CZy taki rower jest wart swej ceny

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Snikers ale po co jak mozna lepiej? Tyle masz kasy, ze tak do niej podchodzisz? ;)
Snikers
Kontakt:

Post autor: Snikers »

ok sory źle sie wyraziłem , jeżeli ma tyle kasy niech bierze, lub składa coś na częściach dojebanych , lecz nie na polskich.

Nie nie ma tyle kasy ze tak do niej podchodzę , lecz wydałem błędnie w polską ramę dość sporo jak na moją kieszeń , a ona sobie pękła po 3 miesiącach , bez katowania
Spaced
moderator
Kontakt:

Snikers gadanie polskie lub ta firma jest ogolnie bez sensu. Pekla ci KONKRETNA RAMA i to ona jest zjebana. To tak jak dzieci z us narzekaly na mongoose czy iron horse bo to byly firmy podobne do krossa w us i jakos okazalo sie, ze byly w bledzie bo potem te firmy zaczely fajny sprzet robic. Rodzime firmy tez maja szanse na poprawe.
Snikers
Kontakt:

Post autor: Snikers »

tak masz racje, lecz jednak gdy płacimy konkretną kasę to jednak powinno to wytrzymać chociaż sezon , a tera zanim odeślą mi dobrą ramę to będzie zima , sory ze tak pisze lecz to pewnie z poniesienia przez ostatnie doznania.
Spaced
moderator
Kontakt:

Snikers i nie polskim firmom zdarzaly sie gnioty. Nie mam dobrej opini o niektorych rodzimych firmach ale mówienie, ze polskie to zle nie ma sensu bo poziom rodzimych ram skoczył bardzo mocno. Szczególnie w okolicach street/dirt.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Spaced - niestety "nasze rodzime" firmy nie mają odpowiednich technologii jak cieniowanie, zmienne profile, nie wspominając już o hydroformingu.. Też popieram "Teraz Polska", ale skoro za takie same, lub nawet mniejsze pieniądzę, otrzymuję produkt z zastosowanymi wyżej technologiami..

Może się doczekamy..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Spaced - niestety "nasze rodzime" firmy nie mają odpowiednich technologii jak cieniowanie, zmienne profile, nie wspominając już o hydroformingu.. Też popieram "Teraz Polska", ale skoro za takie same, lub nawet mniejsze pieniądzę, otrzymuję produkt z zastosowanymi wyżej technologiami..

Może się doczekamy..

Jak to nie mają? Chcieć to znaczy móc !! Cały sprzęt tych znanych firm takich jak NS czy DC robiony jest na Tajwanie. W tym samym miejscu są robione ramy wielu innych znanych firm. Dostęp do technologii to tylko kwestia CHCIEĆ - MIEĆ PROJEKT - MIEĆ KASE.

Niestety, skoro CaneCorso (nie ta najnowsza bo o tej jeszcze mało wiadomo) wyrobiła sobie opinie ramy, która pęka po paru miesiącach. I faktycznie jest to prawda ! A kosztowała 4000 zł, to rzeczą prawie niemożliwą jest, żeby DC zrobiło sobie ramy z Hydroformingiem i zmiennymi profilami, która będzie kosztowa 6000 zł - kto by kupił rame za taką kase od firmy z taką opinią ??!! JA NA PEWNO NIE !

PS: Pzyjechał kiedyś do mnie do serwisu znajomy, z 3 miesięczną TOSĄ i tak w toku rozmowy zaczął mówic, że ludzie najeżdzają na DC,że te ramy wcale nie pękają... podszedłem do jego ramy,pokazałem palcem na łączenie mocowania dampera z dolną rurą i spytałem "Brynek, a to co?"

Sprawa jest prosta: Jeśli ktoś ma kase, to niech sobie kupuje co chce. Nieważne czy jest PRO czy tez będzie to jego pierwszy rower. Uwagi w stylu: kup sobie NS bo jest suuuuuuuper,kiedy ktoś ma kase na 24'bicycles albo black marketa są nie na miejscu.

Jedyne na co wg. mnie należy zwrócic uwagę, to nie dawać dziecku które dopiero zaczyna zjeżdżać jako pierwszego roweru Intensea M6 z foxem 40. W ten sposób nie wyrobi sobie techniki bo full zbyt wiele wybacza. Progresywnie- sztywniak z amorem 150mm, potem sztywniak z jakąś 2 półką... i dopiero full ze średnim skokiem a na koniec pro DH wypas maszyna... takie moje zdanie.
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

motomysz CC niby pękała na mocowaniu dampera teraz już w roczniku 07 jest inne mocowanie. Ciekawi mnie czy teraz w innym miejscu nie puszcza.
ps sory za offtop :P
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

moze i moon jest drogi ale myśle że wart swojej ceny, chocby za opinię i kultowość firmy. pamiętajcie że to nie jest towar masowy.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
ODPOWIEDZ