Co powiecie o ramie CRAFTWORKS S1

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

MichaelBiker pisze:Nie mowie ze jednozawias jest zly ale tylko wg mojej opini, czterozawias i wirtual sa lepsze
Dlaczego? Zdajesz sobie sprawe, ze mozna osiągnąc prawie to samo co w wirtualach w 1 zawiasie? Ba w wiekszosci przypadków to samo. Czy po prostu jestes jedna z tych osób, ktora jezdziła na signie i stinky czy innym tanim 1 zawiasie, a potem skoczyła na wirtuala i mysli, ze w takim razie 1 zawiasy sa gorsze?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

MichaelBiker pisze:Hmm co do "prosow" sam powiedz, czy jesli bys mial sponsora, dostalbys rame z calym osprzetem i dostawal jeszcze siano to narzekal bys? bo ja nie bardzo
Ja patrzę na to od drugiej strony. Jeśli byłbym sponsorem to chciałbym aby mój zawodnik miał jak najlepsze wyniki bo to reklama mojego sprzętu. A żeby miał jak najlepsze wyniki musiałby mieć najlepszy sprzęt. A skoro jednozawiasy byłyby tak fatalne to przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie projektowałby ich pod zawodników.
MichaelBiker pisze:Nie mowie ze jednozawias jest zly ale tylko wg mojej opini, czterozawias i wirtual sa lepsze
Na ilu jednozawiasach jeździłeś? Więc jeśli uważasz, ze wielozawiasy są lepsze, to mów dlaczego są lepsze a nie wytykaj wady jedno.
Z gówna bata nie ukręcisz.
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Spaced pisze:Czy po prostu jestes jedna z tych osób, ktora jezdziła na signie i stinky czy innym tanim 1 zawiasie, a potem skoczyła na wirtuala i mysli, ze w takim razie 1 zawiasy sa gorsze?
tak jezdzilem na stinky, signie, oragne bylo jeszcze kilka ale nie pamietam kazdej ramy do ktorej sie przymierzalem.. Od razu zaczalem od wirtuala i naprawde mi sie spodobala praca tego.. Na czym sam teraz smigasz? Jest to wirtual czy jednozawias?
KubaLaPL pisze:Na ilu jednozawiasach jeździłeś?
pytanie juz padalo, nie powtarzaj sie
KubaLaPL pisze:Więc jeśli uważasz, ze wielozawiasy są lepsze, to mów dlaczego są lepsze a nie wytykaj wady jedno.
wady sa te same i juz je napisalem ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Są lepsze, bo nie mają ich wad - są sztywniejsze, czulsze, dobrze hamują i nie bujają. Mało? Mnie starcza.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Zaraz wyjdzie kolejna kłótnia o wyższość wielkanocy nad bożym narodzeniem...
Z gówna bata nie ukręcisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Są lepsze, bo nie mają ich wad - są sztywniejsze, czulsze, dobrze hamują i nie bujają. Mało? Mnie starcza
To jest kompletna bzdura stary. Jaki wpływ na brak bujania, brak usztywniania sie i czułośc ma migracja pktu obrotu? Podpowiem ci - żaden. A sztywność - tak prosty 1 zawias jak ten z tematu moze jest mniej sztywny ale konstrukcja ala nowy supreme v3 czy devinci (split pivot to dalej 1 zawias) juz nie. Pozostałe rzeczy, o ktorych mowisz czyli sztywnosc i bujanie nie sa zwiazane z tym czy masz wirtualny pkt obrotu.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Białe jest białe a czarne jest czarne... inżynierem nie jestem, ale ma - czemu 223 nie działa po wciśnięciu hebla, a w Norco nie czuję różnicy? Sztywność - to samo, wystarczy złapać za koło i siodło. Bujanie - 223 buja, FSRy bujają jak cholera też, VPP już mniej, na Anthemie można cisnąć pod górę efektywniej niż na Fuelu i to jest fakt.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Las3k_91 Ldz , co za bzdury gadasz, o czulosci takiej jak w dobrze zaprojektowanym jednozawiasie wielozawiasy moga tylko pomarzyc.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Białe jest białe a czarne jest czarne... inżynierem nie jestem, ale ma - czemu 223 nie działa po wciśnięciu hebla, a w Norco nie czuję różnicy? Sztywność - to samo, wystarczy złapać za koło i siodło. Bujanie - 223 buja, FSRy bujają jak cholera też, VPP już mniej, na Anthemie można cisnąć pod górę efektywniej niż na Fuelu i to jest fakt.

Niestety białe jest białe i nic o czym mówisz nie wynika z 1 zawiasowosci. To ze sa jednozawiasy dzialajace jak mówisz nie znaczy, ze nie ma takich działajacych lepiej. Formalnie session i devinci to jednozawiasy i sie nie usztywniaja tak btw.

Takie selektywne myslenie z wybieranymi reczni przykładami troche jest niepowazne. Dasz np. bardziej wsteczny 1 zawias czy split pivot/abp i bedzie pedałowac nie gorzej niz dobry wirtual.
Zaleta wirtuali jest to, ze mozna osiagnac wiele pozytywnych cech na raz bez nadmiernej kombinacji czy bardziej je wyeksponowac ale pojedyncze elementy, o których mowisz są spokojnie do osiągniecia na 1 zawiasie.
ODPOWIEDZ