ja polecam odkladac kase sledzic allegro i uzbroic sie w cierpliwosc. nieraz sa do sprzedania prawie nowe piasty albo kola na piastach renomowanych firm.
Albo trafiaja sie okazyjnie nowki.
Ja wylicytowalem uwazam ze fartem noweczke sztuke zapakowana Sunn Ringle Abbah Lawil 12x150 za 320zl. piasta przejechala u mnie sezon i nie ma zadnego znaku zuzycia a cyka dosc konkretnie choc nie jest najglosniejsza na swiecie.
Takze odkladac i szukac szukac i jeszcze raz szukac bo mozna fajny sprzet nieraz wyrwac.
Co do smaru i sprezynki w piastach typu novatec to sprezynki sa rozne bo rozbieralem 3piasty novateca i byly 3 inne sprezynki;d;d i kazda piasta inaczej terkotala. Ja w swoim Coasterze DH 12x150 ktorego mialem przez kilka dni zastepczo zanim zaplotlem kolo na Ringle to wlozylem sprezynke z kółeczka od kluczy

odpowiedni przyszlifowalem zeby splaszczyc boki zeby zmiescila sie w rowerk i do tego zamiast smaru stałego dalem olej do przekladni/zebatek ktory znalazlem w garazu. Efekt byl taki ze te NS przebijal terkotanie Hope Bulp i mojego obecnego Ringla

ale to takie patenty domowe ktore mozna zastosowac w taniej piescie.