Przygoda z MPK w Krakowie - 134 autobus.
Przygoda z MPK w Krakowie - 134 autobus.
No panowie jak widać w temacie opowieść będzie o miejskim przeciębiorstwie komunikacyjnym w krakowie.
Mianowicie dziś rano jakoś o 9:55 wraz z Enzo wybraliśmy się do lasku wolskiego, pojechaliśmy pod cracovie na przystanek aby załadować rowerki na bagażnik i pojechać pod zoo.
Autobus podjechał ja podchodze do kierowcy i prosze żeby dał nam zapinki do przypięcia rowerów albo podszedł nam pomóc.
A on na to "NIEMAM UPRAWNIEŃ DO PRZYPINANIA ROWERÓW NA BAGAŻNIK...", to ja na to że niech chociaż da same te zapinki to sami przypniemy a on na to "NIEMAM UPRAWNIEŃ I NIEBĘDE ODPOWIADAĆ ZA ROWERY JAK SPADNĄ".
No to olałem kierowce i wsadzamy rowery sami na bagażnik, kolega założył jeden rower już prawie a tu nagle się drzwi zamykają i autobus rusza.... a rower kolegi spada z hukiem na niego...
Nasówa się pytanie - poco MPK daje autobus z bagażnikiem jak niemożna nawet założyć roweru.
Skutki:
- obita rama roweru kolegi.
- właśnie piszemy oficjalną skarge na tego kierowce, zapisalismy numery autokaru.
Pozdro..
Mianowicie dziś rano jakoś o 9:55 wraz z Enzo wybraliśmy się do lasku wolskiego, pojechaliśmy pod cracovie na przystanek aby załadować rowerki na bagażnik i pojechać pod zoo.
Autobus podjechał ja podchodze do kierowcy i prosze żeby dał nam zapinki do przypięcia rowerów albo podszedł nam pomóc.
A on na to "NIEMAM UPRAWNIEŃ DO PRZYPINANIA ROWERÓW NA BAGAŻNIK...", to ja na to że niech chociaż da same te zapinki to sami przypniemy a on na to "NIEMAM UPRAWNIEŃ I NIEBĘDE ODPOWIADAĆ ZA ROWERY JAK SPADNĄ".
No to olałem kierowce i wsadzamy rowery sami na bagażnik, kolega założył jeden rower już prawie a tu nagle się drzwi zamykają i autobus rusza.... a rower kolegi spada z hukiem na niego...
Nasówa się pytanie - poco MPK daje autobus z bagażnikiem jak niemożna nawet założyć roweru.
Skutki:
- obita rama roweru kolegi.
- właśnie piszemy oficjalną skarge na tego kierowce, zapisalismy numery autokaru.
Pozdro..
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wg. mnie nie powinniscie pisac skargi tylko pojsc do "szefostwa" mpk, bo taki list moze isc niewiadomo ile (chyba ze priorytet) a jak juz dojdzie to oni jakos sie tym nie przejma... a tak to najlepiej pojsc na policje i z nimi pojsc do MPK (albo samemu po zlozeniu sprawy na policji), ze kierowca nie spelnil swojego obowiazku (jak transport to transport) i walil glupie sciemy o zezwoleniach do montazu rowerow;]
www.feel-free.pl
może jeszcze zaangażować FBI oraz prezydęta?yasiuuu pisze:wg. mnie nie powinniscie pisac skargi tylko pojsc do "szefostwa" mpk, bo taki list moze isc niewiadomo ile (chyba ze priorytet) a jak juz dojdzie to oni jakos sie tym nie przejma... a tak to najlepiej pojsc na policje i z nimi pojsc do MPK (albo samemu po zlozeniu sprawy na policji), ze kierowca nie spelnil swojego obowiazku (jak transport to transport) i walil glupie sciemy o zezwoleniach do montazu rowerow;]
Piszemy skarge priorytet :] z wniąskiem o odszkodowanie, świadków mamy :]
i zastraszymy ich w liście sądem.
Walić szmaty! :D
Pozdro.
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
-
- Kontakt:
hmm, cale mpk to nie idioci, Taki grubas co jeździ 134 to głupek (lekko mowiac)
Co do reszty mpk sa spoko, przed wyjazdem do zoo gadalem z ionnymi 2 kwierwocami i naprawde miało nam się rozmawiało.
Kierocy sa cool i *****
Dzis mialem tez jazdy z autobusem nr 112. bylem na torze kajakowym (na nogach z moim rc) i mi typ odjechal, a widzial ze biegne do autobusu :/ (autobusy tam jeżdza raz na godzine! )
a 2 mial zle napisane (w nie w ta strone co trzeba. Zrezygnowalem, alee tymi mi krzyknol gdzie jedzie i wrocilem do domu :D)
POdsumopwujac kierowcy sie dziela na spoko ziomkow i ****.
Co do reszty mpk sa spoko, przed wyjazdem do zoo gadalem z ionnymi 2 kwierwocami i naprawde miało nam się rozmawiało.
Kierocy sa cool i *****
Dzis mialem tez jazdy z autobusem nr 112. bylem na torze kajakowym (na nogach z moim rc) i mi typ odjechal, a widzial ze biegne do autobusu :/ (autobusy tam jeżdza raz na godzine! )
a 2 mial zle napisane (w nie w ta strone co trzeba. Zrezygnowalem, alee tymi mi krzyknol gdzie jedzie i wrocilem do domu :D)
POdsumopwujac kierowcy sie dziela na spoko ziomkow i ****.