oboz rowerowy

blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

jak z trasami w livingo pod moj rower (do wakacji wymienie hample na hydrauliki jakies, i w oponki gorskie jakies sie zaopatrze), sa takze trasy dla poczatkujacych? (w zyciu nie jezdzilem w gorach ani nie walilem dropow po 2m+)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

blackdemonw livi na bank sa łatwe trasy ale tak na prawde dla poczatkujacego idealnym parkiem jest winterberg. Praktycznie cały park jest przyjazny poczatkujacym. Wlasciwie tylko najwieksze dropy, road gap i jeden odcinek na trasie dh dla poczatkujacych jakiekolwiek problemy moga sprawiac. Reszta jest do ogarniecia.

BTW. Czy ja dobrze słyszałem ze ty z peknietym amorem chcesz jechac? Bo był juz taki jeden i zaliczył szybkiego tripa do szpitala...
blackdemon
Kontakt:

nie wiem co z tym peknietym amorem, jak bedzie okazja to kupie te golenie albo to zaspawam
narazie gregorio nie chce mi odpowiedziec ile kosztuje korona i wymiana jej (gwary nie uznaja bo mi wpieraja ze uzywalem niezgodnie z przeznaczeniem)
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

blackdemon pisze:narazie gregorio nie chce mi odpowiedziec ile kosztuje korona i wymiana jej
jak ci odpisza to sie ceny mozesz przestraszyc :D[

b]Spaced[/b] no nas wyszedł 64euro dla młodziezy ( do 91' chyba było ) i był na 7 dni. (nie pamietam dokładnie moze sie troche myle) no i mielismy załatwiona tez jakas znizke na karnet.. jakos tak to bylo :P
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Spaced
moderator
Kontakt:

greenman looknij na ceny. Osoby ponizej 16tego roku zycia - za 63 euro maja 5 dni z 7 czyli ze przez 7 dni mozesz tylko 5 wykorzystac. Całe 7 wychodzi wiecej. Looknij sobie. Ceny sie nie zmieniły raczej gwałtownie bo byłem tam 2 sezony temu i pamietam płacenie tej chorej kwoty za karte sezonową.
diabeł
Kontakt:

Post autor: diabeł »

Witam,
oferta na naszej stronie jest na rok 2008, wiec nie do końca jest aktualna. Niedługo będzie pełna oferta 2009 z miejscówkami, terminami i cenami.
Wstępnie mogę wam napisać, że obozy stricte treningowe będą odbywały się w Polsce. W Szczyrku, który oferuje najlepsze warunki do treningu DH, i Białymstoku gdzie będzie 4x, skatepark i dirt. Na tych obozach skupiamy się na trenowaniu różnych niezbędnych umiejętności, jak skręcanie, hamowanie, pokonywanie przeszkód. Faktycznie wprowadzamy tu pewną dyscyplinę, ale bez przesady, to nie wojsko.

Jeśli ktoś chce konkretnie poszaleć i wyjeździć się może się wybrać do Whistler. Koszt faktycznie nie jest niski, bo wyjazd to minimum 8 tysięcy plnów (jak się wcześnie zabookuje lot), ale trzeba wziąć też pod uwagę fakt, że obóz będzie trwał prawie 4 tygodnie (3-28 sierpień). Ten wyjazd jest bardziej na relaksie, ale też grupa jest mniejsza co pozwala na wprowadzenie rodzinnej atmosfery :D

Tak czy inaczej warto wybrać się na jakiś obóz szkoleniowy, aby pod okiem bardziej doświadczonych kolegów poprawić niektóre błędy i po prostu lepiej jeździć.

pozdr :twisted:
http://www.totalbikes.pl -Profesjonalne Obozy Rowerowe
http://www.urgebike.pl -kaski Urge
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

AramDH trase widziałem , i pewnie nawet bym tam nie zjechał , tylko jak jest obóz do Włoch to gdzie? bo sie nie orientuje w tych trasach :D
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

kona1994 pisze:AramDH trase widziałem , i pewnie nawet bym tam nie zjechał , tylko jak jest obóz do Włoch to gdzie? bo sie nie orientuje w tych trasach

dobra już nie trzeba znalazłem
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

a co myślicie o Jasnej z bike-camp.pl . wybieram sie tam z kumplami, ale niech mi ktoś powie jak tam jest jak z trasami, jedzeniem, cenemi itp? i czy warto tam jechać?!
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Spaced widzisz , cena samego obozu z przelotem to 8k a dolicz sobie do tego ceny czesci które bedzie trzeba wymienic w czasie obozu no i troche kasy na częsci których w PL nie da sie kupic wiec wyjdzie pod 10-11k , szczególnie ze obóz ma trwać 4 tygodnie...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
MateuszWLCK
Kontakt:

Post autor: MateuszWLCK »

orientuje się ktoś kiedy będzie film z bike-campu leogang?
blackdemon
Kontakt:

diabeł pisze:Witam,
oferta na naszej stronie jest na rok 2008, wiec nie do końca jest aktualna. Niedługo będzie pełna oferta 2009 z miejscówkami, terminami i cenami.
Wstępnie mogę wam napisać, że obozy stricte treningowe będą odbywały się w Polsce. W Szczyrku, który oferuje najlepsze warunki do treningu DH, i Białymstoku gdzie będzie 4x, skatepark i dirt. Na tych obozach skupiamy się na trenowaniu różnych niezbędnych umiejętności, jak skręcanie, hamowanie, pokonywanie przeszkód. Faktycznie wprowadzamy tu pewną dyscyplinę, ale bez przesady, to nie wojsko.

