lekki rower do DH - propozycje, ankieta
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tytanowe szprychy , tytanowa kaseta lol chyba musial bys konex doslownie srac kasa na takie pierdoly ludzie podawajcie przklady z glowy ;] , zyska na kasecie rzedzu 100g a zuzycie koszmarnie szybkie , o szprychach po 15 zl to juz nie bede mowil....
piasty CK widzialem komplet ok 1500 zl + przesylka , ktos moze taniej zalatwic ? bo w zime/po sam bede o nich myslal
stery CK waza 117g zadna rewelka , no ale jakos wypas...
Co do kolek postawil bym an d521 stare , nowe jak zwykle nie pamietam , piasty dt swiss jak pisales albo ck jakbys dorwal do tego competition jak ma byc lekko i wytrzymale dostatecznie badz alipny 3
kaseta xtr/sram 5.0 nawet , maneta moze sram x.7/x.8 te pod 8 + tylnia x.9 alo x.0 jak masz tyle kasy ale wedlug mnie nie warto , kierka cos z eastona karbonowego moze , sztyca tez carbon ale to zalezy jaka rama i jaka srednica , siodlo jakas deska , wybor w pyte lepiej dobierz jakies wygodne , oponki jaka grubosc ? takie uniwersalne czy cos z klockami ? cos z miskow kevlarowych bym polowal , detki hutch dh green tube jak znajdziesz ok 300-320 g nie do brzebcia , na reszte pomyslow mi brak :]
piasty CK widzialem komplet ok 1500 zl + przesylka , ktos moze taniej zalatwic ? bo w zime/po sam bede o nich myslal
stery CK waza 117g zadna rewelka , no ale jakos wypas...
Co do kolek postawil bym an d521 stare , nowe jak zwykle nie pamietam , piasty dt swiss jak pisales albo ck jakbys dorwal do tego competition jak ma byc lekko i wytrzymale dostatecznie badz alipny 3
kaseta xtr/sram 5.0 nawet , maneta moze sram x.7/x.8 te pod 8 + tylnia x.9 alo x.0 jak masz tyle kasy ale wedlug mnie nie warto , kierka cos z eastona karbonowego moze , sztyca tez carbon ale to zalezy jaka rama i jaka srednica , siodlo jakas deska , wybor w pyte lepiej dobierz jakies wygodne , oponki jaka grubosc ? takie uniwersalne czy cos z klockami ? cos z miskow kevlarowych bym polowal , detki hutch dh green tube jak znajdziesz ok 300-320 g nie do brzebcia , na reszte pomyslow mi brak :]
www.mm-foto.pl
Rama - Canondale Gemi
Amor - Boxxer world cup
stery - chris king
mostek - tioga cube 35 mm
kierownica - tioga 286
hamulce - magura marta sl te na karbonie
damper - fox dh 3 (vanila rc)
siodlo - fzizik freek
kaseta - sram x0
przezutka - tyl xo
Opony ? ? ?
podkladki pod mostek z karbony
łancuch - srama
korba - sainta jedna zembatka
napinacz - Shaman 4x
pedały - ns leg eaters albo spd
nie wiedziałem jaka kiere i mostek ale wydaje mi sie ze to badze dobre rozwiazanie w tiodze gdyz ,,, reszta troche zmieni wage :P
Amor - Boxxer world cup
stery - chris king
mostek - tioga cube 35 mm
kierownica - tioga 286
hamulce - magura marta sl te na karbonie
damper - fox dh 3 (vanila rc)
siodlo - fzizik freek
kaseta - sram x0
przezutka - tyl xo
Opony ? ? ?
podkladki pod mostek z karbony
łancuch - srama
korba - sainta jedna zembatka
napinacz - Shaman 4x
pedały - ns leg eaters albo spd
nie wiedziałem jaka kiere i mostek ale wydaje mi sie ze to badze dobre rozwiazanie w tiodze gdyz ,,, reszta troche zmieni wage :P
Brak Amora
Brak funduszy
0 przyjemnosci z jazdy :((
Brak funduszy
0 przyjemnosci z jazdy :((
sebonk pisze:konex
te piasty trzeba ciagnac z juesej,ale chyba nie ma nic lepszego...., na polish many wychodzi okolo 1200zl za tylna, czyli za 2000zl pewnie bys dal rade komplet, moze max by Ci sciagnal....
a pedaly...moze cos z crank bros? http://www.7anna.com.pl/
W sumie niewiele więcej od katalogowej ceny Dt Swiss-ów ale je mógłbym mieć znacznie taniej...
Pedzie, owszem rozważam Cranki. Zależy czy będą to spd-y czy też nie.
hemi427 -> niestety po 1. nie manitou, po 2. tylko nowe części ;]
-
- Kontakt:
Moja propozycja:
Rama: Używane disco volante(!!!), intense m1, vp free, bullit - (być może nowy), albo z nowych - poszukaj po kanadzie. za 4400 był kiedys nowy tomac magnum 204, za ok 3000 iron horse.
