Fox 40 Rc2 Kashima vs Rs Boxxer vs 888 EVO Ti vs Dorado 2011

mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

EZrider pisze:Jeżeli Boxxer bez bebechów to po co komu Boxxer? Najgorsza puszka na rynku. W całości wypada lepiej
chyba raczej na odwrót. po co komu bebechy z boxxera skoro są słabe w porównaniu do konkurencji ??
Puszka chociaż lekka i sztywna, a mision control dupy nie urywa, a motion to już w ogóle padaka - zwykła uginaczka z tłumieniem...

888 rc3 evo 2011 - jezdziłem, uginałem, niszczy system i konkurencje jak dla mnie. Widelec praktycznie bezobsługowy, czuły jak masełko :D foxa i boxera to bije na cyce razem wziętych :DD
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

mlynooo pisze:a motion to już w ogóle padaka - zwykła uginaczka z tłumieniem...
I dziwi mnie że nikt tego nie zauważa. Na ssvf wrzucają(bo pewnie tanie...) a jak ja rozebrałem swoje MC z reby to nie wiedziałem co o tym myśleć...
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

W sumie mogłem napisać wprost że Boxx to syf, ale WC jakoś działa i żeby brał Marzo ale zaraz Sramotaliby mnie zjedzą. :D

mlynooo pisze:888 rc3 evo 2011 - jezdziłem, uginałem, niszczy system i konkurencje jak dla mnie. Widelec praktycznie bezobsługowy, czuły jak masełko foxa i boxera to bije na cyce razem wziętych D
Kciuk w górę.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

EZrider pisze:Jeżeli Boxxer bez bebechów to po co komu Boxxer? Najgorsza puszka na rynku. W całości wypada lepiej.
Znowu piłes cos? Najgorsza puszka na rynku bo hejtowąc na boxxery lubisz? Najlżejsza puszka na rynku, z direct mount mostkiem (w przeciwieństwie do marza), od 2010 mocna i wystarczająca sztywna. Najgorszą puszka na rynku jest FOX 40 ale tam ava nie wpakujesz.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Spaced pisze:Najgorszą puszka na rynku jest FOX 40
Dlaczego?
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

pietryna pisze:mlynooo napisał(a):
"a motion to już w ogóle padaka - zwykła uginaczka z tłumieniem..."

I dziwi mnie że nikt tego nie zauważa. Na ssvf wrzucają(bo pewnie tanie...) a jak ja rozebrałem swoje MC z reby to nie wiedziałem co o tym myśleć...
bo dużo ludzi go ma ( łącznie ze mną) bo jest tani i lekki, a troche głupio jest krytykować własny sprzęt na który ciężko ktoś odkładał/zarabiał pieniądze.
EZrider
Kontakt:

Spaced pisze:hejtowąc na boxxery lubisz
A ty masz kompleksy jak wszyscy wokół nie stwierdzają, że twój sprzęt jest najlepszy, cacany i jedyny słuszny. Jakieś luki w wychowaniu. Boxxer konstrukcyjnie ssie. Bebechy są wycinane nożyczkami ale jakoś to działa, jest lekkie i tanie. Dlatego na całość można przymknąć oko. Lagi górne + dolne i półki to gówno. W tej cenie lepsze rzeczy można mieć.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja niekoniecznie mówię że jest to jakoś wyjątkowo złe. Jest to zmyślna konstrukcja ale prosta do bólu i nie ma się co nad nią rozwodzić. I nie ma sie co oszukiwać że jest jakiś wybitny zawór szybkiej kompresji bo go nie ma. Jest sprytne obejście zwykłego zaworu tłumienia który po prostu muli aby tłumić bujanie i nurkowanie. Przy silnym ciosie tłumienia właściwie nie ma.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

EZrider pisze:Lagi górne + dolne i półki to gówno. W tej cenie lepsze rzeczy można mieć.
Przynajmniej nie odpryskuje niklowana anoda (jak w 888ti), prosze rozwin temat bo jezdze na boxxach od dobrych 5 lat i nigdy nie mialem jakichkolwiek problemow z tlumikami. Nic sie nie rozwalilo, nie polamalem półek - mialem nawet mocno porysowana golen od gleby i wideł żył normalnie, pracowal i nie rzygał olejem i nie szarpał uszczelek.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Vin_OSW pisze: Spaced napisał(a):"Najgorszą puszka na rynku jest FOX 40"

Dlaczego?
No wlasnie dlaczego? Wg mnie sztywniejsze, lepiej wykonane i czulsze od konkurencji (mowa tu o RS i 888)

