Giant Brass 2- dobór suportu i korby

kacprzak86
Kontakt:

Giant Brass 2- dobór suportu i korby

Post autor: kacprzak86 »

Witam
Jestem nowy na forum wiec proszę o wyrozumiałość.

Nie znalazłem podobnego tematu, dlatego zakładam własny.

Posiadam rower giant brass 2 z 2009r
w tym roku muszę wymienić zębatkę przednia i tutaj napotkałem problem z jej znalezieniem. po jednym dniu przestałem szukać i zamówiłem nowy suport(truvativ giga pipe team dh 118/68), korbe (truvativ HUSSEFELT HOWITZER 34T) i napinacz )BOXGUIDE TEAM)
Niestety nie pasuje taki zestawi :( dokładnie zębatka przy niedokręconym suporcie(z 10 mm) ociera o ramę
dzisiaj odesłałem wszystko.

Prosze o pomoc w doborze czegoś do 600 zl

Zastanawiałem sie nad wymiana samej zębatki na
np: DARTMOOR STING 32T
czy dokupienie srub i kominów załatwi problem, poniewaz teraz mam tarcze z gwintowanymi otworami:/

lub

suport: Truvativ Howitzer Team
plus jakaś pasująca korba i napinacz

na allegro jest taki zestaw: http://allegro.pl/korba-truvativ-howitz ... 23205.html
tylko zastanawia mnie ta szerokość mufy suportu, w brasie jest 68 mm
i szerokosc samej osi, az 138 mm czy nie bedzie mialo to wplywu na prace łańcucha(za duży kąt miedzy zębatkami)
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

nie założysz 83 na 68.
musisz szukać suporu 68/73. oś może mieć od 118 do 138mm.
w howitzerze oś jest długa-bo łożyska suportu są na zewnątrz mufy.
każdy zintegrowany z osią system-będzie miał długą oś.
do 600 pln możesz spokojnie kupić krby z suportem.
descendant ,slx,xt,race face i inne całkiem dobre wypusty.
to co podąłeś w linku- to najcięższa opcja jaką można wybrać..ponad 500gr więcej od konkurencji. poszukaj sobie shimano slx. za 350 powinieneś znaleźć nówki.
na przyszłość- dodam ,że prakktycznie w każdej korbie po stronie napędu jest przynajmniej jedna pogkładka pod suportem
kacprzak86
Kontakt:

Post autor: kacprzak86 »

Dzięki za pomoc, na pewno skorzystam:) poszukam czegoś w sklepach obok mnie, wiem juz czego mam szukac
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

polecam szczególnie korby shimano slx,xt, lx. Sztywne lekkie sprawdzony. Zębatke sting odpuść, wytzrymuje kilka miesiecy, jeśli juz z darta to hornet ale najlepiej jakas markową z dobrego stopu. Weeze chyba ma teraz przeceny, jesli ci nie starczy kasy to stalowy truvativ albo deore są nieśmiertelne.
ODPOWIEDZ