fox vanilla rc dziwne stukanie(nie tulejki)

pagerek
Kontakt:

Post autor: pagerek »

muszę go jutro od nowa rozebrać , i wymienię olej bo jest siwy jakis i jak woda i jest go do połowy tylko i to może być przyczyną pukania ? że nie łapi tłumienia pod koniec ? A jak zrobić ten pierścień ? Dodam że minimalny luz ma to niebieskie ale nie powiedział bym że to to . Teraz tak pomyślałem że stawiał bym na olej że w fazie końcowej nie łapi oleju i nie ma tłumienia . No ale pisać coś innego będę rozwiązywał inne opcje będę wykorzystywał je po kolei jak będę robił + jak odpowietrzyć ?
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Jak ci nie pukalow czesniej to nie ruszaj. A damper zalewa sie tak zeby nie bylo w nim ani torche powietrza. Tyle jest poradników na necie, poszukaj. Masz czym potem napompowac zbiorniczek?
pagerek
Kontakt:

pukało w poprzednim rowerze tez , jak kupiłem rower to juz tak było . Nie znalazłem żadnych poradników . Mam pompki nożne i sprężarkę .
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

czyli nie masz czym go napompowac... pozatym masz dorobiony chociaz zawor samochodowy?
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Jeśli ta vanilka nie jest przerobiona na zawór shrader to potrzebna ci będzie pompka do amortyzatorów i igla do pompowania. Trzeba tam nabić conajmniej 180 psi.
pagerek
Kontakt:

mam wentyl samochodowy :) tylko że jak pompuje sprężarką czy nożna to tylko tyci tyci powietrza wchodzi az wąż wywala :D
NorekO
Kontakt:

Post autor: NorekO »

Brawo dla Ciebie że chcesz pompować kompresorem damper. Przeczytaj troche poradników jak się serwisuje dampery to może ci to coś rozjaśni. Tylko i wyłącznie pompka do amortyzatorów , po za tym znajdź temat nawet na forum z opisem serwisu i zrób tak samo.
pagerek
Kontakt:

właśnie coś znalazłem, i doszłem juz o co chodzi jakiś kretyn serwisował moją vanille kiedyś na odwal jak to normalny amor olej wymienić i zakręcić i rozjebał cały system, membrana sie przestawiła, oleju do połowy jest , napompować nie mogę bo co wiem to membrana jest przy samym wentlu .
ODPOWIEDZ