Jeśli ktoś chce konkretnie poszaleć i wyjeździć się może się wybrać do Whistler. Koszt faktycznie nie jest niski, bo wyjazd to minimum 8 tysięcy plnów (jak się wcześnie zabookuje lot), ale trzeba wziąć też pod uwagę fakt, że obóz będzie trwał prawie 4 tygodnie (3-28 sierpień). Ten wyjazd jest bardziej na relaksie, ale też grupa jest mniejsza co pozwala na wprowadzenie rodzinnej atmosfery Very Happy

Tak czy inaczej warto wybrać się na jakiś obóz szkoleniowy, aby pod okiem bardziej doświadczonych kolegów poprawić niektóre błędy i po prostu lepiej jeździć.

pozdr Twisted Evil
czyli z tego co rozumiem to wloch/francji nie bedzie dla poczatkujacych? dupnie :(
terefere
Kontakt:

Post autor: terefere »

A jakiś obóz wyjeżdża gdzieś z okolic 3miasta? Bo nie wiem czy by mi sie jakoś udało dojechać do warszawy czy gdzieś:D Nie wiem czy tata by chciał podwieść :P
royal delfi
Kontakt:

Post autor: royal delfi »

jak wcześniej napisałem co myślicie o tej jasnej?!
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Kumple byli na totalu rok temu w Wierhomili i w tym roku na bike campie w leo. Ogólnie mówili,że jeżeli chodziło o atmosfere i chęć nauczenia się czegoś to Totalbikes dużo lepiej wypada. Na bike campie tylko śmiganie i podobnno wojskowe traktowanie.

Całą ekipą z Gdańska ustawiamy się na przyszły rok na winterberg. Dobrze by było,gdyby total tam był ;).
Ride 4 Fun ! Biatch !
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

freed pisze:Na bike campie tylko śmiganie i podobnno wojskowe traktowanie.
No i czasem tak tam musialo byc :P Jakas dyscyplina czasem musi zapanowac :P
W sumie mi sie podobała forma 'tylko jezdzenia' ;)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Zaborowski1 ja wlasnie nie rozumiem czemu ludzie na wyjazdach czesci kupuja notorycznie. Trzeba ogarniac co sie z rowerem dzieje to sie nic nie psuje. Na wyjazdach do tej pory miałem tylko 2 awarie w zyciu. Jedna z powodu własnej głupoty, a inna przez ciezka glebe. Jak na ilosc wyjazdów to raczej mało.
A cena wysoka ale +2-3k to i tak nierosadnie wydane pieniadze moim zdaniem. Mozna trzymac koszty nizej, a nie bawic sie w zakupy. Jak ktos ma kase to sie moze bawic ale jeszcze nie nauczyłem sie gnoju w złoto zamieniac ;)

A co do czesci, których sie w pl nie da kupic... Wszystko do PL da sie sprowadzic wiec nie wiem co jest takiego super w kupowaniu na miejscu. Uzywki moze czasem bo sie to widzi na zywo ale i tak ludzie na allegro w ciemno kupuja wiec czemu nie brac z giełd zachodnich...
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Spaced - co znaczy "trzeba ogarniać co sie z rowerem dzieje"?
http://brooce.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

brooce zauwazac problemy z bikiem nawet najmniejsze, a nie jezdzic i liczyc ze to nic wielkiego. Zawsze praktycznie jak jestem w górach widze pare osób, które maja jakies szalenstwo z bikiem. A to chore luzy, a tu jezdzenie na damperze w którym definitywnie cos jest zle bo dobija przy wjezdzie na kraweznik (tutaj oczywiscie najbardziej skrajne przykłady bo małych rzeczy nie jadac na czyims rowerze sie nie czuje).

To chyba jedyny powód dla którego ludziom sie tak oporowo sprzetu psuje bo sam glebie jak głupi i poza kłopotami w tym sezonie z hamulcem (przywalone w drzewo) z ktorym i tak jezdzilem i rozcietą oponą to zgrzytów nie miałem sprzetowych powazniejszych. Zero wydatków dodatkowych w trakcie wyjazdów. Pomimo jednego gipsowania w tym sezonie i wielu gleb. ;)
ODPOWIEDZ