamarków gdzie powietrze może się ostać
Ale zdaje się że trochę lepiej się na tym znają. I jeśli ceny są j.w. napisano to naprawdę przystępne. Cult bikes, harfa czy gregorio wg mnie od zwykłego serwisu rowerowego który robi amortyzację różnią się tylko tym że mają dostęp do oryginalnych części. Gdybym ja miał do nich dostęp to na pewno usługi na gorszym poziomie bym nie oferował...off_road pisze:Pietryna ale ptm to jest przecież autoryzowany serwisTyle, że ohlins-a
W roco odkręcasz cały zbiornik wyrównawczy i lajtowo wyciągasz IFP bez zbędnego pitoleniapietryna pisze:W roco nie jestem pewny czy to było.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość