KFP widze tyle co i my wszyscy w "fotorelacji". Przczytaj moje poprzednie wypowiedzi to zobaczysz ze jestem ostatnim, ktory ma ochote marudzić.
No to teraz zobaczmy, skąd takie zdanie jak moje

:
onet pisze:Obiekt będzie unikalny, zbudowany w stylu kanadyjskim. Oznacza to, że będzie nastawiony głównie na freeride - płynną jazdę w terenie z dużą ilością skoków i pokonywaniem urozmaiconych przeszkód.
Drugą innowacją będzie tor slopestylowy, na którym rowerzyści o różnym stopniu zaawansowania będą mogli puścić wodze fantazji. Lavorta będzie pierwszym obiektem udostępniającym amatorom profesjonalny tor tego typu.
Istniejące już w Europie parki są nastawione głównie na downhill - jazdę na czas w dół zbocza w bardzo ciężkim terenie. W Lavorcie ta odmiana będzie dodatkiem.
Poza freeridem, slopestylem i downhillem będzie też szlak przeznaczony do jazdy w stylu All mountain. Ten styl cechują łagodniejsze zjazdy, czasem krótki techniczny podjazd, małe skoki, urozmaicony teren.
Z kolei dla amatorów spędzania czasu w powietrzu przewidziane są dirty o różnej wielkości (w tym największe w Polsce). Są to „hopy”, na których się skacze wykonując w locie ewolucje (Dirt jumping na "mtb" - jest mieszanką dirtu motocrossowego i bmxowego).
onet też pisze:
Impreza inauguracyjna obiektu planowana jest na sierpień.
a teraz jeszcze raz zapraszam do obejrzenia zdjęć stanu naszego kanadyjskiego parku z dnia 2009-07-13
http://qajo.pinkbike.com/album/Laworta/
Polska rzecz narzekać, to prawda ale jeszcze bardziej polska rzecz narobić dużo szumu a potem niekoniecznie tyle samo czynów
Zeby bylo jasne - ja tez trzymam kciuki i powodzenia! Mam tylko nadzieje ze zdanie, takie jak moje zmotywuje budowniczych do pokazania ze nie tylko ładnie pozują do zdjec ale tez ladnie budują. Sam pare razy w tygodniu poce sie z łopatą i grabiami więc wiem o co biega w temacie.