Ceny amortyzatorów i nie tylko?

AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

chrabał niekoniecznie myślałem o produkcji w jakims garażu.. pomyśl.. gdyby ktoś zainwestował.. wybudował takom odlewnie czegoś tam (to o czym muwileś) i pare innych rzeczy (a taki balzen np co robi???) to wtedy po pierwsze ogulnie kraj by na tym zarobil bo zaklady bylyby w polsce(podatki i takie tam..).. a i "konsumenci" byliby zadowoleni.. Tu jest potrzebny dobry pomysł, dobry plan.. i oczywiście duże fundusze!! bo jak nie to, to powiedz mi co my w Polsce możemy robić?? (hehe nasuwa sie tylko wódka, bo mielibyśmy kosmicznom liczbe konsumentów)!!
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

A ja powiem i jeszcze jednej rzeczy bo jesli taki importer Manitou(Plus - wigwam) czy Rock Shox (harfa-harryson) podnoszac ceny i mowiac ze jest dlatego drozej niz w USA czy chodzby Niemczech moga sie zaslaniac akcyza i innymi pierdolami ale zeby marzocchi produkowane defakto we wloszech(ten sam kontynent:D) byly drozsze niz w USa i wszedzie indziej to wola o pomste a metoda jedna poprstu trzeba przestac kupowac w Gregorio i ich udupic.

A zreszta jescze jedno na temat Manitou i RS - kiedys przychodze do plusa pytam co za podwyzka a oni a bo kurs dolara skoczyl tylko, ze dolar potem polecial na leb do 3.6 i tak sie utzrymuje a ceny zostaly to samo sie Harfy tyczy.

A swoja droga to jeszce raz o manitou pierwszy rocznik Shermana Flicka kosztowal oficialnie 2020zl a teraz oficialnie 2500 kurw.a za to ze pokretlo ma inny kolor i za chujow.a regulacje 90-130 ktora potrafi sie zacinac i wplywa na charakterystyke pracy jednym slowem to dobrze nie swiadczy. ****** pazernosc tych wszystkich sprzedawcow i jescze zeby w zwiazku z tym gwarancja byla na dobrych zasadach.........ale to sie tyczy glownie Gregorio i Marzocchi po co bylo nazywac amor Dirt Jumper co mysleli ze ludzie sobie kupia to zeby po scizece asfaltowej pojezdzic<lol>

Miejemy nadzieje ze bedzie lepiej a, ze nadzieja matka glupich........
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

No to moje domysły, nie jestem zorientowany w takich rzeczach.
Ale tak jak napisałem na końcu, może i możliwe jest wyprodukowanie takiego sprzętu, ale jeśli nie robiłoby się tego masowo w tysiącach sztuk to nierealne jest to za normalne pieniądze.

A tak przy okazji tego co napisał Dzikus "ile firm zachodnich zleca produkcje roznych rzeczy w polsce"....nie wiem jak jest teraz, ale w 2001 r. część ciuchów firmy Oakley było robionych w Polsce :))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Akurat z tym kursem dolca to jest normalne...

Kupiles np nie wiem gf 6800 ultra ze stanow za 1800zl przy kursie zalozmy 4zl

Sprzedajesz za 2500zl w polsce, nikt nie chce kupic, czas mija, masz zamrozona kase

Nagle dolar leci na 3zl , i twoja karta teoretycznie jest warta juz o 25% mniej, nio to przeciez nie bedziesz jej sprzedawal taniej? Liczy sie to za ile ja kupiles, i za tyle checsz sprzedac aby ci sie to oplacilo. Tak robi kazdy sprzedawca i jest to calkowicie logiczne.

A ze to czasem idiotycznie wyglada to juz inna sprawa, looknij sobie na allegro jak ziomki sprzedaja jakies 5950 Ultry w cenie nowych 6800 i co najlepsze sa cfaniaki co to kupuja :D

Dopoki istnieja frajerzy i da sie na nich zarabiac, dopoty taki proceder bedzie mial miejsce. Ludzie sa chciwi...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ODPOWIEDZ