Jaki amor do XC ?!
Duke... Chyba najbardziej sprawdzony, niezawodny. Pozatym może ta Reba, choc nie jezdziłem ale RS robi naprawde solidne amorki do XC. Marzocchi MX Pro Eta... Z tym chyba byłoby najmniej roboty. Psylo zabardzo pompuje. Maniciaki cza smarować częściej ze wzgledu na brak kąpieli. I osobiście nie brałbym Sida... Zawodnik. Konstrukcja leciutka i przez to niezbyt wytrzymała. Jak trafisz na małe drzewko (co sie zdaza) to może byc "kuku". Duke/Reba/MX Pro. Z tych wybrałbym najładniejszego :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Dlaczego pike nie moze byc do xc? Wagowo dobry amor ktory nie wazzy wiecej niz 2 kg spoko sie nadaje. Nikt tu nie mowi o sciganiu. Ja tam lubialem w rowerze do xc miec 110i wiecej. A jak chcialem jechac gdzies dalej z sakwami to sie skrecalo na 75 i nie ma co narzekac. PIke to nastepca psylo wiec jak psylo sie nadaje to pike czemu nie? Reba tez calkiem fajna. Ogolnie do xc mozna wziasc prawie kazdy amor i bedzie dobry. Zawieszenie w rowerze do xc nie jest zeby sie bujac na podjezdzie tylko tez zeby tlumic na zjazdach ktorych zalicza sie wiecej niz nie ktorzy na ,,dualowkach'' i to znacznie szybciej. Wiec nie mowcie ze 100+ to za duzo.
Ssij pento
-
- Kontakt:
Surling- pike do xc to raczej się nie nadaje, waży ponad 2 kg (choć to nie problem)Pike generalnie ma przeznaczenie enduro i freeride.
Po drugie pike to nie następca psylo, bo są to zupełnie inne amortyzatory. Już recon jest bliższy psylo
Ps co to znaczy "lubiałem"??
Po drugie pike to nie następca psylo, bo są to zupełnie inne amortyzatory. Już recon jest bliższy psylo
Ps co to znaczy "lubiałem"??
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
SulringNie doliczyłeś chyba rury sterowej. Jest za ciężki do XC, zresztą czy znasz jakąś ramę do XC na 140mm skoku. Bez sensu koować amor 95-140 żeby jeździćna skręconym na 95 bo rama będzie choperem. Widelec dostosowuje się do ramy a nie ma do XC takich ram. Zresztą my mówimy o XC, a nie o tym jak ty jeździsz. Możesz na Dowhilówce jeździć w XC...ale po co ? Chodzi tu o sprzęt dostosowany do tej dyscypliny, a nie naginanie. Nie potrzeba tak pancernego amora w XC.
To nie jest taki pancerny amor/ A ramy sa rozne. Jam ialem w ramce 17' do xc 120 mm skoku i wcale ie bylo chopera. A sadze ze 2 cm wyzej by duzo nie zmienily. Nawet lubie takie ostrzejsze pochylenie. Co do sztywnej oski i z tym da rade teraz sztywna os ma tez zacisk wiec nie ma zadnych problemow jak dlamnie.
Ssij pento
Sulring i jest masa lekkich piast do xc na os 20mm :D chlopie daj spokoj co z tego ze zacisk nikt w xc nie uzywa osi 20mm bo to bez sensu a to ze cos odbiedy nadaje sie do xc to mozna wiecej takich przykladow podac ;].
I do jazdy xc , sciagania sie amorek ponad 100 to przesada i gdybys byl na jakis zawodach odczul bys to od razu , w crosie nikt nie jezdiz na czoperach bo takei rowery zle sie prowadz poprostu a duzy skok uposledza szybka jazde.
I do jazdy xc , sciagania sie amorek ponad 100 to przesada i gdybys byl na jakis zawodach odczul bys to od razu , w crosie nikt nie jezdiz na czoperach bo takei rowery zle sie prowadz poprostu a duzy skok uposledza szybka jazde.
www.mm-foto.pl
Chrabał....fakt ;-P ********* mi się z innym amorkiem.....przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd....
ale i tak polecam SID'a , któryś z niższych modeli...cena już nie będzie wygórowana, a działa kozacko(WC i TEAM napewno- jeździłem na nim...co do RACE...podejżewam że działanie będzie mieć podobne)....więc poszukaj sobie jakiegoś SID'a
ale i tak polecam SID'a , któryś z niższych modeli...cena już nie będzie wygórowana, a działa kozacko(WC i TEAM napewno- jeździłem na nim...co do RACE...podejżewam że działanie będzie mieć podobne)....więc poszukaj sobie jakiegoś SID'a