Jak sprowadzić Rower z USA

ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

ddex wysyłkac głupiej sztycy z Kanady do Polski kosztuje 60$ (paczka lotnicza), a 35$ (paczka morska).

ArthurGreen ale za wysyłkę ramy z USA do Polski to bardzo dużo zapłaciłeś, w dodatku jak to była jeszcze paczka morska!!
ablee
Kontakt:

BikerJG skąd te liczby??

BikerJG pisze:Sam nie sprowadzaj bo grozi clem i oplatami (22% cla - od wartosci paczki + kosztow wysylki oraz 11% podatku jesli rower bedzie nowy) wiec przy biku za 2000$ srednio oplacalne, a sklep nie zanizy wartosci na paczce. CHyba ze masz tam jakas rodzine. Za duzo pisania na forum.
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

ableeza morska powininen zaplacic polamerem ok 30-40$ a lotnicza 50-70$ tez jestem Ciekaw ale zakladam ze Wie co pisze
pzdr
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

a mam pytanie... czy przez Polamer nie place cla czy cos ?? bo mam rodzinke w usa i na przyklad oni by mi cos zamowili i wyslali by to do mnie to placa tyko za przesylke czy clo jakeis tez ??
http://tusiu.pinkbike.com/
ablee
Kontakt:

ddex artur nie maił jednej ramy tylko 500 i jak ją łamie to się nawet nie przyznaje tylko na nową zmienia ;]
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

Powiem jak ja to zrobiłem.

Zamówiłem 3x zbroja, 2x gogle, 2x koszulka na rower w sklepie w USA. Jako adres podałem adres siedziby Polameru w Chicago (wszystko jest na www.polameronline.com, trzeba założyć konto).

W Polamerze wypełniasz zlecenie paczki (musisz wybrać pomiędzy lotnicza/morską, wpisać wartość przesyłki i numer paczki (UPS lub Fedex)). Ja za paczkę lotniczą z podaną wartością 30$ zapłaciłem chyba ok. 70$ (waga 19 funtów).

Kiedy paczka dojdzie do Polameru, oni ją ważą i mierzą, po czym na stronie w panelu konta masz napisane ile musisz im zapłacić. Wysyłasz im kasę (masz do wyboru chyba PayPal, kartę kredytową i przelew bankowy), potem oni to pakują na statek/samolot i ślą do Warszawy. W Warszawie możesz odebrać osobiście lub oni wyślą ci to do domu.

Ja na swoją paczkę do Krakowa czekałem 9 dni (od momentu władowania do samolotu). Polamer ma tracking i możesz sprawdzić, co się ze sprzętem aktualnie dzieje.

Cła ani innych podatków nie płaciłem.
ODPOWIEDZ