Przygoda z MPK w Krakowie - 134 autobus.

gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

wiadomo ze wszedzie znajda sie jakies mendy i nie mozna od razu jechac po calym mpk ale temu gosciowi nie mozna tego podarowac :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

hehe... cegla w reke i przednia szyba autobusu tego kierowcy ... nauczka na cale zycie...

tak sie uczylo kierowcow w wwa...

nie raz zbita szyba, jak chamy zamykaly drzwi przed twarza...

juz tak nie robia. mendy.
thugrider@wp.pl
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

wazne jest zeby bylo przewozic bikei do wolskiego sam bym chetnie skorzystal
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Nemero... prezydent wam nic nie pomoze... ale jestem w 75% pewien ze straszenie sądem wam duzo nie da... bo to Ty jako oskarzyciel bedziesz musial sfinansowac rozprawe (wprawdzie w sadzie miejskim to psie pieniadze)... ale i tak wy bedziecie w plecy... a kierowca dostanie co najwyzej nagane, bo go zwolnic nie moga (etat) a nie wykroczyl poza prawo... a mimo ze w regulaminie MPK jest napisane, ze: "Przewóz rowerów, z wyjątkiem rowerków dziecięcych, jest dopuszczony na bagażnikach przystosowanych do tego celu lub w sytuacjach szczególnych (np. nagłe załamanie pogody, bardzo późna pora, uszkodzenie roweru uniemożliwiające jazdę na nim) wewnątrz pojazdu." nie znaczy, ze kierowca MA OBOWIĄZEK Cie wziąść razem z rowerem... przynajmniej tak można to zinterpretowac "aby kierowca nie ucierpial"... jestem po Twojej stronia, ale jakos bym nie ufał państwowym sądom i państwowej komunikacji... bo oni wszystko mają w dupie... ale mimo wszystko walczcie o swoje, bo ja na waszym miesjcu tez bym sie klucil...powodzenia:)
www.feel-free.pl
Zaalbar[PL]
Kontakt:

Post autor: Zaalbar[PL] »

n/c

@Kid - również n/c. Widzę, że nick odzwierciedla zachowanie...
Shut up, when I'm talking to you!
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

ale fred z typa ... kiedys bym mu zbuka wjebal do szoferki
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

no ja byłem o 14:30 i chyba ten sam koleś co TObie ( nemero) powiedział mi..: bagaznik jest zepsuty....więc wejdź do środka...a ja an to ok i wszystko grzecznie i przyjemnie...a jak bedziemy sobie wszyscy dokuczać to nie dojdziemy do żadnego rozejmu..ja iwem że wy wszyscy harkor kul ziomy jesteście...(kid) ale czasami trzeba się ustosować do warunków...:)

pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

nie ten sam.. pewnie inny kierowca jechał a enzo jak zakładał rower to odkręcił tam śróbki w bagażniku więc pwewnie sie zepsuł bagażnik!! :]
Pozdrro...olisko i kurde na gg wejdź !!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

olisko
jeden kierowca powiedział, że im premie obcinają jak kogoś wpuszczą do środka, więc nikt kto zarabia kilka stówek i ma rodzinę na utrzymaniu nie będzie ryzykował nazwet kilku złociszy.
po drugie, nie ma alternetywy dla MPK. nie po to mam rower do zjazdu, żeby na nim pojeżdżać. może sobie na to pozwolić ktoś na sztywniaku lub w konfiguracji FR (z przednią przerzutką). i wcale nie uważam się za harkurowca, bo nim nie jestem.
mógłbym wypychać rower na górę ale chyba też nie o to chodzi w DH. ile razy będzie się komuś chciało wypychać dwudziestokilkukilowego baja na górę zanim mu się odechce. Pozatym co? jeden wyjazd spod cracovi na górę do ZOO a potem spowrotem pod cracovię żeby wsiąść do autobusu? bez sensu. abstrachuję już od tego że rowery full nie wchodzą po prostu na te bagażniki które zakupił pan dyrektor Żelazny myśląc radośnie że załatwi sprawę. co prawda metody które proponuje Kid są szczeniackie ale sam mam czasem ochotę je zastosować. zwłaszcza, że MPK nie chce w tym temacie rozmawiać. roli mediatora w tym temacie podjął się w ubiegłym roku jeden radny (notabene z LPR) i również g..... z tego wyszło.
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Taaa... do sadu najlepiej, z policja... a co policja im zrobi? Zlamali jakis przepis? Wg mnie najlepiej byloby pojsc do jakiejs gazety (wyborcza, krakowska) i im rzucic taki temat.

Ale to tylko moje zdanie
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

olisko Ja też się pytałem kolesia jak powiedział, że ma zepsuty bagażnik, czy wpuści do środka, a on powiedział, że nie ma mowy. To powiedziałem, że zdejmę koło i będe wtedy miał rower zepsuty, to on powiedział, że nie wpuści nas.
KorreS Co do tej premii to on ją traci jak wpuści bikerów do środka i jakaś stara jędza zadzwoni ze skargą do mpk.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Więc nie można być złym na samych kierowców tylko teżna te stare szmaty.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

MadCow... a jak by Tobie np. ktos (wiesz kto) przejechał gwozdziem po lakierze w aucie to tez bys poszedł do gazety?:>

Nie mam leprzych pomysłow... wymyslcie cos i walczie o swoje...
www.feel-free.pl
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Xxsin pisze: KorreS Co do tej premii to on ją traci jak wpuści bikerów do środka i jakaś stara jędza zadzwoni ze skargą do mpk.
...a także jak będą mieli kontrolę wewnętrzną. Zresztą tak czy siak żaden z nich i nie zaryzykuje.

To miasto schodzi na psy... (nie obrażając psów)
Ostatnio dzieje się tu coraz więcej rzeczy z tendencją odwrotną niż wszędzie indziej. :(((

MPK sux
Karolus
Kontakt:

Post autor: Karolus »

u nas w chrzanowie kiedys chcialem zapakowac rower (oczywiscie placąc za niego dodatkowy bilet) to kierowca powiedzial "wynocha z tym rowerem" *****
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120892974
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

dla odmiany u mnie w zgierzu kierowcy sa bardzo mili. niedawno kumplowi zachcialo sie lac bedac w autobusie. wyskoczyl wiec na przystanku pod pobliskie drzewo, a kierowca poczekal, az on skonczy i wsiadzie spowrotem.
Kontakt:

Post autor: BK »

:D Poruszyc temat na masie :p wkoncu kazdy ostatni piatek miesiąca:p
:::: i tak warto żyć ::::
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

yasiuuu - tak :D
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

no i po **** to jest odswiezone....:[:[:[