Fox kashima 2012 polozyl mnie na lopatki, 2012 pracuje zupelnie inaczej niz poprzednie roczniki ( Spaced tak jest! Nie kwestionuj tego prosze)

Chwalisz boxxa nie za to ze jest dobry tylko za to ze mozna w nim wszystko wymienic? Troche glupie podejscie, kup Poloneza i wpakuj silnik Mercedesa - bedzie to samo? Nie!
EZrider
Kontakt:

Korean_Boy pisze: prosze rozwin temat bo jezdze na boxxach od dobrych 5 lat i nigdy nie mialem jakichkolwiek problemow z tlumikami
WC ujdą.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Tłumik w team i wc są takie same...
BikerJG pisze:Chwalisz boxxa nie za to ze jest dobry tylko za to ze mozna w nim wszystko wymienic? Troche glupie podejscie, kup Poloneza i wpakuj silnik Mercedesa - bedzie to samo? Nie!
Porządny amor - prosto ze sklepu.
Dodatkowo można upgreadować (888 też), same plusy, masz mega lekką puszkę, z dobrymi bebechami, do tego pełny komplet możliwości konfiguracji, a w rzeczywistości, dostajesz amor tech. lepszy od fox40, w lepszej cenie. Coś pominąłem?

Do tego mostki w fajnych cenach, łatwy w obsłudze, dodatki w postaci osi, uszczelek, ślizgów - łatwo dostępne.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

EZrider ty wogóle miałeś styczność z byle jakim amortyzatorem o którym piszesz? Bo mam wrażenie, że nie... gówno się znasz a trudno znaleźć temat w którym się nie udzielisz. Weź się człowieku ogarnij i wyjdź na rower.. bo to już zaczyna być irytujące. Wszystko byle coś się udzielić.. i postów nabić. Pozdrawiam Konrad
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Korean_Boy pisze:nigdy nie mialem jakichkolwiek problemow z tlumikami.
miales farta-kolega w boxie wc 2008 mial bardzo duzy problem z tlumikami,2 razy harfa je wymieniala a potem i tak problem wrocil.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

milem farta w 6 boxxerach na których jezdzilem ?

to kolega mial niefarta po prostu...
EZrider pisze: WC ujdą.
piszesz ze lagi górne + półki to gowno więc pytam co ma do tego spreżyna powietrzna? poza tym tlumik w wc i w teamie jest ten sam...

chyba cos tu nie gra
EZrider
Kontakt:

eMDe pisze:Pojezdzilem na tym, rozkrecalem, skrecalem, smarowalem, jezdzilem i caly czas bylo do dupy. Okazalo sie ze tlumiki Avy nie sa spasowane z lagami boxxera, tj. boxxer byl niedokladnie odlany przez co tlumik krzywo w ladze siedzial. Dodatkowo przez tarcie uszkodzil sie jeden z elementow i musialem zamowic nowy.
Od dawna Boxxom to zarzucam i jakoś nieprzypadkowo lagi są krzywe i półki tak samo. Na tyle że nie da się ich dobre poskręcać i psują cokolwiek wykonanego bez "fabrycznego wygięcia".

WC po prostu pracuje na tyle dobrze i jest lekkie, że można przymknąć oko na resztę.

Miałeś 6 tej ostatniej grupy (nie pamiętam kiedy on wszedł 2010? 2009?)?
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Ja nie mogę, ale tego boxa bronicie jak mohery rydzyka. Co wiem o boxach co miałem pod dupą? lagi góra dół i półki są wykonane z plasteliny, mają wytrzymałość zbliżoną do rst z seri dwu półkowych, jak nie mniejszą. Fakt, jest lekki i tani i poa tym jego zalet nie widzę. Na kij komu amor w który na dzień dobry trzeba pompować szmal żeby wogóle ię do czegokolwiek nadawał? Za ten szmal lepiej polować w dorado nowe ew fox 40 a zwłaszcza w 40, choc sam spośród tego wybrał bym kilkuletniego avy.
Back in black
EZrider
Kontakt:

Bo wiesz Lestat, chłopcy potem lagi wyjmują i sprawdzają czy uszczelki są tak ciasne jak te panie z kategorii "teens". Dziewczyny trzeba bronić!
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

EZrider pisze:Bo wiesz Lestat, chłopcy potem lagi wyjmują i sprawdzają czy uszczelki są tak ciasne jak te panie z kategorii "teens". Dziewczyny trzeba bronić!
Własnie dlatego potem sprawdzaja poslizgi górnych lag na sobie, i maja małe domowe BDSM ;]
Back in black
ODPOWIEDZ