Oszust Ukman61

zjemcie
Kontakt:

Oszust Ukman61

Post autor: zjemcie »

Witam tak jak w temacie na dhzonie znalazłem że ma do sprzedania rame giant faith i części wystawił przez allegro i kupiłem i brakuje części na około 300zł.Zero kontaktu nie odpowiada na emaile telefony czy nawet interwencje allegro.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...konto zawieszone...hmm...na Policję raczej...allegro nic nie zrobi raczej...aukcja za 1zł na "kup teraz" ale koszt przesyłki 2369zł aby nie płacić prowizji...lipa...
Radix
zjemcie
Kontakt:

dowiedziałem się że też oszukał inne osoby i już został zgłoszony przez nich na policję i raczej też będę musiał zrobić tak jak oni tylko muszę podrukować wszystko co mi pisał.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...pozew zbiorowy...co za Typ :evil:
Radix
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

podaj nick jakim sie poslugiwal na allegro,adres mailowy i numer telefonu,mozesz tez dolozyc imie i miasto.na forum juz nie wystawia ogloszen bo zostal zbanowany z tydzien temu..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
zjemcie
Kontakt:

To tak jego dane
Nick na allegro: ukman61
elton29
Kontakt:

Post autor: elton29 »

Ty no nie wiem czy takie rozpowszechnianie danych jest do końca zgodne z prawem, żebyś się nie przejechał!
Oczywiście jestem po twojej stronie i uważam że należy piętnować w każdy możliwy sposób takie zachowanie!
piotrex
Kontakt:

tyle moze zostac
wawrzon
Kontakt:

Post autor: wawrzon »

Szkoda, że nie jestem z Sulejówka - jutro bym się wybrał pod wskazany adres :(

Powodzenia w odzyskaniu pieniędzy, oby się udało !
zjemcie
Kontakt:

No oby ale martwi mnie ten czas jaki będę musiał poświęcić na Policji bo inaczej nie ma sposobu na odzyskanie pieniędzy bądź części.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

Tobie sprzedał zestaw a patrz w komentarze, koła poszły do kogoś innego. Ładnie pogrywa typ, ale jeszcze nie wie jakie konsekwencje mu grożą, przeraża mnie brak mózgów u coraz większej rzeszy młodych ludzi
zjemcie
Kontakt:

dziwne.
zjemcie
Kontakt:

zaczął kręcić że nie ma tych części ale je skombinuje bo tamte zostały mu skradzione a pieniędzy nie chce zwrócić więc sprawę zgłosiłem na policję oni powinni się już tym zająć.
BartBiel3
Kontakt:

Post autor: BartBiel3 »

Witam wszystkich
Piszę w imieniu Piotra (Ukman61) którego konto zostało zbanowane i niestety nie miał możliwości wytłumaczyc całej sytuacji. Otuż jestem kolegą Piotrka i na bieżąco dostaję wszystkie informacje ktore związane są z całą sprawą . Troche za pozno wszedłem na forum i zobaczyłem ze wątek się rozdmuchał ale powiadomiłem Piotrka co piszecie na forum i co pisze użytkownik Zjemcie ktory kupił czesci od Piotrka. Sprawa wygląda następująco .

Użytkownik Zjemcie jak się domyslam kupił rame i wiele innych czesci na allegro i klikając kup teraz zadeklarował iż w pełni zgadza się z treścią ogłoszenia . Teksty typu ze on cos na zdjeciu widział i nie znalazł tego w paczce jest to spowodowane tym iż Piotrek nie miał ampula by odkręcic przerzutke przednią o ktorej nawet nie było wspomniane w opisie . Opis dokładnie przedstawiał to co otrzyma Pan Zjemcie w poczce. Widziałem tresc maila ktorego otrzymał Piotrek . Nie ma opony gazzaloddi , nie ma łańcucha , nie ma przerzutki tył i przepraszam bardzo ale kto wyceniał te czesci na 300 zł ? była mowa oczywiscie jeszcze o tarczy ktora była przy kole lecz Pan zjemcje oświadczył iż nie chce hamulca dlatego tez cena zwindowała w dół o 150 zł o czym został poinformowany w związku z czym iż tarcza jest to integralna czesc hamulca ona również została odkręcona.
By zakończyc cały spór Piotrek zamówił czesci o których napisał do Pana Zjemcie iż będą w następnym tygodniu . Na początku kupujący napisał ze ok bo juz miał składac sprawe na policji po czym Piotrek napisał ok odezwę sie za tydzien jak czesci będą u mnie . Treść następnego maila

Witam jednak chcę całkowitego zwrotu kosztów 2370zł, gdyż tak doradził mi prawnik w tej sprawie.Proszę o przesłanie pieniędzy do 3 dni na nr konta 16 1020 2892 0000 5502 0081 5886 + koszt wysyłki do Pana 110zł lub możliwość zamówienia przez Pana kuriera po przelaniu 2370zł.

