Rower FR/Dirt - optymalna konfiguracja
mozesz kupic Shermana Flick 110/150mm nowego z gwara za 1100zl na www.mud-brothers.com. Takze mysle ze warto troche dozbierac albo na czyms zaoszczedzic i go kupic :] nie bierz draga, bitch to jest to :D
Sora ma strasznie słaby wózek. W łańcuchu ogniowo mi wyszło i pociągnęlo za koniec wózka noi przeżutka do dupy. Wózek pogięty. Nie wiem czy jest sens prostować.Dlatego na singlu jeżdże :) Weź tiagrę bo tam żadnych plastików nie ma jak w sorze a jest tylko trochę droższa.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96484
WYBACZCIE SPAMA, ALE MAM PYTANIE - CZY TAKA KONFIGURACJA JEST ODPOWIEDNIA DLA JAZDY TYPU:
DROPY, HOPKI, DIRTY, EW. ELEMENTY STREETU - MANUAL, WHEELIE, BUNNY (TAKI W MIARE).
WIEM żE NA WSZYSTKIM MOżNA NAUCZYC SIE POWYżSZYCH I NA WSZYSTKIM POWYżSZE JEźDZIć, ALE MOżE PRZY INNEJ KONFIGURACJI (W TEJ SAMEJ GRANICY CENOWEJ TJ. TANIEJ BYC MOZE, DROZEJ - NIE) BYłOBY łATWIEJ, WYGODNIEJ... BARDZIEJ KOMFORTOWO.
MOJE ZASTRZEZENIA BUDZI JEDYNIE RAMA I AMORTYZATOR - RESZTA JEST CHYBA CAłKIEM WPORZąDKU. WIEC TAK:
- NIE ZEBYM MIAł COS DO SHERMANA, ALE CZY JEGO SKOK NIE JEST ZA WIELKI STOSUJąC GO W DIRCIE I STREECIE? (JEST REGULACJA, ALE MIMO WSZYSTKO)
- DRAGSTAR - SPRAWA BARDZO KONTROWERSYJNA, ALE W TYM SEZONIE NA DROżSZą MNIE NIE STAć JEżELI CHCE ZłOżYć ROWER NA TAKIM OSPRZęCIE. WPRAWDZIE MOZNA BY ZREDUKOWAC CONIECO, ALE MOIM ZDANIEM KONFIGURACJA (POZA RAMA I AMORTYZATOREM) JEST OPTYMALNA.
POZDRAWIAM, PRZEPRASZAM ZA SPAMA, I PROSZE O ODPOWIEDZ.
WSZELKIE INFORMACJE N.T. SPRZETU ZNAJDUJA SIE OCZYWISCIE W POSCIE PIERWSZYM.
DROPY, HOPKI, DIRTY, EW. ELEMENTY STREETU - MANUAL, WHEELIE, BUNNY (TAKI W MIARE).
WIEM żE NA WSZYSTKIM MOżNA NAUCZYC SIE POWYżSZYCH I NA WSZYSTKIM POWYżSZE JEźDZIć, ALE MOżE PRZY INNEJ KONFIGURACJI (W TEJ SAMEJ GRANICY CENOWEJ TJ. TANIEJ BYC MOZE, DROZEJ - NIE) BYłOBY łATWIEJ, WYGODNIEJ... BARDZIEJ KOMFORTOWO.
MOJE ZASTRZEZENIA BUDZI JEDYNIE RAMA I AMORTYZATOR - RESZTA JEST CHYBA CAłKIEM WPORZąDKU. WIEC TAK:
- NIE ZEBYM MIAł COS DO SHERMANA, ALE CZY JEGO SKOK NIE JEST ZA WIELKI STOSUJąC GO W DIRCIE I STREECIE? (JEST REGULACJA, ALE MIMO WSZYSTKO)
- DRAGSTAR - SPRAWA BARDZO KONTROWERSYJNA, ALE W TYM SEZONIE NA DROżSZą MNIE NIE STAć JEżELI CHCE ZłOżYć ROWER NA TAKIM OSPRZęCIE. WPRAWDZIE MOZNA BY ZREDUKOWAC CONIECO, ALE MOIM ZDANIEM KONFIGURACJA (POZA RAMA I AMORTYZATOREM) JEST OPTYMALNA.
POZDRAWIAM, PRZEPRASZAM ZA SPAMA, I PROSZE O ODPOWIEDZ.
WSZELKIE INFORMACJE N.T. SPRZETU ZNAJDUJA SIE OCZYWISCIE W POSCIE PIERWSZYM.
"- NIE ZEBYM MIAł COS DO SHERMANA, ALE CZY JEGO SKOK NIE JEST ZA WIELKI STOSUJąC GO W DIRCIE I STREECIE? (JEST REGULACJA, ALE MIMO WSZYSTKO)"
150mm moze i jest za duzy do streetu/dirtu, ale jak zmienisz na 110mm to jest wręcz do tego stworzony. A co do ramy to rzeczywiscie, lepiej sie jezdzi na destroyerze niz dragu.
150mm moze i jest za duzy do streetu/dirtu, ale jak zmienisz na 110mm to jest wręcz do tego stworzony. A co do ramy to rzeczywiscie, lepiej sie jezdzi na destroyerze niz dragu.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Aha... czyli DESTROYER JUMP - a do tego koła 24'' czy 26''?
PS. Gdybym dałwał edit top nie szedł by w góre. Przepraszam za egoizm :)
PS2. Z fotek na pinkbike'u i opini jakie krążą o Jumpe - pęka częściej niż DRAGSTAR, poza tym jest strasznie malutki - i przy moim 180 cm nie pojeżdze na nim lekkiego FR... a jadas powiedzmy ulica nie usiade bo bede wadził kolanami o kiere (przy mostku krótkim - u mnie NS Supermoto).
Moze sie myle - nigdy nie miałem i samemu nie jeździłem na JUMP'ie.
PS. Gdybym dałwał edit top nie szedł by w góre. Przepraszam za egoizm :)
PS2. Z fotek na pinkbike'u i opini jakie krążą o Jumpe - pęka częściej niż DRAGSTAR, poza tym jest strasznie malutki - i przy moim 180 cm nie pojeżdze na nim lekkiego FR... a jadas powiedzmy ulica nie usiade bo bede wadził kolanami o kiere (przy mostku krótkim - u mnie NS Supermoto).
Moze sie myle - nigdy nie miałem i samemu nie jeździłem na JUMP'ie.