Jaki amor do XC ?!
-
- Kontakt:
Jaki amor do XC ?!
Piszcie swoje opinie ! Ma to być amorek do jazdy rekreacyjne. Nie na sztywna os. Ma dobrze lapac nawet drobne nierownosci. Kasa do 1500zl. Dzieki !
-
- Kontakt:
jak ktoś tam wcześniej wspomniał....reba....jest dobrym wyborem....znam ludzi którzy jeżdżą rekreacyjnie mając tego amora jak również tych którzy się ścigają i wszyscy sobie tego amora chwalą( sztywny,czuły, regulacje, blokada skoku i inne pierdoły).......ale jeżeli chcesz się ścigać to bardziej proponowałbym RS SID ale nie musi to od razu być model WC.....wystarczyłby na początek TEAM lub RACE
wookie85 pisze:Reba ma jeden duzy minus - brak mocowanie vek
xxxkacperxxx moze nam napiszesz cos wiecej ?
Nom, troche dali dupy. Ale to pokazuje że jest to amor bardziej enduro nawet. Szkoda że nie ma jakiejś wersji pod z pivotami bo to znacznie ograniczyło grono odbiorców.
Napisz coś więcej, autorze postó. Dobrze by było :)
Przecież reba wyszła dopiero w 2005 roku.Dragon-kr pisze:konex reba 2004 posiada piwoty, ale fakt, w 2005 już ich nie było
A co do braku piwotów - przecież teraz i tak większość ludzi używa tarcz, nawet na poziomie pucharu świata xc, gdzie ważą każdy gram, a co dopiero na poziomie zwykłych maratonów, do których w zasadzie Reba jest stworzona.
A generalnie nie ma co rzucać nazwami różnych modeli. Do szeroko pojętego xc jest ogromny wybór amorków, tak samo jak do dh/fr, kazda firma ma modele dla różnego typu xc - do ścigania jest SID, Scareb i F80/100RLT itd. Dla każdego coś miłego. GOśćmusi się najpierw dokładniej określić jeśli chce żeby mu pomóc.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
jak chcesz wypasowy amorek do XC to polecam Marzocci EXR Pro 120 skoku, mięciutko łapie wszystkie nierówności - jeździ się jak na poduszkowcu, leciutki 2 sprężyny w kąpieli olejowej plus tłumienie. pod vke i tarcze. ja za swój na niemieckim googlu dałem 7 baniek z przesyłką za nówke rocznik (bańka przesyłka) ubiegły. nowy to jakoś ze 1300 chyba będzie niechce mi się szukać
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
120 troche przy duzo jak na typowe XC ;]
Reba 04 ciekawe ciakwe ;]
Dali dupy ze nie ma vke bo zdecydowanie wiecej osob by kupila ja na 06 ponoc maja byc. Moze i tarcze sa juz lekkie i dobre ale nadal nie dorastaja pod wzgledem masy do vke ktore swoje robia i dobrze sie spisuja. Poza tym jak ktos nie ma ramki pod tarcze i na dodatek ma bdb kola pod vki trudno zeby zaraz obie rzeczy zmienial dla amora :).
Reba 04 ciekawe ciakwe ;]
Dali dupy ze nie ma vke bo zdecydowanie wiecej osob by kupila ja na 06 ponoc maja byc. Moze i tarcze sa juz lekkie i dobre ale nadal nie dorastaja pod wzgledem masy do vke ktore swoje robia i dobrze sie spisuja. Poza tym jak ktos nie ma ramki pod tarcze i na dodatek ma bdb kola pod vki trudno zeby zaraz obie rzeczy zmienial dla amora :).
www.mm-foto.pl