Co powiecie o ramie CRAFTWORKS S1

artas21
Kontakt:

Co powiecie o ramie CRAFTWORKS S1

Post autor: artas21 »

witam tu link do strony obceńcie i może ktoś wie coś na temat tej ramy jej wytrzymałości etc...
artas21
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

dwa pytania:
1. co to znaczy obcenić?
2. gdzie jest ten link?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

3. nie ten dział
ad.1. nie wyceniamy na forum niczego ;) bo chyba o to chodzi
artas21
Kontakt:

sorki nie chodzi o wycene ... tylko o wasza opinie na temat tej ramy :]
http://moto.allegro.pl/jedyny-w-polsce- ... 16277.html
artas21
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

jeśli chodzi o opinie ?- to chyba powinno być przez P "opcenić"
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ramka gostka ode mnie z miasta i z tego co wiem to faktycznie latało tylko po lokalnych trasach. Ale osobiście nie jeździłem.
MichaelBiker
Kontakt:

Post autor: MichaelBiker »

Nic specjalnego.. typowy jednozawias jak orange czy sign..
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

MichaelBiker Orange i signa stawiasz na jednym miejscu? :p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
MichaelBiker
Kontakt:

Nie no, nie stawiam,chodzilo mi ze to jednozawiasy.. Wiadomo Orange firma z tradycja ale ich jednozawias nie robi szalu i moze by pokazali cos nowszego :)
artas21
Kontakt:

a dangerous mike ?? podobno rama do dalekich lotów a co jakąś spotkam to albo połamana albo spawana w kilku miejscach ...posiadam taką rame i doskonale mi sie na niej jezdzi wiec chciałbym waszej opinii posłuchać na temat też tej ramy ;]
artas21
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A co złego jest w jednozawiasach?
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

GgG to, że to nie jest to wysławiony pod niebiosa przez marketing ultranowoczesny system zawieszenia. Ta wszechobecna gadanina o zawiasach się ludziom na mózg rzuca. Sam przy kupnie ramy miałem wątpliwości, bo to jedno zawias, bo damper krótki, pewnie w ogóle nie będzie pracować (Banshee Chaparral). I co? Kupiłem, poskładałem i jestem mega zadowolony.

Nad tym Craftworksem też myślałem, ale zawsze miałem słabość do Banshee, więc jak się trafiła to nie myślałem długo tylko wziąłem. Teraz widzę, że gość zszedł z ceny. Wg mnie fajna ramka za fajną kasę. BTW dowiedz się jak tam jest z ośką z tyłu, żeby się nie okazało, że brakło 3 stówy na wymiane piasty na sztywną ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

MichaelBiker pisze:Nie no, nie stawiam,chodzilo mi ze to jednozawiasy.. Wiadomo Orange firma z tradycja ale ich jednozawias nie robi szalu i moze by pokazali cos nowszego
Mniej reklam chłopie czytaj. Co prawda brak ogniwa posredniczacego obranicza ale jak kolega wyzej pisze. Da sie dobre zawieszenie 1 zawiasowe złozyc tylko ludziom papke do mózgu marketing napchał. Jest na rynku bardzo niewiele zawieszeń, które w pelni wykorzystują mozliwosci wirtualnego pktu obrotu.
MichaelBiker
Kontakt:

Spaced pisze:Mniej reklam chłopie czytaj. Co prawda brak ogniwa posredniczacego obranicza ale jak kolega wyzej pisze. Da sie dobre zawieszenie 1 zawiasowe złozyc tylko ludziom papke do mózgu marketing napchał. Jest na rynku bardzo niewiele zawieszeń, które w pelni wykorzystują mozliwosci wirtualnego pktu obrotu.
no moze i marketing zrobil swoje ale jakos sprawdzone wirtuale :)
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Jakie ma znaczenie to, że wirtuale są sprawdzone? Jedno-zawiasy również i to dużo szybciej. Patrząc po rynku jakoś nie są aż tak wypychane na margines.Wybacz ale kiepski argument dałeś. Dobrze zgrany jedno-zawias potrafi pozamiatać nie jedno zawieszenie z wirualnym punktem obrotu. Po za tym są prostsze w budowie czyli mnie awaryjne.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
MichaelBiker
Kontakt:

Killo pisze:Jakie ma znaczenie to, że wirtuale są sprawdzone?
to ze jesli jednozawias bylby lepszy to nikt nie robil by wirtuali czy 4-zawiasow

minusami sa jak kazdy wie w jednozawiasach to ze sie usztywniaja przy hamowaniu jak nie blokuja w niektorych przypadkach, pompowanie jest w kazdej ramie ale w jednozawiasie bardzo sie odczuwa chyba ze sie skreci sprezyne i propedala..
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

MichaelBiker gdyby były takie fatalne to już dawno by wypadły z rynku. A jeśli nie z rynku to na pewno prosi by na nich nie jeździli. A jeżdżą dziwnym trafem :shock: Oba systemy maja tyle wad co i zalet dlatego oba są na rynku.
Z gówna bata nie ukręcisz.
MichaelBiker
Kontakt:

Hmm co do "prosow" sam powiedz, czy jesli bys mial sponsora, dostalbys rame z calym osprzetem i dostawal jeszcze siano to narzekal bys? bo ja nie bardzo ;)

Nie mowie ze jednozawias jest zly ale tylko wg mojej opini, czterozawias i wirtual sa lepsze ;)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

MichaelBiker pisze:pompowanie jest w kazdej ramie ale w jednozawiasie bardzo sie odczuwa chyba ze sie skreci sprezyne i propedala..
Chyba na starszym BigHicie z fsr-em nie jeździłeś :lol:

Rama z tematu w sumie niegłupia. Tył wydaje mi się nieco przydługi, ale nie mogłem doszukać się geometrii tego rocznika. Można zawsze poprosić sprzedawcę o pomierzenie.
Jakbym nie miał kasy za bardzo, to bym chyba się skusił na nią z czystej ciekawości ;)
ODPOWIEDZ