Rama FR/DH do 2600zł...?

knoxville8
Kontakt:

Rama FR/DH do 2600zł...?

Post autor: knoxville8 »

Zbieram kase na rame do freeridu / downhill do 2600zł. Myślałem na Dangerous Mike'iem Freeride 2.0 ale gdy sie dowiedziałęm że nie da sie wsadzić zębatki w korbie więcej niż 36 zębów to troche przestałem o nim myśleć. Jest jeszcze Duncon Tosa Inu, tylko boje się troche o budowę wachacza i tym "pływającym" punktem przy korbie, poza tym ramka jest całkiem spoko. Najnowszym moim pomysłem jest złapanie używanej Kony Stinky w stanie bdb. Skok w ramce to przynajmniej 150mm i rozmiar nie większy niż 18". Czekam na propozycje. Z góry dziękuję wszystkim :-).
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Ja ci poradze tak. Jest wiele osob w polsce ktorej sprowadzoja nowy lub lekko uzywany sprzet ze stanow np. yoshio. Poszukaj z oglosznien. No sorki ale mnie to zabardzo te polskie sprzety nie przekonuja, a juz napewno nie tosia.
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Jesli juz to Stinki- dzisiaj mialem okazje sobie pojezdzic i powiem, ze ramka byla bardzo fajna :)
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

no plan masz dobry moim zdaniem jakas dobra uzywka. Ostatnio widziałem na Allegro rame AC nowke za 2800 chyba ale nie wiem czy to Ci wystarcza
"Hey ho lets go!"
knoxville8
Kontakt:

hmm co do sprzetu z ameryki to co nie co slyszalem ze sprowadzają niektórzy. w moim mieście jest duuużo pseudo streetowców na dragstarach. Praktycznie tylko moi kumple cos wiedza na temat sprzetu ale to nie wystarcza. Co do zdania wd40 myślę ze to najlepsze rozwiązanie - uzywana stinky w bdb stanie. Posznupie gdzieś zeby jakieś sprzęty zalatwić se stanów. Co do zdania goRz'a to AC ma za słabą konstrukcje - tak mi sie wydaje. poza tym cena jest wysoka. Dzięki za wasze pomysły, czekam na kolejne ;-)
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

Stinky itylko Stinky. Mam ramkę Stinkacza i jest boska jak za tą cene. w polsce nie ma ciekwawych ofert. Za taką kase nie kupisz nic dobrego. Chyba że stinkiego:] A jak nie stinky to sprzęcik z usa. ale myślę że Stinky to najlepszy wybór.
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Wiecei mi sie wydaje ze spzet sie znajdzie tylko trzeba dobrze poszukac i moze jeszcze troche doszbierac. Mysle ze 3000 powinno byc ok. POszukaj osob ktore sprowadzaja cale rwoery i je rozkladaja w polsce, to sie bardzo oplaca. I napewno jak poszukasz to znajdziesz duzo lepsza ramke z duzo lepszym damperem.
knoxville8
Kontakt:

Najbradziej własnie mnie interesuje Stinky, bo Kona to Kona. Nie spotkałem się z krytyką na temat Stinky i wogule jakiejkolwiek Kony. Jest jeszcze dużo czasu więc, zbieram informacje i kase. Szukam też jakichś dystrybutorów. Jeszcze zobaczymy. Dzięki, czekam na kolejne propozycje :-).
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

rb bandit dh uzywany :D
knoxville8
Kontakt:

Własnie sie dowiedziałem dzisiaj jeszcze, że w czechach stoi rb bandit nowy biały kolor za 1800zł na polskie. Po konstrukcji odpowiadała by mi konstrukcja tej ramy. Tylko nei wiem ile skoku ma ta rama i ile kosztuje w polsce. Czekam na kolejne informacje :-)
Karpiel
Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
Kontakt:

Post autor: Karpiel »

albo poczkac na DC 2005 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
i jak bym zobadal jakie beda, to dopiero bym sie zastanawial jakiego brac
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

to chyba dobry pomysl, nie tylko dc ale poczekaj ogolnie na produkty na 2005, z tego co wiadomo to niezle sie zapowiada :)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

knoxville - malo slyszales :) na kony narzekamnooostwo ludzi, zwlaszcza na sztywniaki. nie bezpodstawnie w sumie. o stinky tez sa rozne opinie. mi sie np przyjemniej jezdzi na bigghicie niz na stinkaczu, ale ja nie zjazdowiec to sie nie sugruj :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
happy_cycling
Kontakt:

Post autor: happy_cycling »

bighit jest duzo lepszy od stinky, ale tylko ten z długią dzwignią przy tłumiku. ten co ma 200 cos tam skoku. rb sa moim zdaniem zjebane. pękają szybko i kopią pedałami, poza tym jeżdzą jak kloce. nie polecam. gdzieś na allegro jest chyba rm7 za 2600. zainteresuj sie tym.
knoxville8
Kontakt:

Big hit jest bardzo dobrze zbudowany konstrukcjyjnie i wogóle jest super. Mój kumpel ma zwykłego Big hita i jeździ sie na nim całkiem super. Ma 130mm skoku chyba(dokladnie nie wiem) tylko ma ta rama 2 minusy. Po pierwsze to jest problem z damperem, bo ciężko ze wsadzeniem większego niż 130mm, a drugi minus to cena i dostępność. Nie spotkalem sie jeszcze z big hitem w dobrej cenie. Widziałem zwykłego Big hita za 3tys. w bdb stanie. Wy na pewno znacie ceny tych ram. Możecie napisać za ile, jaką mozna dostać. Dzięki, czekam na nastepne pomysly :-)
ODPOWIEDZ