Połamany hak od przezutek

Sven
Kontakt:

Post autor: Sven »

t_jaworze : "hak wyrwie się z częscia ramy"

buahahha całe tylne widełki odpadną zaraz , wogóle to tylko główka ramy z przednim kołem i widelcem zostanie a resza odpadnie razem z przerzutką ... weź mnie nie rozśmieszaj !

moze haki powinny być zrobione z tektury zeby rama sie nie łamała ?
kulten
Kontakt:

lamerstwo

Post autor: kulten »

kurna spoko

jak żal Wam czasami ok 60zł na hak i wolicie zabulić za taki wahacz jak w Konie Wojtusia pierdoły !!! ok 2000zł i nie wiadomo jak długo na to czekać (bo ski team nie słynie ze słowności i dobrej obsługi klienta) to już Wasz problem.

No i nie mówiąc o tym, że nad zasadnością stosowania haków do przeżutki kombinowali mądrzejsi od Was, ale spoko.

Jak Wam pęka wahacz albo co innego w ramie to narzekać umiecie, heheheh

nie wiem gdzie tu Wasza logika ale to juz Wasz problem
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
Sven
Kontakt:

przykład: mniej wiecej ile mnie wyniosło

3 haki po 40 zł + przerzutka wkręcona w koło i połamana 120 zł + wymiana kilku szprych 5 zł
=
265 zł

no naprawde ZAJEBISTA sprawa tak sobie POŁAMAĆ HAK co jakiś czas .... naprawde zajebisty patent

jeszcze jedo pytanie ...dlaczego w karpielu armagedonie nie ma wymiennego haka?????????????????????????????????????????????????????
biedny bender :(( pewnie musi wymieniać wahacz co tydzień :((((((((
jakiś ***** nie pomyślał i nie zrobił wymmiennego kruchego haka łamiącego sie przy każdym dropie

wkurwia mnie juz ten post

idźcie kurw.a wszyscy podpiłucie swoje haki zeby wam bardziej pękały żeby wasze ramy się nie łamały i żyły długo i szczęśliwie

amen
kulten
Kontakt:

hehe

Post autor: kulten »

jasne

99,5% producentów stosuje haki do przeżutek, ale Ty znalazłeś jedną firmę, która robi inaczej

to rzeczywiście dowód logicznego myślenia

ale spoko, jak juz pisałem koszt ok 2000zł jest dla Was spoko to już Wasz problem i Wasza kasa

a wyliczenia Swena są ok ale 200-300zł i tak nie licuje z kosztem wahacza więc rachunek i tak wypada na korzyść haków

czas chyba zamknąć ten temat i nie ma co sie dalej spierać, każdy zrobi dalej jak uważa za stosowne i w razie co będzię sie bujał z tym problemem juz we własnym zakresie bo nikt kasy na nowy wahacz nie zasponsoruje, no chyba że jest się Benderem hahaha

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
Sven
Kontakt:

tak na marginesie
moja rama jest warta 200 zł i nie mam zadnego wahacza

masz racje skończmy ten temat

pozdrawiam :]
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Sven mysle ze prawda jest dowidziona i "prawie" w kazdym rowerze jest wymienny hak. Ja wole stacic hak niz rame albo przerzutke. To jest oczywisye ze taki hak ze stali wytrzyma wiecej ale pewne jest ze przy duzym udezeniu nie wytrzyma tego rama, ktora czasami jest bardzo duzo warta.
pageup
Kontakt:

Post autor: pageup »

a jak masz nie wymienny hak i Ci wkreca przezutke w szprychy to sie przezuta nie rozwala i szprychy??
haha no tak wtedy to jest tez pancerne
zapomnialem
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

karpiel i bullit nie mają wymiennego haka, gdyż w ten sposób zwiększono sztywność tego elementu zwiększając precyzję zmiany biegów.

haki zostały zaprojektowane tak, by nic ich nie ruszało(grube i mocne, o ile pamiętam, w którejś ramie haki miały 8mm).

ramy, które mają wymienny hak, są przemyślane tak, by hak przy wkręceniu przeżutki w szprychy urwał się minimalizując prawdopodobieństwo zniszczenia przeżutki i ramy.

sven, jeżeli poszło Ci tyle haków i przeżutka to zapewne przez przeżutkę(luzy), a sama przeciepa po prostu za długo wędrowała w szprychach...
wyobraź sobie, że wciąga Ci przeżutkę w szprychy i masz stalowy hak...

u mnie w taki sposób urwał się LX i przez głupi hak miałem przeżutkę złożoną z:
srama 7.0, stx i acera.
ODPOWIEDZ