Diverse suspension - nowy gracz na rynku

dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Biffff- "Interesujące. Zastanawiam się czy Diverse Suspension będzie nadal dostawcą tytanowych sprężyn dla Cane Creek. Zastanawiam się czy nazwa "Dueler" wskazuje na "twin-tube style shock" (nie wiem co to w języku technicznym oznacza, :? ) Zwariowane ceny!...Wow!

Woody- " Cool, produkowane w USA, z chęcią chciałbym je zobaczyć na własne oczy.
Strona mówi jedynie o tym jakie sprężyny są w damperze, na stronie nie ma zbyt obszernych informacji o reszcie dampera."

Delimeat- "Interesujące, cena naprawdę minimalizuje ryzyko. Czy damper rzeczywiście jest produkowany w US? Wygląd sprawia wrażenie, jak gdyby był kiepsko wykonany, coś jak Manitou Swinger, który został wyprodukowany na Wietnamie. Nie żeby to, jak wygląda twój damper miało jakieś znaczenie... ( raczej chodziło o ironię ) Powinno być więcej opcji... "

Al-irl " Wygląda mi to na interesującą propozycję, czas powie czy jest to "poważny rywal" dla innych damperów. Mogliby popracować trochę nad "asthetics" ( może ktoś mi pomoże, bo nie mogłem rozszyfrować tego słowa :D ) ale jeśli to będzie działać i będzie trzymać ten przedział cenowy, jakoś da się przeżyć ten lekko obciachowy wygląd. Jest możliwe, że Diverse spowoduje spadek cen Cane Creek Double Barrel."

Dobra, więcej nie tłumaczę, ( może to i lepiej dla polskich czytających :mrgreen: ) , mam zaraz uczelnię, więc muszę spadać, niech ktoś przetłumaczy resztę. :wink:
Pozdrawiam
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

dziadek_dzidek . Dzieki wielkie i jesli miałbyś ochotę na jakąś współpracę czy zwykłą pomoc, to będę wdzięczny..

arthurgreenpl@mac.com
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Ok, przy najbliższej okazji postaram się moją rzekomą znajomością języka ;)
pozdro

frango
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

zawsze pozostaje jeszcze Spaced, który jest przecież tłumaczem ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

"Dobra, zacząłem więc skończę... bo prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym nie jak zaczyna, ale jak kończy... :mrgreen: " Reszta najważniejszych postów:

Hackastic- "Wygląda ładnie i schludnie- żadnych fikuśnie wyglądających pokręteł z niezrozumiałymi oznaczeniami, dobrze dobrane rozmiary, nie wymaga azotu! , prawdopodobnie łatwy do przerabiania.
OH!...czy ktoś już zauważył, że za 340 dolarów otrzymujemy damper z tytanową sprężyną?!!! "

Sandwich- " wygląda niesamowicie, zastanawiam się czy oferują zaworowanie dla
konkretnych modeli, czy damper posiada wystarczający zakres regulacji by to zrekompensować? "

Frango (PL) :wink: " Bardzo interesujący produkt, byłoby wspaniale zobaczyć, że damper dobrze współpracuje z najnowszymi ramkami i będzie dobrze jeśli utrzyma podobny poziom cenowy!
Oczekuje na tytanową sprężynę od Diverse Suspension, więc niedługo poznam smak produktów DSP"
Fadi, jeszcze raz dzięki!

Time-bomb "Bardzo interesujące. Zawsze jest miło zobaczyć inny wariant na rynku, zwłaszcza w dobrym przedziale cenowym. Rozmiar 9,5x3.0 waży 444g, więc jest dosyć lekki ( waga bez sprężyny ). Jeśli mówimy o zewnętrznych regulacjach jest to po prostu Manitou Revox ( nie twierdzę, że wewnętrzne są identyczne ), ale za tą cenę z pewnością najpierw wezmę na przejażdżkę Diversa zanim kupie Manitou Revox'a. Również chciałbym wiedzieć, czy Diverse oferuje indywidualny tuning w cenie w jakiej robi to "Elka" jeśli tak, to przekona Mnie do wypróbowania jednego z damperów Diverse".

Orvan- "Mój damper pracował i robił wszystko to, czego od niego oczekiwałem". Jeździłem na dwóch wersjach dampera, od roku 2008, miałem je w trzech rowerach Intense'a. Damper diverse sprawiał, że lubiłem mojego starego Socoma trochę bardziej niż, gdy pracowały w nim inne dampery. Damper jest całkowicie produkowany w Californii. Cabdoctor powinieneś zadzwonić do DSP i porozmawiać z Fadi'm . Jeśli zainteresowanie damperem będzie duże, prawdopodobnie wypuszczą go w dodatkowych rozmiarach. Osobiście potrzebuje rozmiar 7.75x2.25 ze złotymi detalami. "

pedro_sanchez "Długość zbiornika wyrównawczego, podana przez innych niepokoi Mnie. Bardzo chciałbym go przetestować w rozmiarze 8.75x2.75 gdybym tylko wiedział, że zbiornik wyrównawczy zmieści się w mojej ramie- SX TRAIL 2007. Patrząc na zdjęcia, nie ma możliwości aby tam wszedł... "

To tyle, mam nadzieje że nie pomieszałem.
Pozdrawiam
frango
Kontakt:

Jeśli chodzi o moje wypociny, to wszystko się zgadza :D

Koleś z DSP napisał mi, że chcą sprawdzić, jak nowa Glory będzie działać z Duelerem o wymiarach innych niż oryginalny RC4. Nie wiem jeszcze czy chcą włożyć 8,5x2,5 czy może zrobią wersję specjalną np. 8,5x2,75" by zachować skok a tylko zmienić geometrię na bardziej racingową i trendy ;) Może będę wiedzieć jutro :)
pozdro

frango
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Wie ktos moze jak to jest z dostepnoscia w Polsce , moze jakis dystrybutor ??
http://tusiu.pinkbike.com/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Tusiu993 dostepnosc w polsce jest taka, ze zamawiasz u nich na stronie i ci wylaja. Wielki problem to nie jest.
frango
Kontakt:

W Czechach jest jakiś dystrybutor. Spojrzyj na stronę DSP.
pozdro

frango
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

dziadek_dzidek pisze:Mogliby popracować trochę nad "asthetics"
tu chyba powinno być nie ''asthetics'' tylko ''esthetics'' czyli chodzilo o poprawe estetyki ; d
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Zaborowski1 blisko ale jednak aesthetics ;)
ODPOWIEDZ