Jeśli śmigasz w xc to w zupełności Ci wystarczy epicon, ma spory zakres regulacji 100-140mm, wybierał ładnie większe nierówności mniejsze też choć mógłby być trochę bardziej czuły ale i tak jest ok.
I na pewno jest lżejszy bo waży 1680g a marzo ponad 2100g wiec jak za taki hajs dość dużo!
Nie śmigałem na marzo wiec co do pracy się nie wypowiem ale epicona polecam
Jeśli musi być nowy to weź tego epicona. Jak może być używany to szukaj Recona z Motion Controll bo na Rebę raczej nie wystarczy taka kwota jaka jest za nowe które podałeś.
Jak się uprze to i rebę znajdzie za przyzwoite pieniądze ale myślę że nie ma sensu tego robić, dobrą opcją jest oś 15mm, jest o wiele sztywniejszy ale trudno dostępny i droższy.
Ja od sb moge ci polecić marzocchi all mountain 1 2005 r. ale to trudno zdobyć, jest naprawde super czuły napompujesz bd mniej a takie bajery jak eta ata tst i pare innych czynią go dość uniwersalnym.
Wygląda jak Recon z gównianym tłumikiem. Widziałem Recona solo air i jest identyczny tylko w środku ma MC.
Powiedz może czy chcesz nowe. W ogóle piszesz z dupy kompletnie. Wcale nie ustosunkowujesz się do tego co ci mówią ludzie tylko wklejasz linki. Jak chcesz potwierdzenia swoich trafnych decyzji to musisz rozmawiać z kimś kto nie ma pojęcia na dany temat...
Ja również mam epicona od jakiegoś czasu i na prawdę polecam. Super amorek za taką kasę jak dobrze napompujesz pod wage to będzie wybierał też małe nierówności kolejną zaletą jest niska waga. Za ta kasę na prawdę się opłaca.