Wolna Dyskusja Użytkowników
-
- Kontakt:
Re:
spirytus, różnego rodzaju rozpuszczalniki (byle nie kolorowe), płyn do mycia naczyń w połączeniu z gorącą wodą (np. można ugotować tarcze w garnuszku w wodzie z płynem), płyn do mycia szyb (na bazie alkoholu)Nieznajomy1596 pisze:A coś takiego w miarę najprostszego co nie wiąże się z wydatkami?
-
- Kontakt:
Ok, dzięki. A teraz mam inne pytanie- usuwałem rysy górnych goleni za pomocą lakieru, szlifowałem papierem ściernym 2000 i nie umiem zeszlifować do idealnej gładkości. Czy musi być to tak zeszlifowane, że ani ręką się tego nie poczuję czy może być trochę nie równe?
Jutro pójdę się zapytać do serwisu, ale wolę się upewnić.
Jutro pójdę się zapytać do serwisu, ale wolę się upewnić.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
-
- Kontakt:
Założyłem nowe uszczelki do marzocchi i amor leje bardziej niż przedtem. Może to wychodzić olej z filcowej podkładki, która przed założeniem musiała być porządnie nasączona olejem i znajduje się między uszczelniaczem olejowym, a płowym? Hamulec działa 

-
- Kontakt:
Olejowe mi wkładali w serwisie, ale już się wszystko wyjaśniło. Za bardzo nasączyłem podkładki filcowe i z nich schodził olej. Wytarłem golenie szmatką i już nie leją.
A teraz znów inny problem
- w damperze fox dhx 5.0 mam sprężynę odkręconą tak jak się da, żeby nie latała bo jestem lekki. Problem polega na tym, że jak domknę damper bez sprężyny to tłumienie działa, ale ze sprężyną to już nie, a przynajmniej tak zaobserwowałem. Wiecie jak to naprawić 
A teraz znów inny problem

-
- Kontakt:
fox 36 czy rock shox pike ??
Hej.
Mam rame nukeproof mega tr 275 z roku 2013 26' z rock shox revelation 150 mm. Chcialbym wymienic amorek z przodu i nie wiem co wybrac?? Foxa 36 160 mm czy rock shoxa pika 160 mm. Pojedyncze 160 mm czy moze talasa 120-160 mm?? Co byscie wybrali??
Mam rame nukeproof mega tr 275 z roku 2013 26' z rock shox revelation 150 mm. Chcialbym wymienic amorek z przodu i nie wiem co wybrac?? Foxa 36 160 mm czy rock shoxa pika 160 mm. Pojedyncze 160 mm czy moze talasa 120-160 mm?? Co byscie wybrali??
-
- Kontakt:
A co z damperkiem? Wyjąłem go i nic nie słychać, a tłumienie jest trochę słabe. Olej w nim to mineralny do tego dampera.
edit: mam w przednim deemax-ie (starym) luz na ośce. Wykluczone jest to, że są to luzy na łożyskach. Mam tam dwie tulejki dystansowe, w których ośka również ma luzy. Koło rusza się na boki tak jak by tulejki były za krótkie i nie trzymały koła dobrze w amorze. Mogą one być faktycznie za krótkie i czy takie tuleje w ogóle są w tym kole oraz czy takie luzy są normalne? Jeśli nie to czy wystarczy kupić nową ośkę?
edit: mam w przednim deemax-ie (starym) luz na ośce. Wykluczone jest to, że są to luzy na łożyskach. Mam tam dwie tulejki dystansowe, w których ośka również ma luzy. Koło rusza się na boki tak jak by tulejki były za krótkie i nie trzymały koła dobrze w amorze. Mogą one być faktycznie za krótkie i czy takie tuleje w ogóle są w tym kole oraz czy takie luzy są normalne? Jeśli nie to czy wystarczy kupić nową ośkę?
-
- Kontakt:
Mam już mętlik w głowie. Damper suszył się na kaloryferze nie zbyt gorącym. Uginałem go kilka razy, a po chwili nagle tłumienie zaczęło działać. A co z tym deemax-em, bo z dampem sobie poradzę. Muszę zrobić z rowerem, bo chcę startować w diverse downhill.
Muszel- nie jest znowu, aż tak źle
, to tylko tak brzmi,ale przyznam, że jeszcze się muszę trochę narobić za nim rower będzie idealny 
Muszel- nie jest znowu, aż tak źle

Yard - Dartmoor Hornet, fajna uniwersalna ramka, zwinna, lekka i do wszyskiego (myślę o wersji 4x - 14", 16" ma trochę inną geometrię i nie wiem czy jest tak samo fajna, chooć czemu nie?). Do tego jakiś amorek o zmiennym skoku i możesz śmigać od dirtów po jakieś luźniejsze DH
BTW, czy RS zrobił coś z psującymi się Lyrikami w wersji 2-step air? W ogóle istnieją inne roczniki niż 2010?

http://brooce.pinkbike.com