Amor: Shiver (większy), albo super T (lżejszy), ew. coś egzotycznego - foes, avy, white... tu sięmusisz zorientować, czego chcesz.
Hample - Saint, lekkie i mocne
Napęd - Przerzutka tylna wariant "na Nico", czyli Dura Ace, albo stary (96-98) xt z krótkim wózkiem; kaseta - xtr; łańcuch - dobry :] ; manetka - na 8sp xt z lat 96-98 (na allegro da się czasem kupić nowe), na 9sp lx, xt, xtr; pancerz do przerzutki np. jagwire
Koła - Piasty Hadley'a, obręcze Mavica ex729, szprychy DT champion 2.0, albo Alpina 3 opony Michelin, albo Maxxis high roller 2.3 z miękkiej gumy, detki np schwalbe 2.5
Kiera i Mostek - Easton, coś sobie wybierz, mostek najlepiej któryś syncros, race face, nc17
do korby blat 42-46 zębów, zeby ci w górach nie brakowało i dało się swobodnie jeździć w mieście.
Rama: Używane disco volante(!!!), intense m1, vp free, bullit - (być może nowy), albo z nowych - poszukaj po kanadzie. za 4400 był kiedys nowy tomac magnum 204, za ok 3000 iron horse.
Amor: Shiver (większy), albo super T (lżejszy), ew. coś egzotycznego - foes, avy, white... tu sięmusisz zorientować, czego chcesz.
Hample - Saint, lekkie i mocne
Napęd - Przerzutka tylna wariant "na Nico", czyli Dura Ace, albo stary (96-98) xt z krótkim wózkiem; kaseta - xtr; łańcuch - dobry :] ; manetka - na 8sp xt z lat 96-98 (na allegro da się czasem kupić nowe), na 9sp lx, xt, xtr; pancerz do przerzutki np. jagwire
Koła - Piasty Hadley'a, obręcze Mavica ex729, szprychy DT champion 2.0, albo Alpina 3 opony Michelin, albo Maxxis high roller 2.3 z miękkiej gumy, detki np schwalbe 2.5
Kiera i Mostek - Easton, coś sobie wybierz, mostek najlepiej któryś syncros, race face, nc17
do korby blat 42-46 zębów, zeby ci w górach nie brakowało i dało się swobodnie jeździć w mieście.
MaxDamageDA Z Tobą kontakt na pewno nawiąże w przypadku zapragnięcia ciezko dostępnych częsci oraz porady bo widze że jeśli chodzi o amortyzacje i generalnie frameset'y mało kto wiedzą Ci dorówna w Polsce...
P.S. Będe próbował ale budżet to powiedźmy max 20000, natomiast to właśnie jest Twoj frameset ;P
wookie85Globi Napęd optymalnie wyobrażam sobie tak:
- Korba Saint 42t (mam)
- napinacz E13 (mam)
- przerzutka XTR GS
- manetka XT 9 (mam)
- kaseta Sram 9.0 na karbonie
- Łańcuch jakiś dość wysoki SRAM
A siodło? Myślałem nad Azoniciem, Setlazem, Fizik'iem. Jakie będzie lekkie i wygodne?
P.S. Tiogi odpadają...
P.S. Będe próbował ale budżet to powiedźmy max 20000, natomiast to właśnie jest Twoj frameset ;P
wookie85Globi Napęd optymalnie wyobrażam sobie tak:
- Korba Saint 42t (mam)
- napinacz E13 (mam)
- przerzutka XTR GS
- manetka XT 9 (mam)
- kaseta Sram 9.0 na karbonie
- Łańcuch jakiś dość wysoki SRAM
A siodło? Myślałem nad Azoniciem, Setlazem, Fizik'iem. Jakie będzie lekkie i wygodne?
P.S. Tiogi odpadają...
-
- Kontakt:
Lekkie i wygodne to trudna sprawa, wielu ludzi w stanach uzywa desek, mowia ze wcale nie jest na nich zle, ponoc dobrze sie uklada tylek a waza gramy
A co do ceny, za 20000 podkladalbym ci taki rower na nowych czesciach, na styk ale daloby rade
Dogadalbym sie z Lance'm to by ci wyspawali customa ( signature :> ) do tego budzetowo fox dhx na ti, skoro lubujesz sie w boxxerach to moznaby zapodac wc, ja bym jednk wolal usd white'a ( Bracia canfield maja z nimi dobre uklady i napewno zalatwilbym dobra cene )
Wszystko jest do dogadania, to nie jest rozmowa na kilka postow na forum tylko spotkanie przy piwku i dobra godzinka konwersacji
Dziekuje za uznanie
A co do ceny, za 20000 podkladalbym ci taki rower na nowych czesciach, na styk ale daloby rade
Dogadalbym sie z Lance'm to by ci wyspawali customa ( signature :> ) do tego budzetowo fox dhx na ti, skoro lubujesz sie w boxxerach to moznaby zapodac wc, ja bym jednk wolal usd white'a ( Bracia canfield maja z nimi dobre uklady i napewno zalatwilbym dobra cene )
Wszystko jest do dogadania, to nie jest rozmowa na kilka postow na forum tylko spotkanie przy piwku i dobra godzinka konwersacji
Dziekuje za uznanie
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
Miałem w Mike-u Setlaza odpowiednik Hot Seat-a i było bardzo dobre. Myślę że mógłby to byc dość dobry wybór.Jaca pisze:to może siodło Azonic Hot Seat?
