oboz rowerowy

blackdemon
Kontakt:

oboz rowerowy

Post autor: blackdemon »

co myslicie o obozie rowerowym totalbikes.pl? nie ukrywam ze chetnie bym sie w wakacje do wloch przejechal pojezdzic a nie mam z kim.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

nie wiem jak totalbikes ale byłem w tym roku w leogangu na bike-camp.pl i na wypasie bylo xD mega sa takie obozy :D
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

blackdemon zapytaj ich jak z dostepnoscia wyjazdów w tym sezonie bo w ubiegłym włochy sie nie udały bo chętnych było za mało (sam sie chcialem wybrac).
Napisz do nich maila albo na forum do Schodka. Ogólnie ekipa wie co robi i spoko sie z nimi jezdzi (chociaz ja akurat jezdzilem z nimi poza obozami).

greenman Livigno jest znacznie wieksze od leo ;) Dla mnie leo poza dirtami jest mocno przereklamowane.
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

no to prawda co Spaced mówi o Leogang...

Też tam byłem na obozie i oczywiscie mozna sobie tam pojezdzic , ale jakiegoś "szau" niema... Raczej taka trasa dla przyjemniego jezdzenie . Nic takiego trudniejszego .
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Spaced
moderator
Kontakt:

No mi na trasce DH podobała sie własciwie tam jedna scianka/zjazd stromszy jak juz sie pod wyciag zjezdzało. Reszta do dopracowania. Do tego 1/2 trasy równolegle do FRki biegnaca jest za wąska.
greenman
Kontakt:

Spaced tez to zauważyłem, na dobra sprawe to malo co tam jest :P dlatego na przyszły sezon jade do winterbergu, ale ogolnie chodzi mi o to ze fajnie jest na takich obozach czyt. atmofera itp :)
Spaced
moderator
Kontakt:

greenman w winter jest duzo ale jak ma sie mniejszy rower. Na DH szczerze mówiac jest cienko bo masz 2 krótkie trasy. Trasa continental juz jest nieprzyjemna na pełnej zjazdówce. Dirty na poczatkujacych i slope park tez raczej srednio ;) Traska DH i Freecross sa miłe ale krótkie (kolo 1.5km).
Zaleta winter jest na pewno to, ze trasy sa 10x lepiej przygotowane niz leogang. Co zabawne jak widzisz tam ładna dziewczyne to mozesz zalozyc, ze rodaczka ;) Zawsze sie sprawdzało :P

Ja na przyszły sezon bede celowac raczej w Maribor, Schlad czy Morzine (ew. cos włoskiego ala Livigno, Bernadoccia czy Pila), no chyba ze znajde jakas magiczna prace i dam sie przekonac na whistler wtedy (jak bedzie kasa to bankowo sie dam :P )
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

blackdemon bylem na obozie z totalbikes w wakacje 2 lata temu w wierchomli. co do pojezdzenia to naprawde pojezdzilismy dosyc dobrze. opiekunowie jak i kadra bardzo fajna, znajaca sie na rzeczy (Diabeł, Kucbor, Zielu, Kolbi, Schodek, itp).
problemem bylo natomiast to ze przez tydzien mieszkalismy w jednym miejscu, a na drugi tydzien nagle niespodzianka, i wylatujemy do domku sporo dalej od wyciagu, wczesniej nie bylo o tym mowy, w umowie tak samo.
drugim problemem, moze nie dotyczacym bezposrednio DH tylko dirtu bylo to ze wdlg umowy na obozie mial byc Papiez, a tym czasem byl tylko Waldek.
atmosfera jak w wojsku, doroslych ludzi traktowali jak te dzieci co tam byly po 13 lat. zadnego rozgraniczenia wiekowego. nic nie bylo wolno, i nie mowie tu o piciu i imprezach bo to oczywiste ze biora za kogos odpowiedzialnosc. 2 osoby wylecialy z obozu za byle co, ale na forum nie bede pisal z jakiego powodu.
generalnie jesli jestes nastawiony tylko na to zeby sobie pojezdzic i jezeli umiesz sie podporzadkowac (chorym) zasadom to bardzo polecam. naprawde pojezdzisz i podszkolisz swoje umiejetnosci.
kamillr
Kontakt:

