Sprężyna do RC4-ki

luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

off_road pisze:To przeciez 2 rozne przypadki on z tego co piszesz wlozył sprezyne ktora konczyła sie szybciej niz tłoczysko. U mnie jest wszystko prawidłowo ;) mam 8mm miejsca przy dobiciu :)
Jak kiedyś liczyłem przy twardych TI springach zostaje 12mm luzu przy o dziwo prawidłowej długośc damp 3.0 i spring 3.0 ;) i całe to wasze wykłucanie sie jest o 4mm ;) :D
Twój rower, Twoje prawo. Nikt się z Tobą nie wykłuca.
Jednakże fizyka wykazuje zdecydowanie że poza pewnymi granicami sprężystość każdego materiału się zmienia. Nie jest powiedziane więc, że jesli nie dobija bo są rzadkie zwoje to oznacza że pracuje dobrze w całym zakresie i problemu nie ma.

Jeździsz tak - jeździj. Ale nie polecaj takiej kombinacji innym tylko dlatego że Tobie nic się nie dzieje.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
zetek
Kontakt:

Post autor: zetek »

Podepnę się do tematu. Chcę zmienić springa w moim damperze. Aktualnie mam sprężynę foxa 400x 2,8, damper dhx 4. Jakiej firmy sprężyny podejdą?
http://zetekfr.pinkbike.com/
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

luke_ pisze:eździsz tak - jeździj. Ale nie polecaj takiej kombinacji innym tylko dlatego że Tobie nic się nie dzieje.

Możesz zacytować w ktorym miejscu poleciłem taką praktykę? ;) Wpisałem jedynie swoj przykład, ze tak sie da ;) Nigdzie nikomu nie polecilem nie napisałem bierz krotszą :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

zetek pisze:Podepnę się do tematu. Chcę zmienić springa w moim damperze. Aktualnie mam sprężynę foxa 400x 2,8, damper dhx 4. Jakiej firmy sprężyny podejdą?
Vivid, Manitou, Fox (pewnie coś jeszcze też, ale te 3 na pewno)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

zetek pisze:
Podepnę się do tematu. Chcę zmienić springa w moim damperze. Aktualnie mam sprężynę foxa 400x 2,8, damper dhx 4. Jakiej firmy sprężyny podejdą?
Jak nie możesz używanego foxa do 100zł znaleźć to najlepiej manitou. Nowe ledwie ponad 100zł, używane jeszcze taniej.
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Jakby co - ja już mój problem rozwiązałem, zamówiłem w sklepie w Gliwicach sprężynę Manitou, dzięki wszystkim za pomoc
ODPOWIEDZ