chyba, że chcesz przede wszystkim wygodne, to sdg big boy
MaxDamageDa pisze: W takim razie podjade kiedyś na piwko albo zagadam na gg bo troche daleko...;D Narazie kwestia konkretnego rozeznania i propozycji z waszej strony, potem przejdę do wygarnięcia funduszy i realizacji :)
Nie kupuj hopow 6ti te hample nie dzialaja ! lepiej kup se hayesy magi ! albo hope mono m4 ! piasty najlepiej dt swiss fr jak cos sie zwali to ci zrobia to w serwisie a z chris kingiem roznie bywa amor to bym wzial boxxera world cupa- fajny amor; rame to moze sante vp free chyba w miare lekka; obrecze to sam nie wiem a takie pierdoly typu kiera to juz twoj wybor- jak ci sie podoba
No dobra to powiedźcie może co sądzicie o moim projekcie:
Rama: Santa Cruz VP-free (damper Fox albo 5th element, nie Manitou)
Amortyzator: Rock Shox Boxxer (najchętniej oczywiście WC)
Stery: Syncros?
Suport: Saint
Korba: Saint
Napinacz + Rockring: E13
Piasty: Dt swiss FR 440
Obręcze: Dt swiss fr6.1d albo Mavici ex729.
Szprychy: DT alpine III
Dętki: Michelin DH Racing Tubes
Opony: Gazza dual 2.3. albo Michelin C16s / C24 w zależności od warunków
Przerzutka tył: XTR z krótszym wózkiem 2006
Manetka: XT 9speed
Kaseta: Sram 9.0
Łańcuch: Sram
Hamulce: Hayes Mag + carbonowe klamki
Mostek: Syncros BearHug Race HD albo Race Face Diabolous
Kierownica: Race Face Diabolous
Sztyca: w zależności od średnicy
Siodło: niby pierdoła ale wielka niewiadoma..
Chwyty: Odi
Pedały: Time Z / CrankBros 5050
Rama: Santa Cruz VP-free (damper Fox albo 5th element, nie Manitou)
Amortyzator: Rock Shox Boxxer (najchętniej oczywiście WC)
Stery: Syncros?
Suport: Saint
Korba: Saint
Napinacz + Rockring: E13
Piasty: Dt swiss FR 440
Obręcze: Dt swiss fr6.1d albo Mavici ex729.
Szprychy: DT alpine III
Dętki: Michelin DH Racing Tubes
Opony: Gazza dual 2.3. albo Michelin C16s / C24 w zależności od warunków
Przerzutka tył: XTR z krótszym wózkiem 2006
Manetka: XT 9speed
Kaseta: Sram 9.0
Łańcuch: Sram
Hamulce: Hayes Mag + carbonowe klamki
Mostek: Syncros BearHug Race HD albo Race Face Diabolous
Kierownica: Race Face Diabolous
Sztyca: w zależności od średnicy
Siodło: niby pierdoła ale wielka niewiadoma..
Chwyty: Odi
Pedały: Time Z / CrankBros 5050
co ty gadasz ? przeciez to najlepsze hamulce ? jakim cudem mają nie działac ?Bomber_GD pisze:Nie kupuj hopow 6ti te hample nie dzialaja ! lepiej kup se hayesy magi ! albo hope mono m4 ! piasty najlepiej dt swiss fr jak cos sie zwali to ci zrobia to w serwisie a z chris kingiem roznie bywa amor to bym wzial boxxera world cupa- fajny amor; rame to moze sante vp free chyba w miare lekka; obrecze to sam nie wiem a takie pierdoly typu kiera to juz twoj wybor- jak ci sie podoba
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
-
- Kontakt:
Wcale nie sa najlepsze, w zyciu bym grimek na nie nie zamienil
Jesli chodzi o moc najlepiej dziala gutek, ale lubie sie zapowietrzac i generalnie duzo z nimi jebania
Co do roweru konexa
Wszystko super poza rama, vpfree odpaada
Przerzutka xtr ale starsza, te nowsze to czyste xc
Reszta jest dobra
Jesli chodzi o moc najlepiej dziala gutek, ale lubie sie zapowietrzac i generalnie duzo z nimi jebania
Co do roweru konexa
Wszystko super poza rama, vpfree odpaada
Przerzutka xtr ale starsza, te nowsze to czyste xc
Reszta jest dobra
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com