Pierwszy rower do Dh

Makiello
Kontakt:

Pierwszy rower do Dh

Post autor: Makiello »

Mam pytanie bo zamierzam kupic po raz pierwszy rower do dh znalazlem naprawde ciekawy ktory mi sie podoba chodzi mi o wasze opinie na temat tego roweru bo jak juz wspomnialem bedzie to moj pierwszy rower a niestety sie nieznam.

Link:
http://www.ebay.co.uk/itm/SPECIALIZED-B ... 3ccf6f28ad
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

zdaje sie,ze oferta jest nieaktulna,do tego sciaganie roweru z uk moze byc nieco problematyczne..nie lepiej poszukac czegos na miejscu?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Faerie
Kontakt:

Post autor: Faerie »

czemu rezygnować ze sciągania roweru z UK? problemem jest kupowanie poza UE. Jeśli byłaby ta ofarta aktualna, to do przesyłki z 50 funtów trzeba doliczyć
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

dlaczego? z kilku powodow:
1) po pierwsze angole niechetnie wysylaja cokolwiek poza "mainland UK" (co wyklucza wysylke nawet do irlandii,nie mowiac o europie kontynentalnej);
2) potrafia za wysylke ramy wewnatrz uk potrafia skasowac 30gbp,wiec watpie zeby Ci wyslali rower za 50,szczegolnie ze z reguly nie obcinaja sie specjalnie z wymiarami paczek i biora najwieksze pudla,ktorych wysylka do Polski moze kosztowac i 200gbp (przypadek z wlasnego doswiadczenia)
3) maja bardzo niewielka wiedze techniczna i moze sie okazac,ze kilka wgniotow w ramie,kola do wyrzucenia,lejacy boxxer i niesprawna regulacja w damperze to nie problem,bo rower ma 3 lata i tak powinno byc
4) jak juz Ci wysla to licz sie z tym,ze rower moze zle przezyc podroz,bo na przyklad durny angol nie da nic pomiedzy rame a widelec i zapomni zawinac obie rzeczy w folie babelkowa albo chocby folie zwykla.znowu przyklad z wlasnego doswiadczenia, intense m3 z 888rc2x wc.

naprawde sciagam sprzet juz pare lat i prawda jest taka,ze co rusz jest jakas mina,a to uszczelki do wymiany,a to sprzet ktory mial byc w stanie igla wcale w takim stanie nie jest i zeby doprowadzic go do godnego stanu trzeba doplacic pare stowek.a do anglii daleko i jak chcesz odzyskac swoja kase?

duzo bardziej slowni sa niemcy,choc tu tez czasem sie zdarzy np rysa na gornych goleniach o ktorej nie bylo mowy..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Makiello
Kontakt:

Post autor: Makiello »

Niestety ktos kupil wiec i tak nieaktualne ale tak sie sklada ze jestem w anglii wiec ze sciagnieciem niebedzie problemu poniewaz w maju wracam i do tego czasu chce cos kupic mam tu jeszcze jeden w tym przypadku negocjacja pytanie czy sprzet dobry i do jakiej ceny oplaca sie licytowac

http://www.ebay.co.uk/itm/KONA-STAB-SUP ... 5862599%26
ODPOWIEDZ