Napinacz do fr

dragula88
Kontakt:

Re: Napinacz do fr

Post autor: dragula88 »

Okay, jak możecie to obczajcie jeszcze to:
http://allegro.pl/napinacz-lancucha-z-r ... 12071.html
Ten wózek ma takie wgłębienie, wydaje się, jak by lepiej trzymał łańcuch... Wg. Was, jest lepszy czy gorszy od tego dartmoora, oraz czy wejdzie na te moje zębatki 11-34?
Life is simple, You make choices, and never look back..
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

dragula88 pisze:pseudo iscg3
to na pewno iscg old po prostu
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
dragula88
Kontakt:

ProKoksarz
Kontakt:

Post autor: ProKoksarz »

ja słyszałem o czymś takim jak przejscówka czy coś takiego. zakladasz to pod supotr i przykrecasz do tego napinacz jak byś sie pomylił i zły napinacz wziął.tylko to jest trudno dostepne podobno ;/
ProKoksarz
Kontakt:

Post autor: ProKoksarz »

looknij na rolke dartmora a na noname :p rolka dartmoora jest gładka i możliwe że ci z tego bedzie zjerzdżał łańcuch. ale nie jestem pewien
dragula88
Kontakt:

No name faktycznie,wygląda lepiej, i napisane jest, że wejdzie mi pod mocowanie iscg.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jeszcze zależy jakie. Dartmoor ma tą przewagę że dorzuca do swoich napinaczy mocowanie pod suport. W sumie jeśli patrzeć na to, to darta się bardziej opłaca bo samo mocowanie zwykle jest dość drogie.

Z drugiej strony jeśli rama ma iscg nieodpowiednie(jak się cieszę że mam w ramie oba rodzaje xD) to taki uchwyt pod suport raczej gówno daje(sam miałem ten problem). I nie wiem czy dart przerobił napinacze tak żeby przez howitzera przechodziły. Bo ja żeby założyć napinacz muszę odkręcić miskę i siłą rzeczy automatem jestem skazany na iscg w ramie i jakieś podkładki jak się zębatka za daleko okazuje.
dragula88
Kontakt:

heh, to już sam nie wiem co mam zamówić... A muszę to zrobić do niedzieli, ew. pon rano.. e13 drs, to również ciekawa opcja, ale używany ;).
ODPOWIEDZ