Dlaczego? Zdajesz sobie sprawe, ze mozna osiągnąc prawie to samo co w wirtualach w 1 zawiasie? Ba w wiekszosci przypadków to samo. Czy po prostu jestes jedna z tych osób, ktora jezdziła na signie i stinky czy innym tanim 1 zawiasie, a potem skoczyła na wirtuala i mysli, ze w takim razie 1 zawiasy sa gorsze?MichaelBiker pisze:Nie mowie ze jednozawias jest zly ale tylko wg mojej opini, czterozawias i wirtual sa lepsze
Co powiecie o ramie CRAFTWORKS S1
Ja patrzę na to od drugiej strony. Jeśli byłbym sponsorem to chciałbym aby mój zawodnik miał jak najlepsze wyniki bo to reklama mojego sprzętu. A żeby miał jak najlepsze wyniki musiałby mieć najlepszy sprzęt. A skoro jednozawiasy byłyby tak fatalne to przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie projektowałby ich pod zawodników.MichaelBiker pisze:Hmm co do "prosow" sam powiedz, czy jesli bys mial sponsora, dostalbys rame z calym osprzetem i dostawal jeszcze siano to narzekal bys? bo ja nie bardzo
Na ilu jednozawiasach jeździłeś? Więc jeśli uważasz, ze wielozawiasy są lepsze, to mów dlaczego są lepsze a nie wytykaj wady jedno.MichaelBiker pisze:Nie mowie ze jednozawias jest zly ale tylko wg mojej opini, czterozawias i wirtual sa lepsze
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
tak jezdzilem na stinky, signie, oragne bylo jeszcze kilka ale nie pamietam kazdej ramy do ktorej sie przymierzalem.. Od razu zaczalem od wirtuala i naprawde mi sie spodobala praca tego.. Na czym sam teraz smigasz? Jest to wirtual czy jednozawias?Spaced pisze:Czy po prostu jestes jedna z tych osób, ktora jezdziła na signie i stinky czy innym tanim 1 zawiasie, a potem skoczyła na wirtuala i mysli, ze w takim razie 1 zawiasy sa gorsze?
pytanie juz padalo, nie powtarzaj sieKubaLaPL pisze:Na ilu jednozawiasach jeździłeś?
wady sa te same i juz je napisalemKubaLaPL pisze:Więc jeśli uważasz, ze wielozawiasy są lepsze, to mów dlaczego są lepsze a nie wytykaj wady jedno.

-
- Kontakt:
To jest kompletna bzdura stary. Jaki wpływ na brak bujania, brak usztywniania sie i czułośc ma migracja pktu obrotu? Podpowiem ci - żaden. A sztywność - tak prosty 1 zawias jak ten z tematu moze jest mniej sztywny ale konstrukcja ala nowy supreme v3 czy devinci (split pivot to dalej 1 zawias) juz nie. Pozostałe rzeczy, o ktorych mowisz czyli sztywnosc i bujanie nie sa zwiazane z tym czy masz wirtualny pkt obrotu.Las3k_91 Ldz pisze:Są lepsze, bo nie mają ich wad - są sztywniejsze, czulsze, dobrze hamują i nie bujają. Mało? Mnie starcza
-
- Kontakt:
Białe jest białe a czarne jest czarne... inżynierem nie jestem, ale ma - czemu 223 nie działa po wciśnięciu hebla, a w Norco nie czuję różnicy? Sztywność - to samo, wystarczy złapać za koło i siodło. Bujanie - 223 buja, FSRy bujają jak cholera też, VPP już mniej, na Anthemie można cisnąć pod górę efektywniej niż na Fuelu i to jest fakt.
Las3k_91 Ldz pisze:Białe jest białe a czarne jest czarne... inżynierem nie jestem, ale ma - czemu 223 nie działa po wciśnięciu hebla, a w Norco nie czuję różnicy? Sztywność - to samo, wystarczy złapać za koło i siodło. Bujanie - 223 buja, FSRy bujają jak cholera też, VPP już mniej, na Anthemie można cisnąć pod górę efektywniej niż na Fuelu i to jest fakt.
Niestety białe jest białe i nic o czym mówisz nie wynika z 1 zawiasowosci. To ze sa jednozawiasy dzialajace jak mówisz nie znaczy, ze nie ma takich działajacych lepiej. Formalnie session i devinci to jednozawiasy i sie nie usztywniaja tak btw.
Takie selektywne myslenie z wybieranymi reczni przykładami troche jest niepowazne. Dasz np. bardziej wsteczny 1 zawias czy split pivot/abp i bedzie pedałowac nie gorzej niz dobry wirtual.
Zaleta wirtuali jest to, ze mozna osiagnac wiele pozytywnych cech na raz bez nadmiernej kombinacji czy bardziej je wyeksponowac ale pojedyncze elementy, o których mowisz są spokojnie do osiągniecia na 1 zawiasie.