Post autor: kamillr »

więc bikecamp czy totalbikes? I gdzie jakieś cenniki czy coś bo nie potrafie się doszukać?
kona1994
Kontakt:

Post autor: kona1994 »

Jak mówicie, że w leogangnu i wnterbergu nie jest tak fajnie a tam się nastawiałem najbardziej :D to co innego polecacie? jak jest obóz do Włoch to do Val di Sole?
greenman
Kontakt:

no i nie sposób tez wspomniec o cenie obozów :D
Leogang - 10dni - 1550;-
Livingo - 10 dni(chyba) - 2250;-
zimer
Kontakt:

Post autor: zimer »

jeżeli chodzi o winterberg jest tam wszystko i wszystko idealnie przygotowane kazdy znajdzie tam cos dla siebie 4x dh fr dirt. na obóz jest to idealna miejscówka ale jezeli sie nastawiasz na samo dh to wybrałbym juz cos innego. sam winterberg przyjemna zadbana miejscowosc duzo knajpek z dziewczynami z polski i stosunkowo nie drogo.
co do bikecampu wszystko jak najbardziej pozytywnie choc jedzenie mogłoby byc lepsze.
blackdemon
Kontakt:

z kasa nie ma u mnie problemu ;)
w gorach w zyciu ani razu nie bylem (na rowerze oczywiscie), nastawiam sie na lekkie dh/fr ale nie wiem czy moj rower to wytrzyma a dokladniej pekniety drop off. ktory oboz bedzie OGOLNIE lepszy (wsparcie dla poczatkujacych itp.). no wlasnie, i jak z jedzeniem? mozna brac ile sie chce czy jest okreslona porcja? i czy chlam czy cos w miare zjadliwego
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

blackdemon jak z kasa nie ma problemu to dawaj do Whistler... wyjazd wyjdzie ci z ok.10-11k zł
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
blackdemon
Kontakt:

nie chodzi o to. mowie ze 2.5 tysiaca napewno bede mial do wakacji i pare czesci tez zmienie. mysle nad obozem we francji/wloszech
Spaced
moderator
Kontakt:

greenman leogang bez karnetu, livigno zawiera w cenie. Czytaj uważnie.

Zaborowski1 zadne 10-11k. kolo 6tys z przelotem.
greenman
Kontakt:

Spaced no dobra nie doczytałem xD ale w Leo za karnet płacislimy cos 64euro
Ale jak kto woli :)
Co to jedzenia to zawsze moglo byc lepiej, ale kiepsko tez nie bylo, sniadanie zazwyczaj szwedzki stół (brałes co chciałes i ile chciałes :) a z obiadem troche inaczej ... zazwyczaj były przygotowane porcje dla kazdego.
Aram
Kontakt:

Post autor: Aram »

Whistler zajebiste. tras dużo łatwiejszych i trudniejszych, szybszych i technicznych itd.
Ale wyjazd mi wyszedł 11k z wszystkim co musiałem w rowerze wymienić :D
Winteberg fajny, ale raczej pod malego fulla, trasa dh krótka. continental fajny :D
Leogang przereklamowane jedna trasa Fr łatwa i dh w 50% po Fr
Kona1994 widziałes trase w Val di sole? Mysle ze miałbys problemy nawet z jej zjechaniem.
www.mtb.interia.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

AramDH tak ale z tego co ja słyszałem o wyjezdzie to wy sie tam pozywialiscie sushi i w zakupy sprzetu bawiliscie ;)

greenman 64euro to nic nie wychodzi. 3 dniowy dla osoby pełnoletniej to 66.

Tygodniowy to juz koniecznosc kupienia karty sezonowej czyli 194 euro dla osoby dorosłej i 155 euro dla niepełnoletnich.

http://www.leoganger-bergbahnen.at/file ... g_2008.pdf
ODPOWIEDZ