Jakie mocne Koła ??

LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Bombell Skoro chłopak zaczyna jazdę lepiej niech ma coś wytrzymałego co naprawdę ciezko popsuć, nabierze techniki i nauczy sie na lżejszym jeździć, pozatym nie każdemu zależy na wadze roweru, mam sztywniaka z alu co waży 18,1 kilo i jakoś mi to nie przeszkadza.
Back in black
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

LestatBiker Przy odpowiednim treningu i pomocy lepszych od siebie, jak chłopak ma zapał i chce jeździć to do wakacji opanuje podstawy techniki i katować sprzętu nie będzie, a ciężar zostanie...
Wino
Kontakt:

Post autor: Wino »

SegatiV Jeździć będę z riderami z mojego miasta, śmigają już od kilku lat a wiec spokojnie mnie podszkolą, jeden z nich w tym roku nawet w jakichś zawodach dh startuje muszę się dopytać jakich a wiec on mnie trochę tez podszkoli a przy okazji splecie koła :)

SegatiV A Ty co byś polecił na przód a co na tył jeśli chodzi o obręcze ??
Właściwie to na przód chyba już wiem ze założę raidera lub fortress. Jeszcze myślę nad tyłkiem.
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

mam blizzarda z tylu i bez szalu ma dosc mocne bicie wiec fortresa to bym sobie podarowal na tyle, mysle ze waga roweru nie ma jakiegos kosmicznego znaczenia na poczatku lepiej chyba wziasc mocniejsza czesc która dluzej posluzy :D
Wino
Kontakt:

Dobra :D kurde już się gubię.
Jedna osoba pisze tak inna inaczej i wszystko już mi się pomieszało.
Jako ze dzisiaj mam już 200zł to kupie sobie obręcze i szprychy a za piastami poczekam jeszcze tydzień bo na nie będę miał kasę w nowym tyg.

W tył wpakuje blizzarda żeby mi to trochę dłużej wytrzymało.
Na przodzie wlepię coś lżejszego od blizzarda ale nadal coś z dartmoora dlatego ze amor jest trochę przyciężkawy i nie chce jeszcze bardziej obciążać przodu.

Na wadze mi nie zależy, ramę mam sztywniaka i jak narazie wazy coś kolo 14kg, kumpel ma rowerek który ważył i wyszło mu 14kg, mój jest odczuwalnie lżejszy a wiec może i w 13 się mieści.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

A może najpierw kupić piasty bo to pewniaki a z obręczami poczekać? Może na tył jakąś dobrą używkę wziąć np. S-type albo EX325. Jak poszukasz to pewno coś się znajdzie.
Wino
Kontakt:

Nie no dobra nie będę już kombinował, znalazłem dobrą ofertę na necie, będę miał fortressa i blizzarda + komplet szprych równe 200zł

Myślę ze temat może być do zamknięcia. Jeszcze raz dzięki za odp.
ODPOWIEDZ