Chrabał Właśnie problem tkwi w tym że już miałem założony ten łańcuch i jeździłem na nim krótko na singlu (coś koło 100m, tylko w celu sprawdzenia, ale coś nie stykało to do tej pory leży nie używany). Też jestem za 1 opcją, bo kupiłem już manetkę na 8 i przeżutkę też mam pod 8.
FreeMan w zasadzie jak sie ostatnio przekonalem powinna sobie poradzic trzeba odpowiednia dlugosc lancucha dobrac , choc ja wiem z wlasnego przypadku ze ktorki wozek z duzym blatem z przodu nie radzil sobie z koronka powyzej 30 juz
ostatnio na innym forum byl taki temat poruszony i ponoc jezdza osoby na blacie z przodu 42-44 z tylu 32 z krotkim wozkiem i dziala
FreeMan niom może byc kłopot, ale niekoniecznie....z tyłu krótki wózek obsłuży 30z mając z przodu 42z..( ja tak miałem)...hmmm to w sumie przy 38z z przodu powinno obsłużyć 32z.....
Domingo, gdzie wyczytałes ze łąńcuch 9ka bedzie hulał z kasetą 8ką? Interesuje mnie to bo chciałbym kupic łańcuch XT (a nie mozna nigdzie dorwac 8ek) i zmienić kasete na XT 8ke (mam srama 7.0 troszke zmęczonego:D)... zmieniłbym kasete na 9ke, ale dotego dochodzą koszty manetki (a mam starego STX'a 8ke i nie chce go stracic):D
Sorki za 'wznowienie' tematu, ale nie bylo sensu zakladac nowego:P