Formula The One vs Formula RO, co lepsze?

Rusior .
Kontakt:

Formula The One vs Formula RO, co lepsze?

Post autor: Rusior . »

Siema.
Jak w temacie-stoje przed wyborem hamulcow i zastanawiam sie ktore z wyzej wymienionych lepiej sprawdza sie w dh/fr. Nie proponujcie niczego innego bo tylko te biore pod uwage. Zdaje sobie sprawe, ze prawdopodobnie oby dwa sa rownie zajebiste ale moze ktores z nich przewaza sila, modulacja i awaryjnoscia.
Chcialbym do nich dobrac tez jak najlepsze tarcze i klocki. Tarcze rozwazam miedzy XT ice tech a hope, klocki EBC red albo ZEIT polmetale+jak bd kasiora to przewody w stalowym oplocie od GOODRIDGE. Co o tym myslicie?
JarekW
Kontakt:

Post autor: JarekW »

Obstawiam ze z mocą będzie podobnie na korzyść RO
Osobiście od tygodnia mam RX Tuned (na początek)
Mam takie same regulacje jak w RO i powiem ze możliwość regulacji klocków jest ciekawa i może się przydać jak 'dogrzejesz hample' zeby klocki od tarczy odeszły.
No i jeszcze bardziej 'konkretny' korpus klamki(w ONE trochę delikatny się wydaje)
Rusior .
Kontakt:

nikt nie jeździł na the one ani RO?
jakieś recenzje?
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Na RO jeździł na pewno jeden z Wincentów. Teraz widzę że odkupił je chłopaczek z Kielc. Napisz może coś powiedzą.
.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Na the one jeżdżą zdaje mi się chłopaki z freaky rippersów:
http://www.pinkbike.com/u/MlodszyMlody/
http://www.pinkbike.com/u/Mozdzez/
Z gówna bata nie ukręcisz.
Rusior .
Kontakt:

a tarcze xt Ice Tech? Nikt na nich nie jeździł?
MikiLcaa
Kontakt:

Post autor: MikiLcaa »

Miałem przyjemność się przejechać na RO to powiem Ci, że klamka kamień, siły dla każdego wystarczająco myślę a modulacja tez ekstra. Do One nie porównam bo nie miałem możliwości na nich pojeździć. Jak masz kasę na RO to na pewno żałował nie będziesz. :)
ODPOWIEDZ