Rama MassiveMachine Alpha

LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Spaced ej, no posprzeczałbym sie troszkę bo sadzę ze jednak w jakimś celu zastosowano w nim haki na zawiasach, wiesz, kłóklo leci nie po łuku tylko pewnie w górę przez to, aczkolwiek mogę sie mylić, fajnie jakby sie ktoś z 2 posiadaczy w pl wypowiedział na ten temat ;)
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

LestatBiker w sumie nie pomyslalem - to jest lawhill. Niezłe zawieszenie - Rotec rl9 ma podobne.
Inna sprawa, ze ta rama ma idiotyczną geometrie i jest tak kretyńsko ciężka ( w sensie cieższa od screama i to z tego co pamietam znacznie) wiec po kiego grzyba jestes nią zainteresowany? Roteca tanio mozna miec ;)
LestatBiker
Kontakt:

Spaced tylko o zawiechę pytam , nic poza tym ;) co do ramki dobrze wiesz ze waga mi zwisa totalnie, ma być mocne i trwałe, choć ma swoje plusy ta ramka, poza tym nie wiem jak z finansami będę mieć w tym roku sam szukam czegoś unikatowego bo na tomacu nie będę tłukł się wiecznie i raczej nie zamierzam się go pozbywać bo ten set zostaje, jak znajdę jakis wynalazek bedę pytał ;)
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker czyli jakby ci rower wazył powiedzmy 200kg to tez by ci róznicy nie robiło? Bo np. miedzy moim rock machine, a screamem z monsterem róznice czułem. 3kg da sie. Wiec juz przestan prezyc hardcorowe e-miesnie i znajdz sensowny rower. Mocne ramy spokojnie 5kg z damperem moga wazyc. A co do plusów? Jakie? Zawieszenie ma fajny system co nie znaczy, ze jest dobre bo mogli wiele spieprzyc. Geometria jest idiotyczna (ponad 16 cali nad ziemia support, to juz nie jest mało, to jest 5cm wiecej niz obecne downhillówki)
LestatBiker
Kontakt:

Oj żebyś się nie zdziwił, mam czym pogonić ;),no wiem o co Ci chodzi ale nie przesadzaj, rower waga w granicach rozsądku, waga to nie wszystko, bo tych od 1-2 kg mozesz nie czuć przez lepsze geo... aha, jeśli masz na myśli versusa ramę z danymi co podałeś to zgadzam się...
Back in black
Spaced
moderator
Kontakt:

LestatBiker ale przy tym samym kazdy kg czuć. Wiem bo nie odchudzam bike'a skokami ostatnio ;)
LestatBiker
Kontakt:

Spaced no mój raz tyje, raz schudnie i nie narzekam, ale nie lubię roweru zbyt lekkiego też, dlatego nie robię w tym wzgledzie nic, cóz, następny mój rowrek, zobaczysz ze bedzie jak na Twoje oko sensowniejszy, z powodu braku oldschoolowych czesci na rynku, a i te sie kończą albo są drogie, dlatego bedę musiał pójsć za ciosem czasu.
Back in black
ODPOWIEDZ