Pan Norbert (Zjemcie) został poinformowany iż Piotrek nie posiadał na tamtą chwilę takiej kwoty i odmówił zwrotu pieniędzy i napisał maila iż chce rozwiązac ten cały spor i chce dosłac czesci lecz od tamter pory nie dostał odpowiedzi.

Kolejną sprawą były koła ktore sprzedał na innej aukcji . Koła wystawione były na allegro na oddzielnej aukcji i po kupnie przez Pana (zjemcie) czesci na allegro inny użytkownik kupił koła i wpłacił kwotę przez pay you. Po kilku dniach jak kwota weszła na konto została zwrócona do kupującego ktory po wpłacie wystawił komentarz pozytywny co można zobaczyć w linku :
http://postimg.org/image/9q6ba4wb7/

Wiec po w skrocie :
Piotrek Chce wysłać części ponieważ ma je już u siebie co zostanie wysłane na jego koszt .
Kolejna sprawa : Dziwi mnie bardzo iż koledzy ktorzy wypowiadali się w tym wątku bez całkowitej znajomosci sytuacji i tłumaczenia 2giej strony osądzają sprzedającego czyli w tej sytuacji Piotrka dość pochopnie .
Piotrek nie jest oszustem i nigdy nim nie był . Zdarzył się szereg wydarzeń ktore go troche pogrążyły lecz przeciez kazdy z kupujących zna adres imię i nazwisko Piotrka i gdzie on miałby sie ukryc jeżeli chciałby każdego oszukac na jakąs kwotę ? Przeciez to nie ma sensu. Sprawa została wyjasniona na policji przez Piotrka . Pojawił się na policji z czesciami o ktore jest to całe zamieszanie i wyjasnił iż chce rozwiązac sprawe wysyłając te czesci lecz nie dostał odpowiedzi . Ja jestem tego swiadkiem i również podpisałem się pod zeznaniem.
Zgłoszone zostało również iż Pan Zjemcie napisał prywatne dane Piotra ponieważ jest na to paragraf karny !!!
Pozdrawiam Bartek

Znalazłem również w zakonczonych aukcje tych czesci :
http://allegro.pl/giant-faith-2-2009-do ... 65752.html

Wszystkie te częsci ktore są w opisie i na zdjeciu zostały wysłane do kupującego . I niech kolega (Zjemcie) napisze czego brakowało z tych czesci w paczce .
BartBiel3
Kontakt:

Kolego "zjemcie " proponuję abyś zmienil opis wątku ponieważ to co w nim napisałes jest to bardzo poważne/obraźliwe określenie "Oszust" i może to skutkowac konsekwencjami . I myślę ze Admin powinien skasowac dane osobowe oraz prywatny nr telefonu ponieważ jest to łamanie prawa dot. ochrony danych osobowych. A chyba na forum nie o to chodzi by akceptowac łamania prawa.
piotrex
Kontakt:

ehh kiedy ludzie sie naucza,ze jak chca uzyc terminu "lamanie prawa" to wypadaloby choc sprobowac sie z nim zapoznac i zrozumiec..
co sie zas tyczy osoby Twojego kolegi to zastanawiajace jest,ze byl na forum dosc krotko a to juz druga osoba ktora ma do niego jakies "ale".do tego dodajmy zablokowane konto na allegro (z jednym negiem) i drugie konto na allegro na ktorym ma dosc niskie noty za praktycznie wszystko,zaczynajac od zgodnosci z opisem.obrazek pojawia sie dosc nieciekawy.
BartBiel3
Kontakt:

wszystkie sprawy zostały rozwiązane pozytywnie wiec przepraszam bardzo to jest oszust wobec Ciebie ? stało sie nie dopilnował oddał pieniądze zrozumiał wiec o co chodzi ? dziwne jest to ze na innych wątkach widziałem ze ktos na kims wieszał koty za to co zrobil po czym powiedzial ok było minelo i temat sie zakonczył a tu widze z Twojej strony cały czas jakies dziwne podteksty. Chłopak chce sie zrechabilitowac i pisząc takie rzeczy nie pomożesz . Wszystkie sprawy zostały rozwiązane dziekuje i tyle na temat
piotrex
Kontakt:

jakie podteksty?wszystko masz napisane wprost,kawa na lawe.
BartBiel3
Kontakt:

",ze byl na forum dosc krotko a to juz druga osoba ktora ma do niego jakies "ale".do tego dodajmy zablokowane konto na allegro (z jednym negiem) i drugie konto na allegro na ktorym ma dosc niskie noty za praktycznie wszystko,zaczynajac od zgodnosci z opisem"

Pisząc podteksty miałem na mysli ze przez to co napisales poprostu chcesz udowodnic to ze jest oszustem.
Negatyw ktory widnieje na jego koncie jak dobrze pamietam jest od kupującego "zjemcie" z ktorym sprawa nadal się toczy i to przez to że nie chce przyjąć propozycji dosłania czesci poprostu się nie odzywa ... wiec o co chodzi ? reszta jest rozwiązana więc nie drąż tematu kolego naprawde bo nie warto.
ODPOWIEDZ